IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Reseptivinkki II:Torstai 05.10.2006 00:09

Tällä kertaa reseptien maailmassa vähän tuhdimpaan, eli kunnon ruokaan. Seuraava pastakastike on helppo ja hauska valmistaa. Miinuksena pitkähkö haudutusaika.

Ohje:

Ruskista 3-4 isoa sipulia kattilassa, samalla 300-400g jauhelihaa kanssa. Ruskista rauhassa. Mitä pidemmin sipulia ruskistaa, sen makeammaksi maku muuttu. Opettele siis ruskistamaan oman makuistasi. Tämän jälkeen läiski kattilaan Rainbow-merkkisiä tomaattimurskia neljä tölkkiä. uusin löytöni ovat purkissa olevat, maustetut tomaattimurskat. (Tällöin paras makukombinaatio saadaan laittamalla kattilalliseen 2 tölkkiä valkosipulilla mausettua, yksi tölkki chilimaustettua ja yksi tölkki yrttimaustettua.)

Napppaa kastikkeeseen vielä noin teelusikallinen suolaa, kaksi lihaliemikuutiota, oman maun mukaan valkosipulijauhetta. Sekä pari desiä vettä on hyvä kayttää lihaliemen imeytykseen. Kypsyttele noin tunti, Kastikkeesta on sopivaa haihtua vähän vettä. Loppuvaiheessa keitä spagettia tai "what ever" lisukkeeksi.

Huom! Kastiketta tulee paljon. Itse syön siitä 4-6- kertaa. Varaa siis yli 3 litrainen kattila.

Tomaattimurska antaa kastikkeelle niin reilusti makua, ettei ketsupilla kannata läträtä tämän reseptin yhteydessä. Mikäli makua ei jostain syystä ole riittävästi, käytä ennemmin enemmän tomaattimurskaa, se antaa paremman maun.

Ja eikun herkuttelemaan!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.