IRC-Galleria

Tänään hurruuteltiin aamusella taas Tays:aan allergiapolille testeihin...joissa mie en nähnyt enkä näe vieläkään järjen hippustakaan; meillä on Almiron vaihdettu sopimattomuuden takia uuteen jo tammikuussa. Minkä ihmeen takia lähteä sitä enää testaamaan?
Nooooh, Kela määrää miten tanssitaan ja niin pyörähdeltiin ajanvaraukseen. Tavattiin lääkäri ja ilmoitin heti, ettei Almiron välttämättä tee akuutteja oireita vaan ne alkavat myöhemmin. Sanoi, että varaudutaan olemaan paikanpäällä iltapäivään asti.

Omppu sai aamupäivän aikana neljään otteeseen satsin myrkkyä, josta tulevat iho-oireet mie huomasin heti. Mutta lääkäripäs tinkasi vastaan; hän ei usko! Väitti kiven kovaan, että atooppinen iho voi reagoida ilman allergiareaktiotakin punaiseksi ja tottahan se on, mutta mitä muuta punastuttavaa meille siellä odotushuoneessa tapahtui kuin Almironin antamista? Ei tasan mitään.

Kolmannen satsin jälkeen Ompulla alkoi tulemaan jo punaisia näppyjä rintamukseen ja leviämään niskaa + mahaa kohti. Pidin ite niitä niin varmoina merkkeinä että riittää jo, vaan EI. Ei riittänyt lääkärille.
Sanoi, ettei USKALLA laittaa kelalle selvitykseen pelkkää iho-oiretta, koska pojalla on atooppinen iho ja koska se tulisi bumerangina takaisin. Kysyin, että missä kohtaa pojan tiedoissa lukee "atooppinen iho" (jota sanoi syyksi) kun se vasta todettiin. No ei tietenkään missään. Ja miksi SE pitäisi Kelalle ilmoittaa? Ei vastausta. "MIKSI?". Ei vastausta.
Puhuimme pitkään ja olimme sama mieltä siitä, että Kelan vaatimat toimenpiteet yhden ****n maitoallergian todistamiseksi on kohtuuttomia.
Jos tarkoitus on säästää, niin se ei toteudu Millään Tavalla ainakaan tässä tapauksessa. Perään sain selityksiä, kuinka jokaista tapausta ei voi lähteä yksilöimään, vaan niitä on työnmäärän helpottamiseksi niputetteva jotenkin ja hitto, niputtamisen takia Kela itseasiassa Menettää eikä säästä! Miettikääs nyt; me ampaistaan täältä 240km Taysiin ja takaisin, saadaan matkakorvaukset. Oireet on niin selvät ettei kysymystäkään, eli työllistetään lääkäreitä niin kauan, että Kelalle kelpaa ja lääkärit uskaltaa laittaa nimensä lappuun? KUka hitto tässä säästää ja mitä?!
Kaikilla menee hukkaan aikaa ja rahaa.

Vittuunnuimpas sitten täysin. Omppukin katseli vaunuista minua kun paapatin pää punaisena tiukkaan sävyyn, että minkähänlaista oiretta tämä lääkäri sitten kaipaa, jotta kelpuuttaa laittaa Kelalle selvitystä menemään? Vertako pitää paskoa?
Lääkäri oli uusi ja entinen, jolla kävimme ei ollut "saatavilla". (etsin käsiini ensi viikolla)
Tämä tapaus oli valmistuva lääkäri, jonka varovaisuuden sinänsä ymmärtää. Mutta hitto vie, selvien merkkien tullessa JA ollessa samaa mieltä Kelan typerästä toiminnasta kysyin, miksei voi tulla vastaan ja laittaa leimaa lappuihin, sillä hyvä. Ei vastausta.

Nyt on tarkoitus siis käydä huomenna apteekista Almironia ja alkaa rääkkäämään poikaa mahdollisesti viikoksi eteen päin. Tiedän, että kun kokonainen päivä sitä sontaa juotetaan, niin ainakin yksi yö menee kiljuessa. KUKA HALUAA TAHALLAAN SATUTTAA LASTAAN?!?!?!?!?

Kaiken huippu koko höskässä on se, että seuraava yhteys lääkäriin on PUHELIN. P U - H E - L I N.
Hän soittaa (tai minä soitan) ja kysyy oireita tästä kotona jatkettavasta altistuksesta. Voisin ilmoittaa, että poika on muuttunut vihreäksi; Kelalle lähtee lausunto joka EI tule bumerangina takaisin. Tai voisin jättää antamatta koko myrkkyä ja soittaa alkuviikolla ja kirkkain silmin valehdella, että "juujuu, ei käy, täällä lentää verta ja suolen pätkiä" jolloin kelalle lähtee lausunto Joka Ei Tule Bumerangina Takaisin. Logiikkaa koko touhussa? HELL NO. Mitä hittoa ne luulee saavuttavansa tällä touhulla?
Koitin herätellä sympatiaa lääkärissä sanomalla, että "ymmärräksie ihminen, kun joku sanoo mulle päin naamaa, että ei USKO minua joka olen vauvani kanssa 24/7 ja haluaa laittaa minut antamaan pojalleni jotain, mikä saa sen sattumaan ja saa aikaan sen, että se hirvittävä itkurumba, unettomuus ja mielenterveyden menetys viikon valvomisen päälle lähtee uduestaan päälle, niin mulla nousee joka ikinen karva pystyyn...EI. Ja voih miten yllättävää; hänellä ei sattumoisin omia lapsia -vielä- ole. Ohho, eikä?

Empäs kehtaa sotasuunnitelmaani julkistaa mutta vinkkinä annettakoon, että "Aurinkopoikaa" EI rääkätä enempää. Millainen äiti mie olisin, jos tahallani alkaisin syöttämään lapselleni jotain, minkä tiedän saavan sen huutamaan tuskasta?

Alkuviikolla soitan polille ja sanon, että rumba seis ja lausunto postiin. Seuraava yhteys siihen lääkäriin, jolla aiemmin kävimme KIITOS. (se olisi tullut vastaan ja ymmärtänyt tilanteen Heti ja Täysin).


*

Mulla on muutes jumittunut "(Ompppu) Aurinkopoika" pysyväksi lempinimeksi uugibuugille :D Ihottumasta punaiset posket ei ole syy, vaan pyöreät posket ja se, että siitä on tullut oikea Aurinko; hymyilee koko ajan :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.