IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Messengerin salasanoja kaapattu??Torstai 27.12.2007 02:39

Jos sinun tai ystäväsi mese on kaapattu, eli se lähettää sinun ollessa offline-tilassa erilaisia linkkejä silmäniskuhymiön kanssa ;) kaverilistaan kuuluville, kannattaa toimia vähintäänkin seuraavasti: vaihda messengerin salasana ja välittömästi! Se on ulkopuolisten tiedossa. Ulkopuolinen käyttäjä (mahdollisesti virus tai kaapattu tietokone) kirjautuu messengeriisi vain hetkeksi lähettääkseen erilaisia mainoksia kavereillesi. Tietysti asiasta myös kuuluisi tehdä rikosilmoitus paikallisviranomaisille.

Tuorein lähetetty linkki on www.msn-friends.com ;) <-- helpottamaan kaappauksen tunnistamista. Tietenkään kenenkään ei kuulu missään tapauksessa edes mielenkiinnosta mennä katsomaan, mitä kyseinen sivusto sisältää, etenkin jos oma virusturva ja palomuuri yhtään arvelluttaa. Itse en menisi muutenkaan.

Seuraavassa otteita microsoftille lähettämästäni palautteesta asian tiimoilta, sekä saamani vastaus. Pitäkäämme huolta omasta messengeristämme sekä kavereistamme.

"
Minun ystävistäni 3-4:n henkilön messenger lähettää ajoittain linkkiä http://www.free-offers-your-clicks.com vaikka kyseiset henkilöt ovat offline-tilassa. Tämän linkin lähetystä tapahtuu pari kertaa vuorokaudessa. Ongelma korjantuu jos tilin omistaja muuttaa oman salasanansa. Eli onko mahdollisesti kyseessä tapaus, jossa on laittomasti kaapattu satunnaisesti tilien tunnuksia ja salasanoja mainostarkoituksessa? Lisäksi kiinnostaa, että onko kyseessä jonkin valtion lakien mukaan rikos ja onko siitä tehtävä rikosilmoitusta ja kuka sen tekee. Mielestäni aiheesta tulee vähintään tehdä tutkinta. Tarvittaessa voin luovuttaa ongelmatapausten messenger-osoitteet, jos niiden avulla voidaan seurata, mistä paikoista tileihin on kirjauduttu ja mahdollisesti lähetetty kyseistä linkkiä. Tapaus on mielestäni jo niin laaja että se uhkaa MSN:n luotettavuutta ja uskottavuutta.
"

"
Hei Miika!

Kiitos Windows Live Messengeriin lähettämästäsi viestistä.

Olen Heta ja ymmärsin että haluat ilmoittaa Messengerin väärinkäytöksestä. Pahoittelen tästä aiheutuneita hankaluuksia.

Kiitos siitä, että ilmoitit meille sivuston http://www.free-offers-your-clicks.com harjoittamasta Messengerin väärinkäytöstä. Yksityishenkilöt, joiden tilejä on väärinkäytetty, voivat tehdä asiasta rikosilmoituksen paikallisille viranomaisille. Voisitko myös seurata lähettämiäni ohjeita.

Väärinkäyttöongelmat

Jos kohtaat MSN:n kautta väärinkäyttöön liittyviä ongelmia, kuten pyytämättä lähetettyjä pikaviestejä tuntemattomilta käyttäjiltä, lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen abuse@msn.com ja liitä mukaan seuraavat tiedot:

- etunimesi
- sukunimesi
- kirjautumisnimesi kokonaisuudessaan
- sähköpostiosoite, johon haluat vastauksen
- ongelman koko kuvaus
- ongelman toistumistiheys

Kysymyksiä MSN:n käytännöistä
Jos sinulla on kysyttävää MSN:n käytännöistä, lähetä sähköposti osoitteeseen policyteam@css.one.microsoft.com ja liitä mukaan seuraavat tiedot:

- etunimesi
- sukunimesi
- kirjautumisnimesi kokonaisuudessaan
- sähköpostiosoite, johon haluat vastauksen
- käytäntöä koskevan kysymyksen tai tiedustelun koko kuvaus

Yksityisyyden loukkaukset

Microsoft ja MSN suhtautuvat erittäin vakavasti asiakkaiden online-yksityisyyteen. MSN suhtautuu yksityisyyden loukkauksiin erittäin vakavasti ja meillä onkin tukitiimi, joka on erikoistunut yksityisyyttä koskeviin kysymyksiin ja huolenaiheisiin. Jos sinulla on kysyttävää yksityisyyteen liittyvistä asioista, mene osoitteeseen http://privacy.microsoft.com/fi-fi ja napsauta Yhteystiedot-otsikon alla kohtaa Web-lomake. Lomakkeella voit lähettää meille tukipyyntöjä. Anna tarvittavat tiedot ja napsauta Lähetä.

Kiitos siitä, että olet käyttänyt MSN Abuse:ia. Jos sinulla on lisää kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä uudestaan.

Ystävällisin terveisin,

Heta
Windows Live -asiakastuki
"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.