IRC-Galleria

MaratonajoaKeskiviikko 26.07.2006 03:40

Pakkahuoneella heräiltiin yhdeksältä, natustettiin aamupalaa ja lähdettiin äipän kanssa kauppaan ja kylille - ja satuttiin mm. vaatekauppaan, josta mukaan tarttui jakku ja toppi. Aika ammattimaista shoppailla potskireissullakin. Lounastettiin torin varren pizzeriassa iskenderit ja lähdettiin puoli kolmen maissa jatkamaan matkaa kohti pohjoista.

Alkuperäisenä ajatuksena oli pysähtyä Reksaareen. Säätiedotus kuitenkin varoitteli yöstä alkaen voimistuvasta tuulesta, joten päätettiinkin puksutella avomeripaikkojen yli "kotisaareen" asti eli oman veneseuran Tynnyrikariin. Matkaa tulikin sitten taitettua rapsakat yli yhdeksän tuntia yhteen putkeen. Alkumatkalla kasasin tuulensuojaan avotilan pohjalle peitosta ja tyynyistä pesän ja nautiskelin jälleen kirjasta ja auringosta. Luovuttaa piti vasta aukeammille vesille tullessa, kun kirja ei meinannut aallokossa keikkuessa pysyä kädessä ja vettä tuli turhan paljon sivuilta niskaan.

Meri oli tänään auringonlaskun aikaan ehdottomasti kauneimmillaan. Tykkään kovasti siitä tietystä syvän kirkkaan sinisen sävystä, tai pikemminkin satojen sävyjen yhdistelmästä, joka ei ole vielä yön tummuutta eikä enää päivän vaaleaa auringonläikettä. Pitkästä aikaa saariston suojan jälkeen sai myös nautiskella siitä näkymästä, kun koko horisontti näkökentässä kaartuu ympärille täysin avoimena, vain sinisen sävy vaihtuu aaltoilevasta tasaisemmaksi jossain kaukana. Ihan kuin istuisi jättimäisessä, ääriään myöten vettä täynnä olevassa pesuvadissa, jonka joku on tönäissyt läikkymään.

Loppumatka taitettiinkin jo hämärässä ja gepsin sekoillessa meinasi olla ongelmia suunnituksessa, kun ei linjatauluja eikä viittojakaan tahtonut nähdä. Onneksi oltiin jo tutuilla vesillä ja keikutaan nyt turvallisesti laiturissa (nimenomaan keikutaan, vaikka järki sanoo, että täysin suojainen paikka ja vene ihan kiltisti paikoillaan - tasapainoaisti ei vaan taas pysy mukana, kerkesi juuri sopeutua kunnon ristiaallokkoon ja nyt ylikorjaa tilannetta). Nyt ei kyllä jaksa ees hampipesulle vaan suoraan punkkaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.