IRC-Galleria

myy.....mistäMaanantai 02.03.2009 15:02

Kyllä sitä nyt kirjotellaa myyjistä, että millanen pitäs olla ja miten pitäs toimia. Herttainen hymy ja moitteeton käytös...oisko jotain asiakkaille tarkotettua ohjeistusta kanssa? Tullut törmättyä jos jonkinlaiseen:

Kaivajat:
Aikuinen (mies) työntää antaumuksella (etu) sormensa nenäänsä, kaivelee, katselee saalistaan ja joko a) työntää löydöksensä suuhunsa tai b) pyörittelee aikansa (huomaamattomasti) sormissaan ja ampuu käsistään kun sopiva pallo on muodostunut. Yrittää hoitaa hommansa huomaamatta ja jos kohtaa katseen, kääntää selän ja jatkaa puuhaansa. Kun suoritus on lopussa, tarttuu yleensä johonkin myytävään kohteeseen samaisella sormella....

Tietäjät:
Tietävät kaikesta omasta mielestään varmasti enemmän kuin muut eivätkä kuuntele ketään eivätkä mitään. Tukkivat turpansa vasta kun huomaavat olevansa auttamattomasti väärässä ja poistuvat paikalta.

Kyselijät:
Kysyvät kaikesta kaiken kuuntelematta vastausta. Yleensä ovat esittäneet jo uuden kysymyksen ennenkuin ovat saaneet vastausta edelliseenkään. Toistavat myös jo kysyttyjä/vastattuja asioita useammankin kerran. Toisaalta, hyväksyvät minkä tahansa vastauksen ;>

Puhujat:
Puhuvat mistä hyvänsä, kenelle hyvänsä, miten pitkään hyvänsä ihan puhumisen ilosta.

Panikoijat:
Menevät jumiin jo pelkästä tervehdyksestä. Usein kuultu hokema "mä en osta mitään, mitään en osta, en". Kuvittelevat että myyjä pakkomyy vaikka vain sanoo "päivää".

Näitä kun kohtaisi useammin:

Kohteliaat:
Tervehtivät, kertovat tarpeensa (ovatko ostoksilla, katselemassa, etsimässä vinkkejä) ja keskustelevat normaalisti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.