IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Pakkomielle.Keskiviikko 08.11.2006 00:19

Kelit on nyt jo sitä luokkaa, että olen siirtynyt perusmukavista tennareista vanhohin kunnon maihareihin. Varsinkin loskakelillä kunnon nahkakenkä on suorastaan mainio verrattuna kangastossuun. Nahkaan liittyy kuitenkin tärkeä hoitotoimenpide: lankkaus.

Täytyy myöntää, että olin innokas nahkakenkien hoitaja jo ennen inttiä. Juhlakengät lankattiin aina ennen käyttöä ja joskus muuten vain huvikseen. Täytyy myöntää että kengät ovat hyvin säilyneet.

Armeijan leivissä lankkaus saavutti uuden tason. Ei niinkään peruskoulutuskaudella, eikä AUK:ssa tai RUK:ssa vaan vasta johtajakaudella. Pelkästään tekemisen puutteeseen eli ajan kuluksi, kenkiä lankattiin parhaimmillaan viisi kertaa viikossa (kaksi päivää oltiin lomalla). Sain jopa omat kuluneet palvelusmaiharini sellaiseen kuntoon, että ne näyttivät vuosia nuoremmilta, kuin olivatkaan. Sekä loma- että palveluskengät olivat kyllästetyt lankilla. Jos niihin koski sormellaan, se todennäköisesti mustui. Kokelaskaverinikin jopa valittivat jatkuvasta lankkauksesta, mutta minä olin ylpeä kengistäni.

Siviilissä sama jatkuu. Heti siitä hetkestä kun kaivoin maiharini esille. Mieleni tekee jatkuvasti lankata niitä, enne joka käyttöä ja joka käytön jälkeen. Varsinkin kun maiharini ovat huonoa, kovaa nahkaa, tekee mieleni pehmittää se kunnon lankkauksella. Tälläkin hetkellä lankki on imeytymässä maihareiden nahkaan, suojatakseen sitä säältä ja vedeltä.

Onneksi en kuitenkaan jaksa ja muista aina lankata kenkiäni, muuten en mitään muuta tekisikään. Olen ylpeä kengistäni.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.