IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Grand Theft Auto: Vice CityMaanantai 18.11.2013 02:54

Peli: Grand Theft Auto: Vice City

Alusta: PC

Muut alustat: PS 2, Xbox.

Julkaistu: 2002

Raskaiden työpäivien ja perhetouhujen jälkeen on kiva sukeltaa pelien maailmaan. Ajattelin viime kesänä kevyesti pelailla muutaman jo aikoinaan pelaamani pelin. Mutta kevytpelaamiseen nämä GTA-sarjan edustajat eivät ehkä ole parasta antia. No pääasiahan on että viihtyy harrastuksensa parissa ja siihen nämä ovat mitä oivallisinta kamaa.

Tervetuloa tällä kertaa 80-luvun puolivälin värikylläiseen nousuhuumaan. Moni nuorimmista lukijoistani ei ole itse kokenut tuota kummallista neonvärien ja ritari ässän maailmaa. Itsekkin olin silloin piltti, mutta jotakin toki rekisteröityi mieleeni. Muistan nimittäin sen ajan musiikin ja vaatteet yhtä elävästi kuin se olisi tätä päivää. Muistan myös TV-sarjat ritari ässän ja Miami vicen joista jälkimmäistä tuli joskus vanhemmilta salaa katseltua silloin ko olin kavereiden kanssa kylässä. Pelaamisestakin muistan jotakin. Nimittäin vapauttaja C-64 jyräs pelimaailmassa, eikä mikään ihme että VC:kin alkaa tuon klassisen koneen aloitusruudulla.

Kolmos GTA on mahtava peli mutta VC on vielä mahtavampi. Jo pelkästään juonen ja persoonallisen hahmonsa ansiosta se hyppää uusiin ulottuvuuksiin. Edellisen osan mykkä kaveri ei nimittäin joka tilanteessa lämmittänyt yhtä mojovasti. Päähahmomme onkin vasta vankilasta vapautunut mafiaperheen jäsen. Perhe lähettää hänet Miamia muistuttavaan VC:hen tekemään huumekauppaa ja tasoittamaan perheelle tietä huumebisneksen ytimeen. Keikka kumminkin menee totaalisesti mönkään ja sankarimme on keinolla millä hyvänsä saatava miljoonat takaisin. Juoni jatkuu tästä eteenpäin loogisesti loppuun saakka ja olisikin hyvä tehdä juonitehtävät ensin jotta sen punainen lanka pysyisi käsissä. Mutta ihmisen mieli on taas heikko ja helposti ainakin minä luiskahdan tekemään niitä sivutehtäviä. Tehtäävää onkin sen verta paljon että vaatii todellista paneutumista tuntikausiksi jotta saa 100 % suoritettua koko pelin, suoritin itse sen 87 %. En vain jaksanu joka ikisitä vaikeampaa hinkkausta pusertaa irvihampaissa läpi. Olenhan minä tämän joskus 100 % läpäissyt, joten antakaahan anteekis laiskuuteni.

Perusrunko on sama ko edellisessä osassa, mutta luiden päälle on saatu lihaa ja hieman läskiäkin. Autot, aseet ja muut veikeät instrumentit piristävät pelaamista kivasti. Kaupunki pursuaa kasarihenkeä ja saa tunteen että tälläista se tosiaankin oli silloin joskus. Eli nuoret pelailijat kipinkapin elämysmatkalle lähihistoriaan. Touhua riittää yllin kyllin ja vähän enempikin. Siitä pitävät huolen mm kilpa-ajot, helikopteritehtävät, pikavenesukkuloinnit, piilotettujen pakettien metsästykset ja massiiviset hypyt. Näiden lisäksi tehtäviä voi suorittaa eri jengeille. Ostettavissa on myös asuntoja ja yrityksiä joiden tehtäviä suorittamalla saadaan kassavirtaukset kotia kohti. Pelin päätarkoituksena on tulla VC:een supermulkuksi kokaiinikuninkaaksi, siksi onkin loogista myös hankkia laillisia yrityksiä rahanpesuun.

Älkäämme myöskään unohtako pelisarjan yhtä tärkeintä tavaramerkkiä. Nimittäin hulvattoman hauskoja ja yhteiskuntakriittisiä radiokanavia jotka tällä kertaa pursuavat kasarimusiikkia. Pitääpä vielä sanoa että pieniä lisäyksiä edelliseen osaan on niin paljon etten edes osaa niitä luetella, tärkeimmät ovat kumminkin tunnelman vaihdos sateisesta Liberty Citystä aurinkoiseen VC:hen. Ajettavat moottoripyörät ja helikopterit kuulostavat ehkä pieneltä jutulta, mutta kokonnaisuuteen ne tuovat uutta ulottuvuutta. Kaikenkaikkiaan massiivinen teos 2000-luvun alkuvuosille.

Autoilla ajaminen on pelissä erittäin kivaa puuhaa ja jalkaisinkin pääsee mutkattomasti ahtaisiin paikkoihin. Mutta ammuskelu on edelleenkin kankeaa kuten kolmososassa ja tämäkään päähahmo ei osaa uida. Jos veteen tiput, joudut aina sairaalareissulle. Muutamaa pikkubugia ja edellisiä seikkoja lukuunottamatta Vc on lähes täyden kympin peli ilman retrolasejakin.

Arvosana:
9 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.