IRC-Galleria

Huhtikuun teema SEKSITAUDITMaanantai 02.05.2011 13:29

SEKSITAUDIT

Seksi tuntuu paremmalta ilman kondomia. Tämä on vanha väittämä, joka perustuu ihan vain laiskuuteen. Käyttäähän nykyään kaikki turvavyötäkin, vaikka aluksi siihen totuttautuminen oli hankalaa. Kyse on turvallisuudesta.

Monet seksitaudit voivat olla oireettomia, jostain syystä hoitoon ei osata mennä ja silloin taudit pääsevät leviämään. Pelottavaa on se, että klamydia on erittäin yleinen nuorten keskuudessa. Se kertoo siitä, että nuoret eivät käytä kondomia.

Lisääntyneen matkailun johdosta rupeavat muutkin seksitaudit, kuin klamydia, leviämään nuorten keskuudessa. Hiv:ä on nuorten keskuudessa vielä vähän, mutta nyt jo uusia tartuntoja on todettu. Ei tarvita kuin yksi tartunnan saanut, joka ei tiedä tartunnastaan ja virus pääsee leviämään. Mahdollisuus saada tartunta on aina 0- 100 %. Jokainen suojaamaton seksitilanne on riskitilanne.

Miksi kondomin käyttäminen on niin hankalaa? Miksi kondomin puheeksi ottaminen on noloa? Sehän vain kertoo siitä, että välittää itsestään ja kumppanista. Mitä pitäisi tehdä, jotta kondomia käytettäisiin aina, ja vältyttäisiin turhilta riskeiltä ja morkkiksilta? Tule keskustelemaan aiheesta torstaina 28.4. klo 18-19.30! Vieraana HIV-tukikeskus. Lisää oikeaa tietoa seksitaudeista voi käydä katsomassa osoitteessa www.justwearit.fi


SEKSITAUDIT TEEMAVIIKON YHTEENVETO

Yhteisössä pidettiin teemaviikko Seksitaudit, ja mukana oli asiantuntijavieras HIV-tukikeskuksesta.

Teemaviikkoon liittyvään kyselyyn vastasi 742 henkilöä, ja vastausten perusteella Suomen nuorisolla on seksitauteihin liittyvä tieto hyvin hallussa. Chatti pidettiin torstaina 28.4. ja siihen osallistui hyvin porukkaa. Chatissa keskusteltiin suojaamattoman seksin haitoista, HIV:n leviämisestä ja tarttumisesta sekä koulun seksivalistuksesta. Vaikka HIV ei suudeltaessa tartukaan, chattaajat eivät olleet valmiita hiv-positiivista henkilöä suutelemaan. Muistutuksena kuitenkin, että taudit eivät näy päällepäin, joten turvaseksi on ainut tapa välttyä taudeilta. Myös suuseksissä! Arvoimme teemaviikon aikana leffalippuja ja kondomipaketteja, onnettaren suosikit löytyivät tällä kertaa Oulusta, Voikkaalta, Kortelasta, Kangasalalta ja Tampereelta! ONNITTELUT!

Turvallista vappua kaikille!

Lainauksia chatista:

No siis terveystiedontunnilla meillä on tosi jees opettaja, joka on just selittänyt hyvin kaikkia asioita suojauksesta ja sukupuolitaudeista... Pojat vaan nakkelee toisia paperipalloilla ja mietin, että kyllä sitten tulee paniikki, kun tyttö on paksuna tai tauti tai jotain.

Mulle vanhemmat opetti että ei saa suostua mihinkään jos painostetaan. että sitten vasta kun on itse valmis ja tietää asioista


Jos se tuntuu yksilöstä paremmalta ilman kumia niin se tuntuu


Kondomin käyttäminen on hankalaa, jos sitä ei ole koskaan käyttänyt


SEKSITAUDIT KYSELY

Seksitaudit tarttuvatÂ…
a) Sperman välityksellä (31)
b) Emätineritteen välityksellä (9)
c) Touhutippojen välityksellä (9)
d) Veren välityksellä (28)
e) Voivat tarttua kaikkien edellä mainittujen välityksellä (656)

Klamydia aiheuttaaÂ…
a) Lapsettomuutta (676)
b) Hiusten kasvua (8)
c) Hauskoja tilanteita (31)
d) Ruusun tuoksua (11)

Vain YKSI on oikein: HIV voi tarttuaÂ…
a) Saunan lauteilta (9)
b) Ruoan/juoman välityksellä (3)
c) Suojaamatonta seksiä harrastamalla (704)
d) Suutelemalla (4)
e) Kättelemällä (13)

Vain YKSI on oikein: Mikä ehkäisykeino suojaa seksitaudeilta?
a) E-pillerit (16)
b) Minipillerit (7)
c) Kierukka (14)
d) Kortsu eli kondomi eli kortonki eli spärrä eli spärdäri eli sadeviitta eli kumipuku (695)

Tiedätkö tarpeeksi seksitaudeista?
a) Luulisin näin (466)
b) Todellakin! (127)
c) En varmasti (83)
d) Ei kiinnosta (57)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.