IRC-Galleria

Helmikuun teema: vastikkeellinen seksiPerjantai 17.02.2012 15:28

SÄ ET OLE MYYTÄVÄNÄ! U R NOT 4 SALE!

Onko joku aikuinen tarjonnut sinulle rahaa tai tavaroita seksistä tai onko joku ahdistellut netissä tai livenä? Joka vuosi tuhansia alaikäisiä nuoria joutuu kokemaan seksinostoyrityksiä ja vielä useampi seksuaalista ahdistelua. Kenenkään ei tarvitse eikä pidä sietää näitä kokemuksia. Ihmiset eivät ole kauppatavaraa.

Seksinosto ja jo seksinoston yritys alaikäiseltä on rikos. Aikuinen toimii väärin ja on aina vastuussa. Ahdistelua ja seksinostoyrityksiä ei tarvitse sietää eikä hyväksyä - ei netissä eikä livenä. Jokaisella on oikeus elää ja liikkua ihan rauhassa ja turvassa. Aina voi sanoa EI, vaikka alkuun oltaisiinkin oltu aktiivisia ja innokkaita.

Oletko törmännyt näihin ilmiöihin? Oletko joutunut tilanteisiin, jotka ovat tuntuneet epämääräisiltä tai epämiellyttäviltä? Tule keskustelemaan aiheesta EOPH:n yhteisöön Ystävänpäivänä 14.2. kello 18:00–19:30. Mukana keskustelussa Exit-hankkeen työntekijöitä!

Maaliskuussa aukeaa IRC-Galleriassa Exit-hankkeen oma yhteisö, jossa voi jutella privasti ja anonyymisti. Käy katsomassa www.exit-hanke.fi

Yhteenveto teemasta SÄ ET OLE MYYTÄVÄNÄ! U R NOT 4 SALE!

Pidimme chatin Ystävänpäivänä aiheesta vastikkeellinen seksi. Vieraana teemassa olivat Exit-hanke. Keskustelu oli vilkas ja mielipiteitä aiheesta tuli laidasta laitaan. Keskustelussa pohdittiin mm. mikä on hyväksyttävää ja mikä ei, kenellä on vastuu ja mikä määritellään lähentelyksi. Rajan veto oli yllättävän vaikeaa. Erilaisia näkökulmia perusteltiin mm. evoluutioteorialla ja luonnollisuudella. Luonnollisuuden ja moraalisen oikeellisuuden välille vedettiin kuitenkin raja, perusteluna pidettiin aikuisen vastuuta tilanteesta.

Keskustelun jälkeiseen iltapäivään mennessä teemaan liittyvään kyselyyn oli tullut 946 vastausta. Koko vastaajamäärästä vain 25 % vastaajista ei ollut törmännyt aikuisten lähentelyyn. Lähentelyä oli tapahtunut sekä kasvotusten että internetissä. Hieman alle puolet vastanneista oli kokenut lisäksi seksinostoyrityksiä.

Jos kokee tilanteita, joissa aikuinen lähentelee tai käyttäytyy sopimattomasti kannattaa keskustella tilanteesta luotettavaan aikuisen vaikka terveydenhoitajan tai vanhempien kanssa, myös poliisiin voi ottaa yhteyttä. Maaliskuussa aukeaa IRC-Galleriassa Exit-hankkeen oma yhteisö, jossa voi jutella privasti ja anonyymisti. Käy katsomassa www.exit-hanke.fi

Otteita keskustelusta:

”no onhan se ny perseestä että 40v tulee kommailee vittu 14 veen kuviin, ei vissii se nelikymppinen saa oman ikästä vai?”

"ts. ihan luonnolliset vaistot saavat kiinnostumaan"

”15-vuotias on jo kypsä saamaan lapsia ts. ihan luonnolliset vaistot saavat kiinnostumaan. En kyllä sano että se olisi oikein. Olemmehan nykyään "sivistyneitä", emmekä eläimiä.!”

”Vaikka se on luonnollista niin en sano että se olisi oikein missään tapauksessa. Oli sitten tyttö, poika tai vaikka se naapurin lemmikkikani”

”Tässähän tämä ironia syntyykin. Nuoret kokevat ahdistelua aikuisten kanssa, ja sitten niistä pitäisi puhua myös aikuisten kanssa :)”

”Kyllä sellainen paljastava pukeutuminen voi mahdollistaa ehdottelun, mutta itse olen saanut kaikenlaisia ehdotuksia myös farkut+huppari tyylillä.”

”Kyllä sitä ehdotteluja tulee oli sitten millaiset vaattet,meikit ja tyyli kuvissa. Se vika vain tuntuu olevan siellä pääkopan sisällä niillä ehdottelijoilla...”

”vaikka naikkone olis pukeutunu kunnolla, nii eihä se sitä tarkota, et sitä saa tulla kähmimää o_”

”Sitä oon ite ihmettelly et mihin tä maailma on menos ku jotkut 13-15 vuotiaat tytöt paljastelee itteensä netissä?? huhuh”

”Mun mielestä tässä keskustelussa nyt demonisoidaan aika pahasti "keski-ikäinen mies".”

”laittomuus ei ole sama kuin moraali. Seksin ostaminen on laitonta, kuten on ampuminenkin, mutta ei välttämättä väärin.”

”vaikka kuinka sanoisin aikuiselle ihmiselle, että haluan myydä seksiä, se on rikos ja näin ollen tuomittavissa. niin kuin voin myöskin käskeä toista ampumaan minut, mutta jos toinen ampuu, sekin on tuomittavissa”

”Eikö nuoria (alle 18v) seksuaalisesti ahdisteleva vanhempi henkilö ole vähän päästään vialla? Ei kai siihen pelkkä kampanjointi auta, vaan nämä tyypit pitäisi saada hoitoon.”

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.