IRC-Galleria

Huhtikuun teemaTorstai 20.05.2010 16:18

Tekeekö tupakka cooliksi?

Kovat tyypit polttavat, kaikkihan sen tietävät. Vaikka tupakointia pyritään kieltämään yhä useammassa paikassa, on tupakointi edelleen vahvassa roolissa kun haetaan katu-uskottavuutta. Vai ovatko ajat jo muuttuneet tai muuttumassa?

Koko väestön tupakointi vähenee koko ajan, säännöllisesti tupakoi vuonna 2008 20 % väestöstä. Nuorten tupakointi on vähentynyt muiden mukana. Kenties tupakointi ei olekaan enää erottautumisen väline, jolla kapinoidaan ja pyritään näyttämään paremmilta, kovemmilta tai kapinallisemmilta.

Onko näin, vai onko toisin?

Yhteenveto teemasta

Keskustelua käytiin muun muassa tupakka-asenteiden muutoksista, passiivisesta tupakoinnista, tupakoinnin rajoittamisesta, median mielikuvat tupakoinnista, terveysvaikutuksista, sikarin polttamisesta, nuuskaamisesta, tupakoinnin lopettamisesta, tupakoinnin aloittamisesta ja valinnanvapaudesta.
Yhteisössä olleeseen kyselyyn tuli yhteensä 251 vastausta. 58% vastaajista oli sitä mieltä, että tupakointi ei tee coolimman näköiseksi. 10% mielestä tekee ja 31 % vastaajan mielestä tupakoinnin coolius riippuu ihmisestä.

Rock-elämään ja uskottavuuteen rokkarina tupakointi oli myös pohdinnan aiheena. Se, että kuuluuko rock-elämään tupakointi, jakautui vastaajien mukaan seuraavasti:

21% Kyllä
36% Ei
34% Joskus
9% En tiedä

Se, että rajoitetaanko tupakointia liikaa, jakautui vastaajien kesken seuraavasti:

35% Kyllä
56% Ei
9% En tiedä


Vain 11% vastaajista on huomannut ja 44% ei ole huomannut tupakoinnin vähenemistä. 34% vastaajan mielestä tupakointi on lisääntynyt.

Otteita keskusteluista:

”Tupakointi on kyl suurelta osalta itselläkin seuratapa, eli useita juttuja, taukoja tai kavereita ei näkis jos ei "menis kessulle”

”No onhan se alus coolii ku aloittaa tupakoinnin mut sit siinä menee esim. sen 2 vuotta nii ei se si oo coolii eikä siit si enää pääse irti”

”Joidenkin mielestä, tekee joidenkin ei. Keskustelu tuntuu iduttomalta. "Sä haiset sit pahalle, ei se oo COOL"

”Itse olen saanut enemmän "rispektiä" siitä kun en ole koskaan edes maistanut tupakkaa vaikka liikun sellaisessa porukassa, jossa kaikki muut polttavat paitsi minä.”
”Miten ulkonäön takia voi polttaa?”


mut enemmänki se on sitä "oon niin coolprkl, ette uskalla tulla ryppyileen ja kaikki on ihan in love meikään ku röökaan"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.