IRC-Galleria

Mikä on seksuaalista häirintää? Se ei aina ole selvää. Se, mikä voi olla yhdelle flirttiä tai hauskaa leikkiä, voi olla toiselle ahdistavaa tungettelua. Monet asiat voivat olla OK kavereiden kesken, mutta eivät tuntemattomampien kanssa. Mitä asioita sinä pidät seksuaalisena häirintänä?

Yhteenveto

Tiistaina 11.9. pidettiin chat aiheesta Seksi ok, häirintä ei. Keskustelu oli vilkasta, paljon pohdittiin sitä mikä on häirintää: onko se henkilökohtainen kokemus siitä minkä kokee häiritseväksi vai voidaanko häirintä määritellä lain avulla. Mielipiteitä vaihdettiin siitä millainen nimittely on häirintää: osa koki homottelun ja huorittelun olevan jo arkipäiväistä ja osa taas koki sen sopimattomana. Keskustelua herätti myös nettiin laitettujen kuvien kommentointi: onko vastuu kommenteista kuvan laittajalla vai kommentoijalla? Puheenaiheen tiimoilta todettiin, että aikuisen lapseen tai alle 16-vuotiaaseen nuoreen kohdistama seksuaalinen teko, myös seksuaalissävytteinen keskustelu on kuitenkin aina rikos – myös netissä.

Teemasta tehtyyn kyselyyn tuli 1020 vastausta:

Nimittely, esim. huorittelu tai homottelu
On aina häirintää (302)
Ei ole häirintää (65)
Ei ole häirintää, jos kyseessä kaveri (651)

Vihjailevat ilmeet, rivot puheet ja kaksimieliset vitsit
On aina häirintää (74)
Ei ole häirintää (207)
Ei ole häirintää, jos kyseessä on kaveri (736)

Vartaloa tai pukeutumista koskevat huomautukset
On aina häirintää (285)
Ei ole häirintää (232)
Ei ole häirintää, jos kyseessä on kaveri (495)

Seksiä koskevat ehdotukset tai vaatimukset
On aina häirintää (639)
Ei ole häirintää (124)
Ei ole häirintää, jos kyseessä on kaveri (251)

Lähentely tai koskettelu väkisin
On aina häirintää (905)
Ei ole häirintää (22)
Ei ole häirintää, jos kyseessä on kaveri (92)

Otteita keskustelusta:

”Kommentoijalla on aina itsellään vastuu sanomisistaan, se vastuu ei siirry kommentoitavalle vaikka kommentit sallittaisiin”

”no mut on siinä omaki vastuu millasia kuvia haluu itestään nettiin laittaa. jos laittaa tissipersekuvia niin sit kestäköön seuraukset”

”Kasvottomuus ja nimettömyys ja fyysinen etäisyys tietenkin mahdollistavat ja tuovat esiin ihmisissä paljon ikäviä puolia, on helpompi laukoa typeryyksiä jos ei ole samassa tilassa”

”Eikös vanhempien pitäs sitte kattoa millä sivuilla lapsonen käy....”

”Kommentit kuten "oot pantavan näköinen" voi olla tarkoitettu imarteluiksi, ja kaikki eivät niistä pahastu, mutta ongelmaksi koituu se, että kaikki eivät arvosta sen luontoista intiimiluonteisia kommentteja - itse en ainakaan lähtisi heittämään tavanomaisesti sellaista kommenttia, varmistaisin itse ensin että se sopii toiselle”

”mut mit Suomessa PITÄISI edelleen olla sananvapaus, ja jos toisen puheet ei miellytä, voi pyytää lopettamaan ä jos joku jätkä sanoo tyttöä pantavan näköiseks jos se on 13?”

”Homottelu ja huorittelu on huonoja käytöstapoja, ei häirintää :D ”

”No en nyt tiiä onko kauheen kivaa tulla huoritelluks , vaikka se oliski parhaan kaverin suusta :D Ei se kyllä loukkais nyt ku miettii, mutta silti. ”

Seksi ok, häirintä eiTiistai 11.09.2012 14:56, 1484 vastaajaa

Seuraavat väittämät koskevat LIVENÄ koettuja asioita. Jos koet väittämissä, että kavereiden osalta väittämä ei ole seksuaalista häirintää, mutta muiden tekemänä on, valitse vaihtoehto Ei ole häirintää, jos kyseessä kaveri. Aiheesta chatti tiistaina 11.9. klo 18-19.30 Elämä On Parasta Huumetta (Minä ja muut) -yhteisössä
Nimittely, esim. huorittelu tai homottelu
Vihjailevat ilmeet, rivot puheet ja kaksimieliset vitsit
Vartaloa tai pukeutumista koskevat huomautukset
Seksiä koskevat ehdotukset tai vaatimukset
Lähentely tai koskettelu väkisin
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.