IRC-Galleria

Toukokuun teemana PelaaminenMaanantai 14.06.2010 12:19

Mikä on sopivasti pelaamista?


Pelaamisesta on tehty syyllinen moniin lasten ja nuorten ongelmiin. Mielikuva yksin tietokoneen ääressä istuvasta pelaajasta on vanhentunut. Suuri osa pelaajista pelaa yhdessä kavereiden kanssa, joko samassa huoneessa tai internetissä. Internetpelejä pelataan yhdessä tosielämän tuttujen kanssa. Peleissä opittavia taitoja ovat mm. oppiminen työskentelemään tiiminä sekä yhteisöllisyys. Rahapelit ja muut pelit ovat lähentyneet toisiaan, erityisesti internetissä rahapelaamisen ja viihdepelaamisen raja on hämärtynyt.

Suomessa yli 90 % koululaisista pelaa pelejä ainakin satunnaisesti. Pojat pelaavat enemmän ja pidempiä aikoja kuin tytöt. 12–17-vuotiaista nuorista yli puolet on pelannut jotakin rahapeliä viime vuoden aikana. Pojista kaksi kolmasosaa ja tytöistä kolmasosa ilmoitti pelanneensa rahapelejä viimeisen vuoden aikana. Viidennes kaikista viime vuonna aikana rahapelejä pelanneista, pelasi ainakin yhtä rahapeliä useita kertoja viikossa.

Missä menee liikapelaamisen ja sopivasti pelaamisen raja ja voiko pelaamattomuudesta olla haittaa?

Yhteenveto teemaviikosta Mikä on sopivasti pelaamista?


Pidimme 25.5 ja 3.6 chatit aiheesta Mikä on sopivasti pelaamista. Keskustelut alkoivat rauhallisesti vilkastuen loppua kohden. Yhtä selkeää näkökulmaa ei noussut esiin. Keskustelu oli monipuolista ja aihetta käsiteltiin eri näkökulmista, aina pelien ominaisuuksista rahapelaamisen problematiikkaan.

Kyselyyn tuli 138 vastausta. Suurin osa vastanneista (54 %) oli sitä mieltä, että alle viisi euroa voi mennä viikossa pelikoneeseen. Kysymykseen kuinka paljon on sinulle sopivasti olla koneella päivässä vastaukset jakaantuivat tasaisesti. Pienen 1 % äänienemmistön sai vastausvaihtoehto 2-3 tuntia päivässä. Kyselyyn vastanneista 49 % on ollut koneella joskus kauemmin kuin oli suunnitellut ja 46 % vastanneista on joskus kaunistellut totuutta läheisille omasta pelaamisesta.

Otteita keskustelusta:


Riippuu vähän tulotasosta tuo ongelmallinen pelaaminen jokuhan voi tienata kymppitonnin kuussa, niin ei tuo yli 30€ viikossakaan varmaan vahinkoa tekisi.

Pelaan noin 3h päivässä, silti mulle jää aikaa paljon muuhunki, laneilla saattaa mennä semmosia 14h peliputkia kerralla

tiedän monia itse pelin pelaajia jotkut on pelannu koko YÖN ja vieläpä yli 30vuotiaista huh huh

nettiroolipelit varmaan pahimpia riippuvuuden aiheuttajia helppo korvata tylsä elämä olin aikoinaan kovastikiin riippuvainen niihin

kaikki jotka onnistuvat laukaisemaan fiilisteleviä tunnetiloja tai kehittävät strategista ajattelua ja tilannetajua

Kyl silloi nuorempana joo tuli välil koko yö pelattuu, kesälomilla. Nyt ei enää voi kun on laps :/ kerran kahessa viikossa kerkee vähän veljen luona pelaan ff13sta


Jos pelaamisen määrän tiedostaa, eikä jätä tärkeitä "oikeen elämän" asioita tekemättä, ni ei siinä oo mitään ongelmaa vielä, vaikka pelais kuinka monta tuntia päi
vässä.

Itse pelaan sen 2-4h päivässä... Se on se aika maksimi mitä jaksaa. Pelejä joita pelaan on L4D2 ja Killing Floor


Se on musta nykysin aika vanhentunut, käsite että se on nörttien hommaa toi pelaaminen...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.