IRC-Galleria

Helmikuun teema KannabisKeskiviikko 03.03.2010 12:08

Keskustelu kannabiksesta

Hamppu, kannabis, marihuana, hasis, pilvi. Esimerkiksi näitä nimiä käytetään puhuttaessa Cannabis Sativa - nimisen kasvin eri osista saatavasta huumausaineesta. Kannabiksen huumaava vaikutus perustuu kasvin erittämässä hartsissa olevaan tetrahydrokannabinoliin (THC) ja muihin niin sanottuihin kannabinoideihin.


Kannabis on maailman ylivoimaisesti käytetyin laiton päihde. YK arvioi vuonna 2009 että maailmassa on 190 miljoonaa kannabiksen käyttäjää. Suomalaisista 15–64 vuotiaista 12,4 % on kokeillut kannabista ainakin kerran elämässään.
Suomessa kannabis luokitellaan miedoksi huumausaineeksi, jonka käyttö, myynti, hallussapito ja kasvatus (tietyin rajoituksin) ovat kriminalisoitu. Lääkekäyttö on sallittu vain erityisluvalla (1.10.2008 alkaen).


Kannabiksen haitoista ja hyödyistä on käyty paljon keskustelua mediassa. Kannabiksen laillistaminen puhuttaa erityisesti.
Mikä kannabiksessa puhuttaa? Mitä sinä haluaisit sanoa aiheesta? Oletko laillistusta vastaan vai puolesta? Mitkä olisivat kannabiksen laillistamisen hyödyt ja haitat? Pitäisikö ainakin lääkekäyttö vapauttaa?


Yhteenveto teemaviikosta


Yhteisössä pidettiin teemaviikko kannabiksesta. Kannabis on aiheena ollut paljon esillä yhteisön keskustelussa. Chatit pidettiin18.2. ja 23.2. Molemmat chat-illat olivat vilkkaita ja keskustelijoita oli runsaasti. Keskusteluissa nousi esille kannabiksen haitat ja hyödyt, laillinen asema sekä käytön dekriminalisointi. Pohdittiin myös sitä mitä laillistaminen käytännössä tarkoittaa. Kuka sitä kasvattaisi ja myisi? Mikä olisi ikäraja?


Yhteisössä olleeseen kyselyyn tuli 406 vastausta. Suurin osa vastanneista, 62 % kannatti kannabiksen laillistamista. Noin 2/3 osaa uskoi kannabiksen olevan hyvä vaihtoehto lääkekäytössä kivun lievitykseen. Vastaajista 44 % uskoi lääkekannabiksen vapautumisen lisäävän kannabiksen muuta käyttöä. Kannabiksen terveyshaittoihin uskoi 58 % vastanneista ja 33 % vastanneista oli sitä mieltä, ettei terveyshaittoja ole. Vastaajista 64 % tunsi jonkun, joka käytti säännöllisesti kannabista.

Otteita keskustelusta:

Kannabiksen laillistamisella ja rajoitetulla myynnillä kitkettäisiin osa rikollisuustta pois, näin myös verorahoja tulis enemmän valtiolle. En ole kannabiksen puolesta puhuja, mutta todennäköisesti laillistamisella kitkettäisiin pois rikollisuutta..


Kaikki huumeet on järkevintä laillistaa, asettaa veronalaisiksi tuotteiksi ja panostaa päihderiippuvaisten hoitoon näiden rankaisemisen sijaan.

Ok. Kannabiksen laillistaminen rikollisuuden kitkemisen ja tuotevalvonnan ohella kannabis siirtyisi veronalaiseksi tuotteeksi josta valtio saa profittia, huumepoliisilta säästyy resursseja kun ei tarvitse juosta hippien perässä, myynti siirtyisi valvotuksi ja lääkekäytön helpottuminen sitä tarvitsivilla.


K 18 kannabis ois jees... Ei kai ny lapset tupakkaakaan saa polttaa... Notta kannabis lailliseksi ja k-18

musta on naurettavaa et alaikäset juo ees alkoholia / polttaa tupakkaa, niin en puolla niiden osalta kannabistakaan

Päihteet kuuluu ihmisen ympäristöön aina ja se ei muutu koskaan, voidaan vain puhua siitä miten niitä parhaiten käsitellään ja laittomana edelleen ne on vaarallisimmillaan lapsille tyrkyllä

laillistamista ei tule koska kaikki jotka ovat sitä vastaan on aika enemmistö ja sitte ne jotka sitä myy ei halua laillistaa koska niilä menis duuni

niin kauan ku suomen turhamaiseen mediaan jaksetaan luottaa ja uskoa,kannabiksella ei ole mitään vaikutusvaltaa tulla lailliseksi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.