IRC-Galleria

Tammikuun teema: Alkoholi ja seksiPerjantai 20.01.2012 15:41

Alkoholi ja seksi

Kortsun käyttö on noloo! E-pillerit suojaa ei-toivotuilta vaikutuksilta! WTF? Kondomi on AINUT ehkäisyväline, joka suojaa sekä ei-toivotulta raskaudelta että sukupuolitaudeilta. Käyttäväthän nykyään kaikki turvavyötäkin, vaikka siihen totuttautuminen oli aluksi hankalaa. Kyse on turvallisuudesta.

Kännisäätämisessä useimmiten seksi ei ole nautinto, koska humalassa ei pelaa ylä- eikä alapää. Morkkista podetaan esimerkiksi seuraavista syistä: Tulee mentyä liian pitkälle väärän kumppanin kanssa, harrastaa seksiä väärästä syystä kuten kostaakseen, harrastaa seksiä hakeakseen hyväksyntää tai pönkittääkseen omaa itsetuntoa, seksuaalinen kyvykkyys on laskenut samoin kuin seksuaalinen nautinto, kondomi unohtuu tai tulee jätettyä pois, jonka seurauksena voi olla ei-suunniteltu raskaus ja / tai seksitauti.

Seksi on ihana asia ja siitä voi nauttia, kunhan huolehtii omasta seksuaaliterveydestään. SINÄ itse päätät, millaisia riskejä olet valmis ottamaan omalla kohdallasi. Jokainen suojaamaton yhdyntä tai suuseksi on riskitilanne. Monet seksitaudit voivat olla oireettomia. Ne eivät näy päällepäin!

Miksi kondomi unohtuu niin helposti? Olisiko mahdollista ennakoida niitä tilanteita, jolloin kondomin käyttö jää? Miten asenteita kondomia kohtaan voitaisiin muuttaa ja kondomin käyttöä lisätä? Tule keskustelemaan aiheesta 17.1.2012 klo 18.00-19.30! Vieraana HIV-tukikeskus. Kaikkien chattiin osallistuneiden kesken arvotaan leffalippuja!

Lisää oikeaa tietoa seksitaudeista voi käydä katsomassa osoitteessa www.justwearit.fi ja www.hivtukikeskus.fi

Yhteenveto teemaviikosta

Yhteisössä pidettiin teemaviikko aiheesta Alkoholi ja seksi. Chatti pidettiin tiistaina 17.1. Chatissa oli kivasti porukkaa, tosin lähinnä muutama nimimerkki piti keskustelua yllä. Chatissa keskusteltiin muun muassa seksitautien testaamisesta, seksitautien yleisyydestä ja tartuntatavoista. Jonkin verran sivuttiin myös ihmisten henkilökohtaisia rajoja ja Suomen lainsäädäntöä. Chatti oli tämän vuoden ensimmäinen, ja sen ehkä huomasi hieman levottomana jutusteluna :) Vieraana chatissa oli HIV-tukikeskuksen asiantuntija.

Aiheeseen liittyvään kyselyyn vastasi perjantaihin 20.1. mennessä 587 vastaajaa. Vastaajista suurin osa (63%) käyttää satunnaisissa seksisuhteissa aina kondomia. 32 % vastaajista piti alkoholin roolia melko suurena satunnaisissa seksisuhteissa, ja 34 % joko pienenä tai ei kovinkaan suurena. Kondomin käyttö on 44 %:n mielestä luontevaa ja 19%:n mielestä helppoa. Vaikeana tai turhana kondomin käyttöä piti 11 % vastaajista. Hyvin suuri osa vastaajista (69%) tiesi, että jos toinen on humalassa eikä osaa täysin ilmaista tahtoaan, on rikos koskea häneen seksuaalisessa mielessä. Niin, edes kondomin kanssa EI ole ok panna, vaikka näin 19 % vastaajista asian mielsikin. 81 %:n mielestä on molempien asia huolehtia ehkäisystä. Jepen harteille tämä vastuu kuuluu 5 %:n mielestä.

Lainauksia chatista

Alkoholi johtaa seksiin..

Hmm mun mielestä se on enemmän ja enemmän nykypäivänä miesten asia kantaa sitä kortsua siellä lompakossa... kai?

Jännä muuten, miten naisilla neitsyys on olevinaan jotenkin tosi tavoiteltavaa, ja miehillä se on olevinaan häpeällistä ja siitä täytyy päästä eroon.

Miks testeihi meneminen ois vaikeeta. Lääkärit on asiasta hiljaa, ilmasta

mut emt, ehkä nuoret pojat panee kännis sen takia ettei laukeis niin nopeesti

kyllä ei pitää osaa sanoa ja se pitää myös ymmärtää jos joku niin sanoo

no onhan se rikos joo...tottakai.ja kyllä mä sen tiedän...sehän on toisen ihmisen koskemattomuuden loukkausta...

Tietenkin vieressä nukkuja voi kertoa, että mikä on sallittua ja kiellettyä, mutta jos ei kerro, niin rajojen kokeilu on hyvinkin mahdollista.

Kondomit ovat muuten melko kalliita, että sikäli en voi syyttää esim. parisuhteessa olevia jotka mieluummin turvautuvat vain yhteen ehkäisymenetelmään (kuten pillerit)

jes leffalippuja

No kuka toi Jeppe nyt on

Kyselyn tulokset

Satunnaisissa seksisuhteissa...
käytän aina kondomia (368)
käytän joskus kondomia (98)
kondomi usein unohtuu (45)
kondomi on turha (53)

Kuinka suuri rooli alkoholilla on satunnaisissa seksisuhteissa?
Erittäin suuri (97)
Melko suuri (187)
Ei kovinkaan suuri (103)
Pieni (93)
En osaa sanoa (89)

Kondomin käyttö on mielestäni…
luontevaa (255)
noloa (15)
hanurista (71)
turhaa (29)
vaikeaa (30)
tylsää (63)
helppoa (111)

Jos toinen on humalassa, eikä osaa täysin ilmaista tahtoaan…
on rikos koskea häneen seksuaalisessa mielessä (405)
kannattaa hänet jättää yksin sammumaan (74)
on ok panna, jos muistaa kondomin (100)

Kenen asia on huolehtia ehkäisystä?
molempien (471)
kaikkien (48)
isin ja äidin (6)
opettajan (0)
terkkarin (3)
naapurin (15)
mun (14)
Jepen (27)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.