IRC-Galleria

Lokakuun teema: KannabisPerjantai 26.10.2012 16:08

Kannabis

Kannabikseen suhtaudutaan usein ristiriitaisesti. Toisella puolella ovat he, joiden mielestä kannabis on vaarallista, kunnes se osoitetaan vaarattomaksi ja siksi se on kiellettävä. Toiset taas miettivät, että yksilönvapauden nimissä kannabiksen käyttö tulisi sallia, kunnes aine osoitetaan vaaralliseksi. Tutkimuksia aineen eduista ja haitoista on tehty paljonkin, mutta monet niistä ovat ristiriitaisia ja yhteyttä juuri kannabikseen on vaikea löytää.

Kannabista käytetään useimmiten polttamalla, jolloin fyysiset haitat ovat samaa luokkaa kuin tupakoinnilla. Kannabis aiheuttaa psyykkistä riippuvuutta, ja mitä nuorempana kannabiksen käytön aloittaa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä siihen jää koukkuun. Runsaan käytön myötä toleranssi eli aineen sietokyky kasvaa, joten päihtyäkseen tarvitsee suurempaa annosta. Suuremmalla annoksella on luontevasti myös suuremmat haitat. Nuorena aloitettu kannabiksen käyttö on myös vahvasti yhteydessä oppimisvaikeuksiin.

Miten kannabis vaikuttaa? Onko kannabiksesta haittaa? Onko nykyinen kannabislainsäädäntö ajan tasalla? Miksi kannabiksen kotikasvatus on lisääntynyt? Chatti tiistaina 23.10 klo 18.00-19.30. Mukana keskustelussa tutkija Jussi Perälä.

P.S. Kasvatatko kannabista? Haluatko mukaan tutkimukseen? Klikkaa tästä!


Kannabisteemaviikon yhteenveto

Yhteisössä pidettiin teemaviikko kannabiksesta, aiheesta jota usein meiltä toivotaan. Saimme chatti-vieraaksi tutkija Jussi Perälän, joka on tehnyt väitöskirjan huumemarkkinoista. Kannabisaiheiseen kyselyyn vastattiin reilut 700 kertaa ja kyselyn keskusteluun kertyi perjantaihin mennessä 7 sivua viestejä.

Puolet kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että nuoret eivät saa ajantasaista tietoa kannabiksesta. Kannabistietoudessa luotettaisiin eniten tutkimuksiin (61 %), toiseksi eniten nettiin (52 %) ja kolmanneksi eniten omiin kokemuksiin (49 %). Ikävä tosiasia on se, että epäluotettavimmiksi tietolähteiksi arvioitiin vanhemmat (15 %), ”valistajat” (13 %) ja kouluhenkilöstö (14 %). Poliisiin ja lakiin luottaa 36 % vastaajista, ja heistä suurin osa on tyttöjä. 60 % vastaajista oli sitä mieltä, että kannabiksen käytön eikä kasvattamisen omaan käyttöön pitäisi olla rangaistavaa. Muutama vastaaja (6 %) ilmoitti kasvattavansa kannabista itse, ja 22 %:lla vastaajista on kavereita jotka kasvattavat itse kannabista. Poikia ja tyttöjä oli tässä vastaajaryhmässä täsmälleen sama määrä.
Chatissa keskustelu pysyi hyvin asiallisena (mikä oli meille yllätys verraten aikaisempiin kannabiskeskusteluihin ;)).

Chattivierastakaan ei pahemmin haastettu, mikä saattoi johtua vieraan loistavista argumentoinneista, tai sitten pelättiin Fobban tulevan oven taakse! Alla lainauksia keskustelusta.

Enemmänkin pitäis jonkun "validin" tiedon perässä juoksemisen sijaan keskittyä nuorten ohjastamiseen näissä hommissa

kyllä suomeen tuodaan ihan helvetisti hatsia :D SEN LISÄKS että kotona kasvatetaan. Kaikki menee käsistä kyllä

mielestäni polttelu silloin tällöin on ok mutta pitää muistaa pitää määrät kohtuullisena kerran kuussa on mielestäni ihan ok

Itselleni on loppupeleissä ihan sama onko laitonta vai laillista. Toki jos olisi laillista niin voisi vähentää mielipidettä että kannabiksen polttelu on jotenkin siistiä tms. Teininä oli sellainen fiilis että alkoholin juonti on siistiä syystä että se oli kiellettyä

itse syytän meidän kieroutunutta yhteiskuntamallia tosta "tyhjyyden" väliaikaistäyttämisestä päihteillä ja huumeilla

kun on pimeää ja ulkona -30 niin ei siinä huvita mitään viinejä lipitellä casuaalisti

ihmiset on niin aivopestyjä, että jos alat puhumaankaan asioista niiden oikeilla nimillä, olet narkkari, nisti, sekopää, jonka kuuluisi kuolla pois, tätä meidän mahtavaa isämmaatamme rumentamasta. aika yleinen heitto onkin: "eikö se viina riitä saamaan päätä sekasin?". Puhumalla asioista voi myös saada poliisin vierailulle, ja ainakin pienessä kaupungissa, pelkkä laiton, ja perätön kotietsintä riittää siihen, että esimerkiksi minä olen nykyään piridiileri ja -narkki. TÄMÄN takia en usko, että kovinkaan moni alkaa oikeasti asioista puhumaan kuin ne ovat, koska silloin täytyy valmistautua siihen, että menetät niin maineesi, kuin opiskelu-/työpaikkasi

Onko tän yhteisön taistalla olevat "pilvet" ihan silkkaa ironiaa (EOPH vastaa: ;))

KannabisPerjantai 19.10.2012 15:45, 1197 vastaajaa

Toiveaiheena kannabis! Chatti tiistaina 23.10. klo 18-19.30 uusitussa Elämä On Parasta Huumetta (Minä ja muut) -yhteisössä. Mukana keskustelussa tutkija Jussi Perälä.
Saavatko nuoret ajantasaista tietoa kannabiksesta?
Mihin seuraavista tahoista luottaisit, jos haluaisit tietoa kannabiksesta?
  • Voit valita 9 vastausta.
Tekeekö kannabiksen laittomuus siitä entistä houkuttelevamman aineen?
Tuleeko kannabiksen käytön olla mielestäsi rangaistavaa?
Tuleeko kannabiksen kasvattamisen omaan käyttöön olla mielestäsi rangaistavaa?
Kasvatatko itse tai kasvattaako kaverisi kannabista?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.