IRC-Galleria

Joukkoon kuuluminen, median kauneusihanteet ja ulkonäkövaatimukset etenkin laihuusihanne ja täydellisyysvaatimukset, yksilöllisyys ulkonäössä, itsensä hyväksyminen tai sen vaikeus… Onko nykyaikana elämä jo liian haastavaa?

Länsimaisessa kulttuurissa ihannoidaan kovasti laihuutta: naisten täytyy olla hoikkia ja kiinteitä. Hoikkuus mielletään kyvyksi kontrolloida elämää, menestystä ja kykyä elää täyspainoista elämää. Lihavuus puolestaan koetaan usein laiskuutena, elämänhallinnan puuttumisena, epäonnistumisena tai luovuttamisena.

Kyse ei ole vain laihuudesta eikä median paineista, vaan siitä, että monen ahdistus purkautuu syömiseen. Kun ihmiset ajattelevat syömishäiriöisiä, tulee monelle ensimmäiseksi mieleen anorektinen teini. Se on kuitenkin vain osa totuutta.

Monesti esim. ahmimishäiriöstä tai bulimiasta kärsivät tuntevat olevansa kakkoskastin syömishäiriöisiä, koska ympäristön reaktio saattaa olla "mutta ethän sä oo edes laiha". Toinen helposti unohdettu ryhmä ovat syömishäiriöiset pojat ja miehet, joille kynnys hakea apua on vieläkin korkeampi.

YHTEENVETO TEEMAVIIKOSTA

Tiistaina 8.5. pidettiin chat teemasta syömishäiriöt. Vieraana chatissa oli Etelän-SYLI ry puheenjohtaja. Etelän-SYLI ry on syömishäiriöön sairastuneita ja hei¬dän läheisiään edustava järjestö, jonka tehtä¬vänä on lisätä kokemukseen perus¬tuvaa syömishäiriötietoutta ja -osaamista. Keskustelussa käsiteltiin eri teemoja kauneusihanteista ja – paineista kovinkin henkilökohtaisiin kokemuksiin syömishäiriöistä. Chatin lisäksi yhteisössä oli aiheeseen liittyvä kysely. Kyselyyn tuli ennätykselliset 1600 vastausta. Vastaajien mielestä nyky-yhteiskunta on liian ulkonäkökeskeinen, tätä mieltä on peräti 71 % vastaajista. Kauneusihanteiden synnystä ja ylläpitämisestä 73 % vastanneista vieritti median harteille. Katso koko kysely alta!

Otteita keskustelusta:
liian vähän puhutaan ja ei osata puuttua ku tän pystyy hyvin salaamaan

Ihan totta. Syömishäiriöitä on monenlaisia, toisissa laihtuu ja toisissa lihoo. Toiset ei näy päällepäin

mun mielestä avainsana on armollisuus itseä kohtaan. joskus tulee lipsuttua enemmän tai vähemmän. se ei silti muuta sua pohjimmiltaan ihmisenä.

Tavallisesti sairauden alkuvaiheessa sekä sairastunut itse että hänen läheisensä ovat erittäin tyytyväisiä tapahtuneeseen muutokseen: makeiset ovat jääneet pois, liikunta on lisääntynyt, ruoka muuttunut kasvispitoisemmaksi ja olemus piristynyt.

ku on ihmisiä jotka kokee saman, mutta kun normaalielämässä ei kuitenkaa ole ketään, joka ymmärtäis minkälaisessa "kuplassa" elän tämän kans

se on muuten jännä että "tavallisten" mallien rinnalla on yleensä vain xl-malleja... kun oikeasti kaivattaisiin erilaisia ja erikokoisia malleja

Nythän juuri Vogue ilmoitti, että lopettaa alipainoisten tyttöjen käytön malleina.

Syömishäiriöt, mistä on kyse?Maanantai 07.05.2012 11:28, 2001 vastaajaa

Onko nykyaikana liikaa kauneuspaineita?
Mitkä tekijät vaikuttavat kauneusihanteisiin?
Onko sinusta helppo olla oma itsesi?
Oletko törmännyt syömishäiriöihin lähiympäristössäsi?
Puhutaanko syömishäiriöistä riittävästi?
Oletko tällä hetkellä onnellinen?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.