IRC-Galleria

Joulukuun teema: Joulu ilman alkoholia??Maanantai 19.12.2011 12:16

Joulu. Tuo vuosittain vietettävä, kristinuskoon liittyvä juhla. Jouluun kuuluvat mm. koristeet, kortit, sauna, askartelu, tontut, pukki, pipari, glögi, joulumusiikki ja lahjat, mutta kuinka merkittävästi jouluun kuuluu joulupullo?

Joulukuu ja erityisesti jouluviikko on Alkon myynnille vilkkainta aikaa, on osoitteena sitten oma pöytä tai pukinkontti. Tapoja viettää joulua on erilaisia; nollatoleranssi, pari lasillista tai päät täyteen. Joulua edeltävään aikaan kuuluu olennaisena osana myös pikkujoulut, johon usein yhdistetään runsas alkoholinkäyttö. Miksi? Saavutetaanko joulurauha juomalla viinaa vai hä? Joulu mielletään perhe- ja lastenjuhlaksi, toisaalta jouluna voi korostua yksinäisyys, jolloin otetaan tuikku murheeseen. Joulun alkoholikeskustelu kertoo suomalaisesta mielen maisemasta, joulua pidetään juhlista pyhimpänä. Keskustelun kiivaus kertoo puolestaan sen, että alkoholi on monelle vielä tabu, johon on vaikea suhtautua neutraalisti.

Yhteenveto teemaviikosta


Tiistaina 13.päivä keskustelimme aiheesta joulu ja alkoholi. Keskustelu eteni vilkkaana koko chatin ajan. Enemmistön mielipide kallistui siihen, etteivät joulu ja alkoholi ole paras yhdistelmä, ainakaan suurissa määrin otettuna. Ruoan kanssa nautittu viini ja saunaolut saivat hyväksyntää. Keskustelussa joulu miellettiin yhdessäolon, lasten ja perheen juhlaksi, pohdintaa herätti ihmisten yksinäisyys joulupyhien aikaan. Onko kaikilla jouluna paikkaa mihin mennä?

Leikkimielisen kyselyn mukaan parasta joulussa on pipari ja yli puolet vastanneista uskoo joulupukkiin. Kysely löytyy kokonaisuudessaan alhaalta.

Otteita keskustelusta:

”meillä on aina ollu niin et joulu on se juhla mikä vietetään ilman alkoholia :)) tosin, tiijän et iskä on aikoinaan vietäny joulua myös viinan kanssa, mut ei onneks kertaakaan mun aikana :)”

”Mä oon 17 ja meijän perheessä on tapana ainaki että ruoan kanssa juodaan lasillinen tai pari,viiniä mutta ei mitään kännejä kukaan vedä :)”

”jos joulua on viettämässä kersoja niin sitten pitää alkoholin käyttöä rajoittaa ja kännit ei kuulu siihen. jos on pelkästää aikuisia joulua viettämässä sillon vedetään tunteella alkoholia”

”Nykyään vaan haluaa viettää joulut jonkun ihanan ihmisen vieressä ja pitää toisiaan lämpimänä”

”kyl kai kaikilla nyt jotain ihmisiä on joiden kanssa viettää se”

”netti on varmaan aika monelle hyvä paikka viettää aikaa jos on yksin, joulunakin. Mites sellaset jotka ei osaa, vaikka vanhukset..?”

”ehkäpä silloin tulis lähdettyä jonnekkin missä olis niitä ihmisiä. ite varmaan vetäisin pään täyteen. o.O”

”ja mun mielestä baarit saa olla auki jouluna... Oikeesti täälläkin missä mä asun on niin monta yksinäistä ihmistä ja kokoontuvat tuonne lähikapakkaan, itse vietän joulun perheen kesken mutta entäs ne joilla ei ketään... Tuolla on muutakin kuin viinaa, esim. seuraa ja karaokee! :)”

Kyselyn tulokset.

Parasta joulussa on…

Pipari (434)
Pukki (191)
Joulumuori (16)
Porot (83)
Torttu (206)

Oletko ollut tänä vuonna...

Tuhma (247)
Kiltti (214)
Siltä väliltä (477)

Uskotko Joulupukkiin?
Khyll! (495)
En tod. (444)

Mikä näistä on paras joululaulu?

EOPH jouluaamuna (115)
Jo joutui EOPH (55)
No onkos tullut EOPH (74)
Sydämeeni EOPH:n teet (377)
EOPH jo matkaan käy (232)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.