IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

C2162

C2162

on vannoutunut MacGyver-fani

Apulantaa Akun tehtaallaPerjantai 12.05.2006 19:42

Osallistuin Kosketuksessa Apulanta -TV-livetaltiointikeikka-arvontaan viime viikon lopulla ja äärimmäiseksi onnekseni voitin pääsyn kyseiseen tapahtumaan. Keikka sisälsi kaksi settiä - akustisen ja sähköisen. Materiaali tulisi painottumaan Aivan kuin kaikki muutkin -levyn materiaaliin. Ihan vaan selvennykseksi, että tämähän on Apulanta-diggarin märin mahdollinen uni. Aikataulu oli suhteellisen kiireinen - osallistuin arvontaan lauantaina, liput arvottiin sunnuntaina ja keikka oli tiistaina. Onneksi sain auton lainaan ja pääsin keikalle.

Matkalla sattui erinäisiä kommelluksia, mutta ne eivät ole oleellisia...siispä siirryn suoraan asiaan. Akun tehtaan pihalla seisoskeli sekalaista sakkia, painottuen nuoreen yleisöön. Paikalla oli myös hieman vanhempia diggareita. Pienen odotuksen jälkeen jengi kutsuttiin sisään, nimet tsekattiin ja kännykät pyydettiin jättämään narikkaan. Näkymä kuvausstudion sisällä oli hämmentävän upea: vanhoja pyöriä ripustettu roikkumaan, kahvipapusäkkejä autonrenkaiden päällä tuoleiksi aseteltuina, mukavia vanhoja sohvia, hehkulamppuja...kaikki tämä kuorrutettuna usvan hämyssä hohtavilla värivaloilla. Ensivaikutelma oli kodikas ja elämyksellinen. Tarjolla oli myös juotavaa, joka maksoi hyvin vähän (30-50 senttiä lasi, riippuen koosta, ei alkoholijuomia).

Hetken päästä Apikset astelivat bäkstagelta (jonka virkaa hoiti muutama näköesteeksi asetettu puuseinänpalanen) lavalle. Sami oli juuri saapunut 18 tunnin lennoltaan Singaporesta, ja hänen soittovirheensä pyydettiin antamaan (taas) anteeksi. Oikeestihan Jönssi veti oikein kivasti, vaikkei ollutkaan harjoitellut ihan kaikkia setin biisejä. Muistaakseni ensimmäiseksi soi Teit meistä kauniin. Tonin lauluääni on kyllä kehittynyt äärimmäisen paljon AKKM-vuosista, sen huomasi erityisesti Hallaa EP:n bonusbiisissä Unenkansa - tämä tuore akustinen versio päihitti mennen tullen kahdeksan vuotta sitten levytetyn version. Akustinen tulkinta oli eksoottisimmillaan 005:n lopussa, jossa levyllä oleva samplebiletys sai mielenkiintoisen suullisen tulkinnan.

Joka biisin välissä yleisöllä oli mahdollisuus esittää bändille kysymyksiä. Toni ei keikan aikana ollut kertaakaan maininnut sanaa "juhlayleisö", joka on ollut viime vuosien keikoilla melko standardi kutsumatermi. Kysyin sitten, että
- "Onko nyt jokin vialla, kun yleisö ei ole juhlayleisö?"
- "Hmm..yleensähän nuo juhlayleisöjututhan on sillein vähän keikan loppupuolella"
- "Ei, kyllä ne on yleensä ihan joka välissä."
- "No niin kyllä onkin".
Hetken kuluttua juhlayleisöä kiiteltiin saapumisesta ja seuraava biisi alkoi. Aivan kuin kaikki muutkin -levyn ulkopuolelta soitettiin vain Odotus, Unenkansa ja eräästä uudesta biisistä C-osa (mielenkiintoinen valinta). Riffi kuulosti aika heavylta. Ehkä jopa hieman mokomamainen... Joka tapauksessa lupaava meininki siinä.

Uudesta materiaalin luonteesta kyseltiin ja se on kuulemma "energisempää". Tulevan levyn biisejä on jo jonkin verran kasassa. Kuulemma on vaikea arvioida omaa uutta tuotantoa, koska "samaa biisiä on tehty vuodesta 1998".

Moneen väliin vedettiin ihmeellisiä covereita...sekä akustisen että sähkösetin aikana. Hilpeää. Toni kertoi myös myytävänä olevan rivitaloasuntonsa laatoituksien korjaustöistä sekä niinikään kaupan olevan Sipen kotitalon myynnistä - "Siinä todellinen fanisälppä!".

Apulannan luottamus nykyteknologiaan on vahva, sillä eräänkin biisin kertosäe otettiin kesken kaiken uusiksi, koska se meni ensimmäisellä yrityksellä vähän miten sattuu. Soolokin soitettiin sitten kolme kertaa. Läpäksihän tuo touhu meni, eikä uudetkaan "otot" oikein skulanneet. "Miksaaja saa sitten copypastettaa nää kohilleen."

Ylipäänsä keikka oli todella lämminhenkinen ja keskusteleva. "Kosketuksessa" on erittäin hyvä nimi tapahtumalle. Yleisö todella tapasi bändin. Live tulee telkusta ulos joskus ensi vuoden puolella YLE Teemalta, kun kaikilla on digitelkut.

Keikalta poistuessa oli kyllä perhanan hyvä fiilis. Tunsin kyllä itseni todella etuoikeutetuksi, kun sain kokea tällaisen sydämellä soitetun konsertin. Bändi haluaisi kuulemma soittaa enemmänkin akustisia keikkoja....maistuisi ainakin minulle. Toivottavasti tämä Kosketuksessa-live päätyy joskus jollekin tulevalle DVD:lle.

Kyllähän keikasta vielä enemmänkin kirjoittaisi, mutta...nyt on aika tehdä omaa taidetta. Taide katalysoi taiteilijaa.

Tsekkaa http://www.kosketuksessa.fi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.