IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Paras rock-levyKeskiviikko 07.11.2007 15:51

Nyt kun minulla on ollut niin sanotusti omaa aikaa ja olen jopa pojalta saanut rauhan, olenkuunnellut CMX:n Talvikuningas-levyä ja todennut sen jo muutaman kuuntelukerran jälkeen Suomen parhaaksi rock-levyksi. Toissa päivänä katselin Voicelta Voicela ohjelmaa, jossa oli A. W. Yrjänän haastattelu Talvikuninkaaseen liittyen ja sainkin tietää pari uutta asiaa. Ensinnäkin Talvikunigas sisältää vain yhden musiikkikappaleen, joka on jaettu kahteentoista osaan (vrt. sinfoniat). Koko levyllä vallitsee sama teema 'Talvikuninkaan saaga' joka on jonkin lainen scifi-tarina, jonka tiimoilta Yrjänä tiettävästi rustailee myös kirjaa.

Yrjänän haastattelussa yrjänä mm. mainitse, että tuottaja oli todennut levyn demomateriaalista, että onpa melkoisen outoa, mutta jo aiemmin 11 studioalbumia tehnyt yhtye sai melkoisen vapaat kädet oikeasti toteuttaa itseään ja tulos oli mitä uskomattomin. Raskaan puoleista rockia kunnon progehenkäyksellä sisältäen myös kevyempiä kohtia ja taas paluita raskaampaan rockiin. Yrjänäkin totesi, että 12. albumi on yleensä se paras ja niin se tässä tapauksessakin tuntuu olevan. Albumihan avautui minulle heti ensikuulemalla, kun paria aiempaa albumia on joutunut kuuntelemaan enemmänkin, eikä niistä ole huippusuosikkia päässyt muodostumaan.

Tavlikuningasta voisi soittaa vaikka yötä päivää, mutta periaatteen vuoksi panin nyt jotakin muuta soimaan väliin. Ihan vain vertailun vuoksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.