IRC-Galleria

Tammikuun teema: Hyvä paha kannabisPerjantai 28.01.2011 13:57

Hyvä paha kannabis


Kannabiksesta keskustellessa ajaudutaan usein väittelyyn, jossa päihteen haittoja ja haitattomuutta vertaillaan keskenään. Tutkittuja, pitkäaikaisia haittoja kannabiksella ei juurikaan ole, mutta täysin haitaton aine ei kuitenkaan ole. Kannabiksen haitat ovat riippuvaisia monesta seikasta ja etenkin henkilöstä, joka ainetta käyttää. Kannabiksen vaikutukset ovat yksilöllisiä, joten aineen haittoja tai hyötyjä ei voida täysin yleistää.

Mitkä asiat sitten vaikuttavat kannabiksen käytön haittoihin? Ainakin henkilön ikä. Minkä tahansa päihteen käyttäminen vahingoittaa nuoruusiän henkistä ja fyysistä kasvua. Elämän rakentaminen jo nuorena päihteiden ympärille, oli sitten kyseessä kannabis tai alkoholi, vaikuttaa koko tulevaisuuteen. Kaikkiin päihteisiin liittyy myös sosiaalinen puoli, kannabiksen laittomuuden takia voidaan ajautua piireihin, jossa liikkuu myös muita vahvempia aineita. Toinen vaikuttava asia on käytön määrä ja tiheys. Runsaina määrinä ja usein käytettynä kannabis aiheuttaa ahdistusoireita, väsymystä, levottomuutta ja masennusta. Myös uusien asioiden oppiminen ja muistaminen heikentyvät.

Kannabiksella on myös hyviä puolia. Itse kasvatettu kannabis on luomutuote, jonka on todettu vaikuttavan esimerkiksi kipuun lievittävästi. Kannabiksesta voidaan tehdä hamppua, josta voi valmistaa esimerkiksi vaatteita.

Miten kannabis vaikuttaa? Mitä tulee huomioida jos käyttää kannabista? Voiko kannabikseen jäädä koukkuun? Tule keskustelemaan kannabiksesta yhteisöön tiistaina ja torstaina 25.1. ja 27.1. klo 18.00-19.30. Mukana keskustelussa Humaania Päihdepolitiikkaa ry:n puheenjohtaja, TV:stäkin tuttu KIMMO WILSKA!

Teemaviikon yhteenveto

Yhteisössä pidettiin teemaviikko Hyvä paha kannabis, ja chatit olivat 25.1. ja 27.1. Vieraina chatissa olivat Kimmo Wilska Humaania Päihdepolitiikkaa ry:stä ja Lauri Kauppila Suomen Kannabisyhdistyksestä.

Chateissa oli mukavasti väkeä, ja keskustelua käytiin muun muassa kieltolaista, kannabiksen haitoista ja hyödyistä sekä nykyisen päihdelain toteutumisesta. Näkökulmana oli haittojen minimoiminen, paljon tuotiin turvallisempia/parempia käyttötapoja esille. Osa keskustelijoista pohti päihteiden käytön tarkoitusta ylipäänsä, toiset taas vertailivat eri päihteiden vaikutuksia ja haittoja.

Kyselyyn vastasi torstaihin 27.1. mennessä 208 henkilöä. Kannabiksen laillistamista tietyin ehdoin (esim. ikärajalla) kannatti 58 % vastaajista. 34 % vastaajan mielestä kannabis ei ole vaaraton aine, 26 % vastaajan mielestä on. 64 % vastaajista on tarjottu kannabista, ja 44 % vastaajista kertoo sitä myös kokeilleen. 43 % vastaajista ei ole kokeillut kannabista. Leffalippu ja EOPH-tuotteita arvottiin, palkinnot lähtevät Vantaalle ja Joutsenoon. Onnea voittajille!

Lainauksia chateista:

Kaikkeen, josta tykkää voi jäädä koukkuun.

Pitäisikö kieltolaki poistaa? Kuten aikoinaan alkoholin kanssa.

Siis onhan se nyt ihan tosiasia, että laillistamalla/dekriminalisoimalla saadaan markkinat valtion hallintaan ja verotukseen. Käyttö ei tule enää vähenemään, joten asia kannattaisi ottaa hallintaan hyvissä ajoin.

Kyllä tapauksia näkee henk.koht kun suunnat risteytyy, toiset pysyy kannabiksessa, toiset lähtee "ison poikien" mukaan kokeilemaan jotain vahvempia

kaikkihan riippuu annoksen koosta, kyllä molemmilla saa ittesä aika jumiin

Jos vituttaa, ja vetää kannabista, niin vituttaa sen jälkeen vielä laajemmalla skaalalla.

Jos hamppua olisi aina saatavilla, en joisi ollenkaan.

pahin haittavaikutus on ehdottomasti "kuumotus"

Kohtuus on se avainsana päihteidenkäytössä yleisestiki

Pitäs jotenki kitkee se propaganda mitä tossa "hyvä paha kannabis" artikkelissa väitetään että kannabis on aine. kannabis on kasvi, siinä on lehdet ja varret!

Minusta kaikkia huumeiden käyttäjiä kohdellaan kaltoin.

Huumausainepolitiikkaa tulisi käsitellä sosiaalipoliittisesta, ei rikosoikeudellisesta näkökulmasta.

Kyselyn tulokset

1. Onko kannabis mielestäsi vaaraton aine?
Tulokset, 208 vastausta:
26%
a) Kyllä
34%
b) Ei
12%
c) Minulla ei ole tarpeeksi tietoa voidakseni vastata
28%
d) Tietyille ihmisille on.

2. Tulisiko kannabis mielestäsi laillistaa Suomessa?
Tulokset, 208 vastausta:
17%
a) Ehdottomasti
58%
b) Tietyin ehdoin kyllä (esim. ikärajalla)
19%
c) Ei missään nimessä
6%
d) En osaa sanoa

3. Tulisiko kannabis mielestäsi dekriminalisoida (poistaa rangaistavuus) Suomessa?
Tulokset, 208 vastausta:
31%
a) Ehdottomasti
46%
b) Tietyin ehdoin kyllä (esim. ikärajalla)
16%
c) Ei missään nimessä
7%
d) En osaa sanoa

4. Onko kannabiksen käytöllä mielestäsi haittavaikutuksia?
Tulokset, 208 vastausta:
62%
a) Toki, kaikilla päihteillä on
26%
b) Ei merkittäviä
6%
c) Ei
6%
d) En osaa sanoa

5. Onko sinulle tarjottu kannabista?
Tulokset, 207 vastausta:
64%
a) Kyllä
30%
b) En
6%
c) En osaa sanoa

6. Oletko kokeillut kannabista?
Tulokset, 208 vastausta:
44%
a) Kyllä
43%
b) En
13%
c) En osaa sanoa / en halua kertoa

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.