IRC-Galleria

DNR

DNR

And so you seek redemption at the puritan's hand... Is the hell you find here not enough for you?
Vahvistimet, joiden ostamista kannattaa harkita vähän tarkemmin:

Peavey Valveking-sarja (VK100, VK212, VK112 jne.)
Peavey Windsor
Bugera 6260 ja 6260 sekä ko. vahvistimien combomallit
Bugera 333 ja 333XL sekä ko. vahvistimien combomallit

Hyvä puoli:
Kaikin puolin hintaansa nähden erittäinkin hyvältä soundaavia putkivahvistimia ja siinä suhteessa nuo ovatkin ainakin raskaampaan musiikkiin ehkä jopa parhaita vahvistimia tuossa hintaluokassa.

Huonot puolet:
Oikeastaan kaikki muu. Paskan seasta on toki mahdollista löytää se helmikin, mutta pääosin kyse on teknisesti erittäin epävarmasta laitteesta, vaikka Bugera ilmeisesti vähän Peaveyta kestävämpiä tuotteita tekeekin. Juuri tuossa rassailin omaa Valvekingiäni ja kyllä täytyy sanoa, että aika järkyttävää työnlaatua tuo on ainakin kaikkien mahdollisten vahvistimen komponentteja tukevien rakenteiden ja vähän muunkin osalta. Kaikutankki on puoliksi irti, samoin kahden etuasteputken ympärillä olevat suojukset, pääteputkien tuet sen sijaan on väännetty liian kireälle ja yksi niistä onkin sitten napsahtanut poikki. Samanlaista tarinaa kuuluu myös muiden edellämainittujen vahvistimien omistajilta.

Mitenkäs sitten on juotosten yms. laita? No, ihan ok-näköistä työtä ainakin tässä yksilössä, mutta tapa, jolla juotokset on tehty, tekee vahvistimen korjaamisesta mahdotonta tai ainakin liian kallista suhteessa uuden vastaavan vahvistimen hintaan, jos tulee jokin putken kyrvähtämistä isompi ongelma. Eräs toinen Valvekingin omistaja taasen oli onnistunut vahingossa repäisemään putkea vaihtaessaan ulos myös putken kiinnikkeet ja jotain muitakin vahvistimen sisuskaluja, joten kestämään rakennetusta laitteesta ei ole todellakaan kyse.

Itse olen tuon koneen kanssa ollut kohtuullisen onnekas, toimihan se lähemmäs kaksi vuotta täysin moitteettomasti, kunnes sitten päätti kyrvähtää. Syytä en tiedä, enkä tiedä vaivaudunko selvittämäänkään, sillä pienimmänkin vahingon korjaaminen (esim. putkien vaihto) maksaa jo lähes puolet uuden laitteen hinnasta, eikä se takaa, että laite jaksaisi toimia sittenkään.

Kyllähän noita vuositolkulla toimivia valvekingejä yms. tulee vastaan, mutta vahvistinkaupoilla ollessaan kannattaa ehkä harkita noiden halpojen kiinaputkivahvistinten hommaamista kahdesti... Saattaa myöhemmin säästää aikaa, vaivaa, rahaa ja ennen kaikkea hermoja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.