IRC-Galleria

Haculan moniviljalimppua, ollos hyvä!Torstai 28.05.2009 01:30

Ajattelin tuossa yks päivä että hittolaene, jos kerta teen ruisleipää hapattamalla, täysin ilman hiivaa, niin miksen kokeilis samalla tavalla tehdä vaaleaa leipää. Ei kun tuumasta toimeen. Hapan- ja taikinajuuren tein rukiista ja annoin pulputella ihan samalla tavalla kuin ruislimppua tehdessä. Taikinaa vääntäessä sekaan lensi neljännes spelttijauhoa, kaksi neljännestä graham täysjyvävehnäjauhoja (se yks neljännes oli sitä ruista) ja lisäksi kolmen viljan leseitä ja pellavansiemenrouhetta.

Nostatus onnistu harvinaisen hyvin. Jätin taikinan yön ajaksi vesihauteen ylle ja nyt limput pellille pöyräytettyäni uuniin (alle) viiteenkymppiin vajaaksi pariksi tunniksi. Sitten pinnan voitelu vedellä, jotta tulis rapsakkuutta ja päälle vähän auringonkukansiemeniä (jotka mieluummin vain kierivät pois siitä). Sitten eikun paistelemaan ja maistelemaan!

Maku ja koostumus on aikas rukiinen. Ei sillä että siinä mitään vikaa on, mutta seuraavat vaaleat leivät varmaan teen jo mielenkiinnosta ilman ruista. Nyt on sitten juuripala olemassa sekä ihan puhtaalle ruisleivälle että vaaleammalle moniviljaleivälle. Kyllä maar akan kelepaa! :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.