IRC-Galleria

Syvällistä pohdintaaMaanantai 24.07.2006 00:25

Käytiin iltakävelyllä äitin kanssa. Matkaa taitettiin noin kolme kilometriä, eli satamasta lähtiessä valittiin toinen kahdesta mahdollisesta suunnasta ja käppäiltiin ilman yhtään risteystä toiseen rantaan (josta löytyi pelkästään lossi) ja takaisin. Matkalla nähtiin kaksi autoa, yksi polkupyörä ja kolme isoa mönkijää, alle viisi asuintaloa, kirkko, seurakuntatalon kyltti ja luontopolku. Suorastaan häiritsevän idyllistä ja rauhallista, suomalaista heinäkuista maaseutua mutta jollain kummallisella tavalla silti outoa. Pienellä hautuumaalla tutustuttiin täällä ennen eläneisiin. Sodassakin on menetetty kuusi iniöläistä, aika iso prosentti asukkaista.

Kävellessä tuli mietittyä monenlaista. Viedäänkö vanhukset mantereelle sairaalaan, ja tuodaan sitten kuolleina takaisin? Ruumisautolla lossin kautta? Onkohan täällä työttömiä? Noudattavatko ihmiset nopeusrajoituksia, kun niitä ei ole kukaan valvomassa? Voisinko elää täällä - jos olisi perhe ja eläkevirka, kaipaisiko sitä muuta? Mistä se onnellinen elämä itse asiassa koostuu, mitä minä haluaisin siihen kuuluvan? Ja ennenkaikkea, miksi kaikilla on mönkijä?

http://www.inio.fi kertoo, että kunnan 250 vakiasukasta ovat hajautuneet yhdelletoista asutulle saarelle. Ei luulisi ainakaan väenpaljouden päätä puristavan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.