IRC-Galleria

Piiperon julkistusMaanantai 02.06.2008 10:31

Mie päätin hiukan rauhoittaa itseäni ja odotella sen aikaa, kunnes Tomppa haluaa asiasta kavereilleen/sukulaisilleen kertoa. Piipero (työnimi hakusessa vielä) on nyt n. 10vkon ikäinen, eli näyttäisi siltä että raskaus jatkunee ok. Kriittisimmät viikot on nyt takana ja seuraavaksi toivotaan, että kohtu kestää ja pitää pienen sisällään hyvin.
Mie olen tietenkin hölpöttäjänä kertonut äidilleni ja sisaruksilleni jo alussa ja saanut varoa sanojani muualle suunnalle tähän asti, kunnes Tomppa julkisti omilleen!

(Mie en ole koskaan tajunnut syytä sille, miksi on "tapana" kertoa vauvan tulosta vasta noin kolmannella raskauskuukaudella. Ei nykypäivänä ihmisiä syyllistetä hei tuhkamuniksi tai huonoiksi emoiksi, jos keskenmeno tulee..kai!? En mie ainakaan, enkä ole koskaan moista kuullut. Ja jokainen nainehan saa elämänsä aikana lukematomia keskenmenoja -tietämättään, joten kyse on tavallaan ihan luonnollisesta asiasta, josta minun mielestä pitäisi puhua paljon enemmän kuin puhutaan. )

Mie näin unen viikkoa ennen äitienpäivää, kun oltiin Raumalla Mäki-Mummulla ja -Papalla kylässä. Seuraavana päivänä ostin sitten puolivaivihkaa testin kun käytiin kaupungilla ja pakkohan se oli heti tehdä, kun päästiin Mäkikadulle takaisin.
Ruutuun ilmestyi heti 2 punaista viivaa ja mulla läsähti käsi suun eteen, etten ääneen alkaisi vessassa taivastelemaan. Kaikki oli paikalla ja olisivat kuulleet kuitenkin.
Pyysin Tompan vessaan ja testin nähtyään meni ihan omituiseksi. Miekään en tiennyt itekäkö vai nauraakko...molemmat mentiin jotenkin sekaisin.
Kotimatkalla ensimmäisenä puhuttiin siitä, että onko meillä varaa nyt toiseen. Tässä kun ei mitään kroisoksia olla...mutta päätettiin että pärjätään kyllä. Ja pärjäähän sitä, onhan se selviö.
Meni jonkun aikaa ja mie totuin jo ajatukseen, Tompalla kesti tovin pitempään. Nyt aletaan olla jo sen verta hyvällä asenteella, että vuoden vaihdetta odotellaan jo mielenkiinnolla :)
ON ihana ajatus, että lapsilla on niin vähän ikäeroa eli toisilleen seuraa samoissa leikeissä lähes alusta asti. Täällä eletään kuitenkin sen verran syrjässä, ettei kavereita pääse koskaan näkemään tarpeeksi.

Tomppa tykkää, että tulossa on toinen poika.
Minun vision/unen mukaan tulossa olisi kuitenkin tyttö. Siinä unessa kun yhtäkkiä "ruutuun" ilmestyi kuin tyhjästä pikkuruinen musta tukkainen tuima tyttö koltta-saamelaisten puku päällä, joka ilmoitti isoon ääneen, että "Minä olen _____ ja tulen teille" (nimen salaan toistaiseksi!)..ja hävisi minun jäädessä monttu selällään tuijottamaan. Aamulla hönäsin kyllä heti mistä oli kyse vaikken heti uskonut itseäni. Ihan kuin silloin kun näin nk. enneunen Ompusta: Kaaduin unessa ja suojasin vatsaa kaikin keinoin...ja aamulla oli ihan selviö mikä oli tilanne.

Viime viikolla oli np-ultra, joka ei kuitenkaan ollutkaan np-ultra :D
Ensimmäinen kun tehtiin muutamia viikkoja sitten ja silloin mitat kertoivat viikkoja olevan kasassa enemmän kuin niitä nyt paljastui olevankaan. Np tehdään siis tämän kuun puolivälin tienoilla.

Piipukan laskettuaika on vuoden vaihteessa 29.12.
Jos Ompun tyyliin tulee hiukka aiemmin, niin tiedä jos saataisiin melkoinen joululahja! Ainakin ikimuistoinen joulu ON tiedossa, se on varmaa :)

Tämä on hassua muuten: Omppu saatiin alulle (noin) ystävänpäivälahjana ja syntyi isälle isänpäivälahjaksi. Piipero lähti alkuun naistenpäivän tienoilla (Ompun nimiäiset) ja tulee joululahjaksi maailmaan :D Meitähän oikein hemmotellan lahjoilla nykyään!

Alku minua hiukan huolettaa. Miten sitä pärjää, kun pikkuinen valvottaa yöt ja isukki on päivät töissä? Minun äiti eli Lapinmummu on jo tosin jutellut ottavansa vuorotteluvapaata Piiperon tulon aikoihin ja on tulossa mielellään auttamaan. Se helpottaa kyllä, ja paljon!
Sitä pitää muistaa kai vain luottaa näihin vaistoihin ja siihen, että sitä "ikään kuin vain tekee ja toimii" ajattelematta sen kummempia :) Ompun kanssa alku meni "sumussa" ja kuin itsestään, eli kyllä se luonto laittaa ihmisäidin ja -isän tekemään juuri sen, mitä tarpeen on.

Mutta tämä pahoinvointi...en mie muistanutkaan, että tämä oli niin voimia vievää.
Välillä on aivan loistavia päiviä ja silloin on tietysti ihmeissään, että mikä vaivaa kun ei yökötä yhtään tai pää ole kuin salamapallo :D Välistä taas sellaisia päiviä, kun tekee mieli vain maata paikoillaan ämpärin ja Ompun seurana. Se olotila on kammottava. Varsinkin, kun toinen kaipaa tekemistä ja touhua, eikä itsellä ole voimia edes kättä nostaa kunnolla.
Toivotaan, että tämä menee ohi viimeistään silloin 15:llä vkolla, niinkuin Ompun odottelun aikaan. Sen jälkeen tulikin oikea puhtiolo ja energiaa oli aivan sekopäisen paljon! Silti piti rajoittaa tekemisiä jatkuvasti, eli ei sekään mitään herkkua ollut :D

Tämän raskauden suhteen on kuitenkin helpompi olo, myönnän suoraan. Vaikka huoli asuu taustalla, niin totuus on se, että meillä on Omppu ja nyt on helpompaa hyväksyä, jos elinkelvoton sikiö tulee pois. Silti toivon kaikilta ystäviltä ja sukulaisilta meille paljon positiivista voimaa. Asioita ei saa ottaa itsestäänselvyyksinä :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.