IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

LomavisioKeskiviikko 12.04.2006 03:03

Joskus muinoin, jo vuosia sitten. Ehkä kymmenenkin... Salaisisas kansioissa oli joku mies, joka oli onnistunut siirtämään sielunsa Internetiin ja hänen ruumiinsa oli kuollut ja kuivunut kauniiksi. Juuri tuollainen virtuaalitodellisuus lomakohteena minua kiehtookin. Tosin en aivan yhtä äärimmäsyyksiin olisi valmis, vaan toki tahtoisin pitää myös oman ruumiini elossa ja kunnossa. Mutta kahden viikon mittainen visiitti virtuaalimaailmassa tuntematta riippuvuutta todelliseen maailmaan olisi jotakin.

No eihän se kuitenkaan tuosta noin vain suju, vaan vaaditaan huolellista suunnittelua ja kustannuksia vaativia toteutuksia. Kaiken lähtökohta kuitenkin on virtuaalimaailma, johon suunnataan, Se voi olla esim. jonkin Internetyhteisön keskustelupalsta, IRC-galleria tai ehkä mieluiten jokin oma mielikuvitusmaailma, jossa on kunnon 3D-grafiikkaa, hahmoja ja maisemia.

Hankittavana olisi laitteisto, jolla tätä virtuaalitodellisuutta eletään. Siihen ei tavallinen tietokone näyttöineen käy, vaan tulisi olla joko virtuaalilasit tai, esim. pienen kopin kaikille seinille heijastettava kuvapinta. Virtuaalilasit olisivat ideaaliset. Silloin ei kykenisi näkemään omaa fyysistä olemustaan, vaan olisi täysin virtuaalimaailman armoilla.

Riippumattomuus todellisuudesta, tai vaikutelma siitä tulee luoda niin, ettei ole tarvetta syödä, juoda, ulostaa tai peseytyä lainkaan. Tai oikeammin tämä kaikki tulisi hoitaa täysin automaattisesti. Ravintohan voidaan pussista tiputtaa suoraan verenkiertoon, jolloin ruokailija ei tarvita. Lisäksi ravintoliuokseen voitaisiin lisätä ainetta, joka lievittää nälän tunnetta. Ulostamiseen on sinänsä vaikea puuttua... ehkä jatkuva istuminen tai makaaminen jonkin laisen WC-astian päällä on ainoa ratkaisu. Ja mikä tärkeintä: hygieniaa hoidetaan joka vuorokausi automaattisella pesulla. Varsinkin paastoa muistuttavan ravintoliuoshoidon aikana erinäiset kuona-aineet poistuvat herkemmin hien mukana, kuin muuta kautta.

Lomailun lisäksi mielenkiintoista olisi samalla tutkia virtuaalimaailman vaikutuksia ihmismieleen. Lomaan kuuluisi jatkuva tallentava videotarkkailu, josta myöhemmin voisi tarkastella omia reaktioitaan eri tilanteisiin. Kokemuksen jälkeen siitä tehtäisiin haastattelu, ja kerrottaisiin muutenkin vapaasti omista kokemuksista. Ja mikä viisainta, olis pitää jatkuvaa päiväkirjaa koko loman ajan.

Ei ehkä täysimittaisena jokapojalle mahdollinen loma toteuttaa, mutta ideana ja suunitelmana varsin mielenkiintoinen ja harkitsemisen arvoinen...? Tai ei.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.