IRC-Galleria

Viikko NimiäisiinTorstai 28.02.2008 22:25

Nyt alkaa täällä äitee ja iskä olemaan niin kurjassa paineessa, ettei tahdo hommistakaan tulla enää mitään. Taitaa Onskukin aavistella paineita ja sekin on aika ärtyisellä päällä ollut jo monta aikaa..

Paljoa ei ole remppa kesken enää. Ihan muutamia viimeistelyjä ja olohuoneen seinän tapetointi. Lattian maalaus tulee viimeisenä.
Mutta hommaa on kuitenkin aivan valtavasti. Muutto, odotushuoneen taikominen juhlatilaksi jne. Pitäisi kyetä samalla hoitamaan poikaa, huolehtimaan ruuasta ja puhtaudesta itsemmekin kohdalla ja kaikki ylimääräinen tuntuu nyt tietenkin ihan ylivoimaisen rasittavalta. Kuin menisi "aikaa hukkaan"..

Omppu-Omenan allergian suhteen ollaan edetty soija-kokeiluun. Se alkaa alkuvaikeuksien jälkeen tuntumaan sopivalta, mutta jännityshän tulee säilymään vielä kuukausia, vaikka nyt alkaisikin hyvin menemään; soijalle allergisoituu kuulema hittaasti ja ensimmäiset oireet voi tulla vasta neljänkin kuukauden kuluttua. Meillä on peukut ja varpaat ja tukkakin pystyssä, että soija kävisi Onskulle; mie kun olen soijaa käyttänyt jo vuosia niin osaan läträtä sen kanssa sapuskaakin tosta noin vaan.
Pelottaa ihan oikeasti joutua tekemisiin maidottoman, vehnättömän ja soijattoman ruokavalion kanssa. Niin hyvä kokki mie en ole, että ilman syventäviä opiskeluja osaisin alkaa sapuskaa tekemään. Ja koska tarkoitus on ola sitten koko perhe samalla ruualla, niin kuinkahan työlääksi se mahtaa mennä, kun liki kaiken joutuu itse tekemään.. Saati sitten kalleudesta.. En mie uskalla vielä alkaa ottamaan edes selvää!

Nimiäisiin me ollaan koitettu metsästää joka puolelta punasavista astiastoa käyttöön. Tuntuu täysin mahdottomalta sekin! On ihan ymmärrettävä, ettei pitopalvelut/ravintolat sellaisia käytä, mutta luulisi nyt jostain sellaisen putkahtavan... Anybody? JOs jolla kulla on tietoa kun tätä sekamelskaa lukee, niin ilmoittautukaa heti!!! :D

Nimiäisten teemasta tulee siis "entisaikainen", keskiaikainen niiltä osin mitä sellaista voidaan järjestää näissä puitteissa.
Mulla tuli halu näyttää edes jollain tapaa, että kyllä nämä pippalot voivat olla aivan yhtä VAKAVAT kuin ne, missä pappi on lätisemässä pehmeitä. Anteeksi nyt kaikille, jotka muuta näkemystä edustaa...minä vain en kykene enää arvostamaan pappeja yhtään muusta, kuin siitä uskomattomasta opiskelumäärästä mitä tekevät sen eteen, että vahvistavat uskonsa johonkin näkymättömään kiukkuiseen 24/7 salakuuntelevaan hemmoon, joka kus..pissi luomis-suunnitelmansakin täysin. (Kuten ehkä huomaatte, mie olen Toudella hyvällä päällä tänään...)
Ja ei. Pitemmän mietiskelyn jälkeen tulin tulokseen, että en arvosta kristillisiä perinteitä juurikaan.
Se osa niistä on hyvä ja pysyköön sellaisenaan, jossa kokoonnutaan porukalla pitkästä aikaa yhteen näkemään toisiamme. Kukin omasta syystään niitä viettäköön.
Mutta minulle se itse "kristillinen pyhäpäivä-perinne"..plaah. Totuus kun on se, ettei ole olemassakaan kristillisiä pyhäpäiviä. Ne ovat alun perin olleet aivan muita juhlapäiviä kansan keskuudessa, jotka kirkko omi itselleen kirkolliskokouksissa niin päättämällä jotta kansan olisi pakko osallistua niiden viettoon vaikka ei haluaisikaan.

Täytyy jatkaa juttua myöhemmin. Sauna odottaa>>

*

No niin. Tukka tummunut ja kriittiset paikat puhtaina :) Jatketaas..

Eli. Nimiäisjuhlan alkuperää tuskin kukaan tietää, mutta sen verran olen saanut tietooni, että Suomessa ennen uskonpuhdistusta tätä perinnettä harjoitettiin nimenantojuhlana "pakanallisesa" kulttuurisaamme ja tästä löytyy kuulema dokumenttia jo 1000-1200-luvuilta asti. Siitä mulla ei ole varmaa tietoa, miksi tämä nimenantojuhlaperinne on muuttunut Kokonaan kastejuhlaan, eli syitä voin vain arvailla ja luulen, että osun aika lähelle: Pakanallisuushan oli raskain synti kristinuskon miekkakäännytyksen aikoihin myös Suomessa, joten henkihän siitä lähti jos lapsen Nimesi omin pippaloin haluamallaan nimellä, kuin kastamalla pakosta kuulumaan seurakuntaan, joka ei käsitä, ettei pieni vauva vi muodostaa minkäänlaista mielipidettä haluaako kuulua ko. seurakuntaan vaiko ei. Tämä käytäntöhän maassamme on päällä edelleenkin ev.lutin piirissä. Että jos siitä lasten uskonnonvapaudesta jos lähdetään puhumaan, niin näitä oikeuksia Suomikin polkee aivan surutta tuhansilla "ristityillä" joka vuosi. Kaikki kiitos luonnollisesti paljosta tietämättömille vanhemmille, MUTTA heitä yhtään syyttelemättä; perinteet on niin hiivatin lujassa kiinni, että suurimmaksi syyksi olen löytänyt tälle ristiäisperinteelle sen "koska muutkin".

Eipä tuosta aiheesta sen enempää. Tälle pakanamaiselle nimiäisjuhlalle on aika turhaa tänä päivänä hakea "oikeutusta" ja saada sukujen vanhimpia ymmärtämään, kun valtaväestö tottelee perinteitä silmät ja korvat solmussa.
Minua vain vatuttaa suuremmoisen suuresti, että tänä päivänä, kun tiedon saanti on näinkin valtaisaa, ei ketään kiinnosta ottaa selkoa uskonnostaan ja sen syntyperistä...enää kun ei tarvitse hikoilla itseään yliopistoon asti oppiakseen asioita uskonnoista.
Kuunnelkoon valtaosa pappeja ja muita (kyseenalaisia) auktoriteetteja sen mitä haluavat.. Uskonnonvapautta rikkovat joka tapauksessa lasten kohdalla.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.