IRC-Galleria

Joulukuun teema: Alkoholi ja seksiKeskiviikko 22.12.2010 15:05

Alkoholi ja seksi


Alkoholi vaikuttaa aivojen toimintaan niitä lamaavasti. Tämä näkyy ihmisen käyttäytymisessä, mielialassa ja suorituskyvyssä. Humalatila vaikuttaa mm. aivojen sosiaalisia toimintoja ohjaavaan osaan, jolloin ihmisestä voi tulla tavallista rohkeampi ja estottomampi. Tästä ovat syntyneet sanonnat ”rohkaisuryypyistä” ja ”neuvoa antavista”. Mutta mistä kertoo tarve ottaa alkoholihiukka tai kaksi, ennen kuin uskaltaa lähestyä vastapuolta ja osoittaa kiinnostuksensa?

Pieni määrä alkoholia veressä saattaa aiheuttaa seksuaalisen halukkuuden lisääntymistä. Koska humaltuessa myös rohkaistutaan, nämä yhdessä saavat aikana sen, että kynnys seksin harrastamiseen madaltuu. Humalatila vaikuttaa seksin harrastamiseen monella tavalla. Se laskee jossain määrin harkintakykyä ja siten voi johtaa tilanteisiin, joihin selvin päin ei ehkä joutuisi. Yhden yön seksiseikkailuiden taustalla on usein tuntuva humalatila ja seurauksena voi olla morkkis.

Humalassa ei raskauden tai seksitautien ehkäisyä välttämättä tule mieleen ollenkaan. Myös kondomin asettaminen peniksen päälle voi tuottaa ongelmia. Kuitenkin luotettava tautien ja raskauden ehkäisy vaatii ehkäisymenetelmän käyttöä kaikissa yhdynnöissä. Jälkiehkäisypillereitä haetaan eniten maanantaisin, mikä voi kertoa siitä, että viikonloppuna juhliessa raskauden ehkäisy unohtuu useammin.

Vaikka seksuaalinen halukkuus humalassa kasvaa, niin seksuaalinen kyvykkyys aistien turtuessa laskee. Tällöin kiihottumisreaktio häiriintyy, joka ilmenee ”erektiohäiriönä” tai vaikeutena kokea orgasmia niin miehillä kuin naisilla.

Sammunut henkilö on puolustuskyvytön. Jos sammuneelle henkilölle suorittaa jonkin seksuaalisen teon, on kyseessä seksuaalinen kaltoinkohtelu, josta voi seurata rikosoikeudellinen tuomio. Humalatila ei myöskään poista tekijän vastuuta teoistaan, vaikka jälkikäteen ei muistaisikaan juuri mitään siitä, mitä on tullut tehdyksi.



Yhteenveto


Pidimme torstaina 16.12 ja tiistaina 21.12 chatit aiheesta Alkoholi ja seksi. Vierailijoina olivat lääkäri ja seksuaalineuvoja Väestöliitosta. Keskustelua käytiin mm. alkoholin ja seksin yhdistelmän kannattavuudesta sukupuolitauteihin, raskauden ehkäisyyn ja kondomin käytön helppouteen / vaikeuteen. Kaikki eivät kokeneet alkoholin käyttöä ongelmana suhteessa seksin harrastamiseen, päinvastoin alkoholin koettiin helpottavan tutustumista. Toiset olivat sitä mieltä, että päihtyneenä ei kannata harrastaa seksiä, ainakaan tuntemattoman kanssa.

Otteita keskustelusta:

"no mä en mee ainakaan miehen tahdosta sänkyyn minä itse sen ainakin päätän ku miehet on niin nopeita asioissa niin jonkunhan siin on oltava järkevä"


"Jos joku on humalassa ni pitäskö sitä läpsiä kokoajan ja kysellä että "ooksä viel hereil""


"no ei kännissä piä harrastaa seksiä ni sit ei sammu"
"Huonosti sopii todellakin,sitä ei alkoholia ottaneena aina tiiä et mitä on tehnyt"

"Esim. --- ei varmaan edes kattois mua kohti ellei olisi 3 promillen humalassa"

"Jos alkoholi vaikuttaa kerran niin pahasti seksikäyttäytymiseen niin saako kaiken kuitattua sillä "sori, olin kännissä"

"Mä menin tosi rohkeesti vaan kortsut kourassa kassalle kerran ja kassatyttö(joku just valmistunu lukiosta tms) katto naama punasena siinä ku vingutti kortonkei"

"raskaustestii on nolompi ostaa kyllä kun kondomeja, onneks olin niin ihana kaveri et ostin kaverin puolesta"

"se on kyl noloa mennä kassalle kortsujen kaa nimim. kokemusta on"

"Jos ei oo tarpeeks kypsä ostaa kortsui, onko tarpeeksi kypsä harrastamaan seksiä"


"Siis mä aina vähä välin pelkään että joku entinen hoito tulis lapsi sylissä ovelle"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.