IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Pakko huomauttaa...Torstai 29.03.2007 14:36

Luinpa lehdestä, jossa oli haastateltu jotakin KELAn edustajaa. Häneltä oli kysytty mielipidettä siihen, että onko KELAn takaisinperinnässä käytetty korko 15% hänestä kohtuuton. Johon hän sitten vastasi vain että kyseessähän ei ole korko vaan korotus. Korkona 15% olisi toki kohtuuton, mutta 15%korotukseen hän ei suostunut ottamaan kantaa.

Kuitenkin asia joka varsinaisesti jäi vaivaamaan oli hänen mainintansa aiheesta, että KELAlle kohdistetaan paljon valituksia korotuksen suuruudesta ja muista takaisinperinnöistä, vaikka KELA ei ole päättävä elin, ainoastaan toimeenpaneva ja valitukset tulisi johtaa muualle. Siihen voinkin sanoa että olen täysin päinvastaista mieltä. Nimenomaan KELAn tehtävä olisi kuunnella ihmisiä ja heidän ehdotuksiaan. KELA myös tuntisi ja tietäisi jokaisen ihmisen tapauksen paremmin kuin valtion päättäjät. Ja KELAn ammattitaitoinen henkilöstö kykenisi yhditämään ja muotoilemaan kansan esittämät asiat paremmin ja välittämään sen pakettina eteenpäin.

Johan jokaiselle miehelle on armeijastakin tuttu komentotie, jossa ryhmäläinen esittää asiansa ryhmänjohtajalle, ryhmänjohtaja joukkueenjohtajalle jne. Ja tuki asioissa KELA on yksiselitteisesti se kansalaista lähinnä oleva elin, jonka kuuluu hoitaa vuorovaikutusta kansalaisten kanssa hyvin läheisesti. Eikä todellakaan niin, että tokaistaan vain, että asia ei kuuluisi heille.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.