IRC-Galleria

NamasteTorstai 05.06.2008 13:38

...on hindiä ja on tervehdys.

Ensi viikolla pääseekin lähtemään Pietariin - eksoottista kaukomaamatkailua siis luvassa, hah! Viisumikin tuli jopa ajoissa. Odotan vain taas sitä lomakerumbaa Venäjän puolella: leimaa tämä, ota tuosta kopio, vie tuo sinne ja tänne, täytä tuo, elä hukkaa tätä tai et pääse koskaan pois jne. Alan vähitellen kallistua Stubbin kannalle: ehkä se viisumivapaus voisikin olla ihan hyvä idea.
Pietarissa on luvassa taas konferenssia ja tulosten jakamista tutkimushankkeestamme. Ehkä nyt vihdoinkin opitaan, miten sitä kunnon kansalaisjärjestön kuuluu toimia... Saimme myös kutsun Ruotsin Pietarin-pääkonsulin residenssiin! Mutta pääsenpä taas harjoittamaan olematonta kielitaitoani, venäjän kieltä kun ei ole tullut käytettyä juuri ollenkaan sitten sen opiskelun.

Olen lukenut viime aikoina Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa -kirjaa. Ai niin, mutta eihän Suomessa saa puhua yhteiskuntaluokista. Vedänkin siis kuvaannollisen vetoketjun suuni eteen ja vaikenen asiasta loppuelämäkseni.

Arkielämä saattaa saada kummasti uutta potkua, ainakin mitä tulee unirytmiin, jos talon takapihalla on rakennustyömaa. Aiemmin tämän talon takana oli joku vanha röttelömökki, joka ei ollut ollut käytössä kunnosta päätellen vähään aikaan, mutta se purettiin. Nyt tuolla takapihalla rakennetaan jotain, mutta minulle ei vielä ole selvinnyt, mitä.

Suomessahan ei ole välttämätöntä maksaa tippiä palveluhenkilökunnalle... eräs mielenkiintoinen tapaus sattui tiistaina, kun menimme erääseen nimeltä mainitsemattomaan ravintolaan, jossa emme siis käy, eksyimme vain sinne. Maksoin eteispalvelumaksua (narikka on so yesterday - eteispalvelumaksun nimellä voidaan rahastaa ja silti mainostaa ilmaista sisäänpääsyä) ja portsari kysyi, haluanko jättää tippiä. Jäin pakostakin pohtimaan, oliko tilanteessa jokin huomaamatta jäänyt nyanssi, koska en käsittääkseni vaatinut mitään erityisempää palveluakaan. Eikä mielestäni tipin erikseen pyytäminen ole myöskään kohteliasta. Käsittääkseni muilta seurueestamme ei oltu sellaista kuitenkaan pyydetty.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.