IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

maailman loistokkain kansaKeskiviikko 25.07.2007 00:56

Amerikassa on taas keksitty. TV-shop sen meille kertoo. Tällä kertaa Yhdysvalloissa on keksitty imuri, jonka imutehoa voidaan säätä. Toisin kuin muissa (amerikkalaisissa imureissa). Myöskin suuri keksintö oli se, että imurin moottori ja likasäiliö eivät ole imurin varressa vaan erillisessä lattialla kulkevassa säiliössä, josta lähtee taipuisa letku imurin varteen. (Onko tämä sitten niin uutta?). Olihan imurissa jopa tekniikkaa josta en ollut vielä kuullutkaan. Pölypussien sijasta imurin imemä ilma ja lika suodattuvat veden läpi. Tällöin ei tarvitse vaihtaa pölypusseja vaan joka kerran otetaan imuriin uusi vesi ja käytön jälkeen kaadetaan likainen pois. Onhan imurin etuina sinänsä se, että sillä voidaan vallan mainiosti imuroida märkiäkin likoja ja jopa vettä.

Hieman epäselväki mainoksesta jäi, millä tekniikalla ilma lopun perin suodattuu veden läpi ja mikä esimerkiksi estää imuria roiskimasta kura vettä ilmaan tai kostuttamasta ilmaa kohtuuttomia määriä. Sitten on vielä seikkoja, että kuinka moni lopulta jaksaa aina imurointia aloittaessaan vaihtaa uudet vedet. Lisäksi imuri oli mainostettu hyvin kevyeksi. (Jostain syystä tässä vaiheessa näitä mainoksia, imuroidaan aina rappusia...). Onhan sen letkullisen varren liikuttaminen toki hyvinkin kevyttä, mutta kuinka kevyttä on raahata imuria, jossa on lisäksi pari litraa ylimääräistä vettä kaiken lian lisäksi.

On se varsin ihme kuinka tämä maailman kansallistuntoisin kansakunta osoittautuu kerta toisensa jälkeen jokseenkin kehityksestä jälkeen jääneeksi. Ja kerta toisensa jälkeen kehtaavat vielä sen myöntää tai vähintäänkin osoittaa toteen. Käyttävätpä vielä tuumia, jalkoja ja jaardeja pituuksian ilmoittamiseen. Ja paunoja painon ilmoittamiseen. Kuinkahan moni amerikkalainen osaa laskea ja ymmärtää kymmenlukujärjestelmän käytettävyyden.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.