IRC-Galleria

Kesätyöt ja valoisat yöt

Taas on tulossa kesä ja kesätyöt. Nykyään päihteidenkäyttö työpaikoilla on tarkoin säädeltyä. Työpaikkojen päihteidenkäyttöä ohjataan monien lakien avulla. Työpaikoille laaditaan päihdestrategioita ja henkilöstöä koulutetaan toimimaan ja puuttumaan päihteiden ongelmakäyttötilanteissa.

Monilla työpaikoilla työntekijöitä kannustetaan tupakoinnin lopettamiseen ja monilla työpaikoilla tupakointi on kokonaan kielletty työaikana. Toisaalta työpaikkojen huumausainetestauksesta on säädetty laki työntekijän yksityisyyden suojasta, ettei työnantaja voi yksipuolisesti määrätä työntekijää testeihin.

Onko kesätyöntekijän vaikea sopeutua työpaikan päihdelinjauksiin? Tule keskustelemaan aiheesta chattiin tiistaina 5.6. klo 18.00 – 19.30. Kaikkien chattiin osallistuneiden kesken on jaossa ylläreitä!

Yhteeveto

Yhteisössämme pidettiin teemaviikko aiheella Valoisat yöt, kesätyöt.
Kyselyyn vastasi huimat 1010 vastaajaa. Vastaajista noin puolet (47%) on kesällä 2012 kesätöissä. Kesäduuniin motivoi eniten raha ja toiseksi eniten työkokemuksen kerääminen. Työpaikkaromanssi on mielessä vain 1 % vastaajista. Yli 90 % vastaajista ymmärtää työpaikan päihdelinjaukset työturvallisuuden turvaksi. Myös muut vaihtoehdot (häiriötön tuotanto, hyväkuntoiset työntekijät ja maine) saivat paljon kannatusta. Tupakointi työaikana olisi 517 (52 %) vastaajan mielestä rajoitettava erillisiin tupakointipisteisiin. 40 % vastaajista kieltäisi tupakoinnin työaikana alaikäisiltä.

Chatti pidettiin tiistaina 5.6. ja vieraana oli Amis –Arjen ammattilaiset –hankkeen työntekijä Anni. Chatissa puitiin kesätyön saamisen hankaluuksia, työaikoja ja palkkaa. Päihdeaiheista juteltiin myös, ja verrattiin Amisten ja lukiolaisten eroja tupakoinnin ja alkoholinkäytön suhteen. Suomi tarvitsee terveitä ammattilaisia, mutta mikä auttaa jaksamaan? Tuttuun tapaan keskustelu kaartoi myös laveammille poluille. Tällä kertaa puhetta herätti kasvatusvastuu, fyysinen kurittaminen ja Salatut elämät. Kaikkien chattiin osallistuneiden kesken arvottiin kaksi yllätyspalkintoa. Ylläri sisälsi leffalipun, kondomeja, wunderbaumin, heijastimen ja purkkaa. Alla lainauksia chatista.


ois se aika karua jos ei muutamaa tupakkataukoa saisi päivässä pitää

tosi hankala on ollu löytää töitä, sen voin sanoo tänne!

Hain varmaan 200 paikkaan, yhestä nappas

niih..tätä nykyä pitäis aina olla hirmusti työkokemusta jo valmiiks..mut mite sitä saa jossei pääse töihi?

voihan työnantaja toki päättää miten tupakoidaan ja työntekijän on siihen sopeuduttava

se että ammattikoululainen ei saa polttaa koulun alueella ei sitä tupakointia vähennä

No ei peruskouluun kannata tupakkapaikkoja laittaa. Siellä kannatan koulun alueelta poistumiskieltoa ja vaikka jotain kivaa yhteistä välituntitekemistä, missä voi kans muodostaa niitä piirejä.

täällähän joku joskus aihetta sivuttaessa kertoi lopettaneensa tupakoinnin koska oli työpaikkansa ainoa tupakoitsija :D

Kaipa krapulassa voi mennä töihin kunhan vaan saa jotain tehtyä?

Kysely

Kesätyöt ja valoisat yötTiistai 29.05.2012 15:49, 1210 vastaajaa

Kännissä töihin -avs! Kysehän on vaan kesätöistä... Eiku! Tule juttelemaan kesätöistä ja päihteiden käytöstä työpaikalla Elämä On Parasta Huumetta (Minä ja muut) yhteisöön tiistaina 5.6. klo 18-19.30. Kaikkien keskustelijoiden kesken arvotaan ylläreitä!
Oletko kesätöissä tänä kesänä (2012) ?
Mikä on parasta kesätöissä?
Oletko kuullut maksuttomasta kesäduunari -numerosta?
Töissä ei saa olla päihtyneenä, koska työnantaja haluaa...
  • Voit valita 5 vastausta.
Tupakointi työaikana on...
  • Voit valita 7 vastausta.
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.