IRC-Galleria

Taas lomailuaMaanantai 16.06.2008 14:51

Ja lyhyitä lentoja. Tulin eilen kotiin Pietarin-reissulta. Venäjällä ollaan kohtalaisen huolissaan turvallisuudesta, sillä Pulkovo 2 -terminaaliin astuttuamme tarkistettiin ensin paperit, sitten laukut ja tästä mentiin jonottamaan check-iniin, jossa tarkistettiin jo jonottaessa paperit, lisäksi toki myös tiskillä. Boardingkorttien saamisen jälkeen jonotettiin passintarkastukseen, jonka jälkeen kaupoissa kierreltyämme portille oli vielä erikseen turvatarkastus! Huh huh. Ja Helsinki-Vantaalla heti uudestaan turvatarkastus, jossa kävikin ilmi, että Venäjältä tuotuja vodkapulloja ei niin vain käsimatkatavaroihin viedäkään, joten sittenpä vain passintarkastuksen kautta check-iniin pulloa repussa toimittamaan Oulun-lennolle. Tämän jälkeen toki taas suoritettiin turvatarkastus. Huoh! Se lomakerumba olikin siis pienin vaiva tässä koko matkassa, ainoa helposti hukkaan menevä paperi oli migration card, johon piti täyttää kaksi puolta identtisesti; toinen oli saapumista ja toinen lähtöä varten. Kun kerran viisumini oli voimassa kuukauden, ja migration cardiin piti täyttää poistumispäiväkin, niin mietin vain että mitäs jos ei tiedäkään milloin aikoo poistua? Se ei taida olla mahdollinen vaihtoehto Venäjällä (okei, oli siellä kortin takana jotain muutosmerkinnöille varattuja paikkoja). Lisäksi suomalaisten turvatarkastajien mielestä näytän ulkomaalaiselta, koska palvelu tuli englanniksi. Enpä korjannut sitten väärinkäsitystä.

Konferenssia olikin luvassa tehokkaasti lähinnä pe-la ja vähemmän tehokkaasti to ja su. Torstaina meidät kiikutettiin sinne pääkonsulin illalliselle, joka oli aika vapaamuotoinen. Pääkonsuli kertoi, että on tärkeää, että järjestöt tekevät yhteistyötä yli rajojen jne blaablaa. Ja tokihan meidät pistettiin heti töihin kertomaan kokemuksiamme benchmarkingista.
Perjantaina olikin oikein tehokas päivä; taisi olla yhdeksän jälkeen illalla, kun vasta pääsimme lähtemään hotellille. Aamuhan alkoi yhdeksältä. Kävimme läpi tutkimuksen tuloksia, teimme ryhmätöitä monta kertaa, täytimme tuhat eri väristä paperilappusta ja puhuimme paljon ja (tarpeellista). Lauantaina mietittiin lisää kaikenlaista oleellista, ja konkreettisia projekti-ideoitakin jo esitettiin. Kun eilen piti miettiä, miten näitä ideoita saisi implementoitua kotona, pää oli kyllä aika tukossa jo kaiken tiedon jälkeen.

Mutta ehtihän sitä käydä katsomassa Central Stationinkin. Suosittelen! Kaksoishinnoittelu on sitten yleistä, eli naisilta saatetaan periä enemmän/vähemmän sisäänpääsymaksua, riippuen paikan luonteesta. Go-go dancerit kyllä jäivät näkemättä.

Eilen oli myös tarkoitus hieman shoppailla kahden jälkeen lounaalta päästyämme. Ligovskij prospektilta siis metrolla Nevskij prospektille, kävelyä eestaas ja lopulta toteamus, että eihän tässä enää ole aikaa, mutta tulipahan matkustettua metrolla. Kyrillisten kirjaimien tuntemisesta ja edes jonkinlaisesta venäjän kielen osaamisesta on muuten hyötyä aika paljon! Joka paikassa ei todellakaan kirjoiteta meille tutuilla kirjaimilla, eikä englantia osata välttämättä ollenkaan. Ja jos sitä ymmärretään, vastaus saattaa tulla venäjäksi. Huomasinpa kuitenkin kehitystä jo tässäkin lyhyessä ajassa, sillä aloin saamaan selvää sanoista sieltä täältä, ja kieltämättä välillä menivät kielet sekaisin, kun joidenkin kanssa piti puhua venäjää, toisten kanssa taas ruotsia, vaikka englantia eniten. Meinaa välillä pää mennä sekaisin, kun informaatiotulvan lisäksi kielitulva rasittaa. Vielä Suomessakin meinasin vahingossa tervehtiä venäjäksi tai englanniksi asiakaspalveluihmisiä.

Ja satuinpa sitten sekoittamaan kahden korttini tunnusluvut keskenään, josta seurauksena oli toisen kortin meneminen lukkoon, eli sillä ei voinut edes tehdä ostoksia. Olipa avuton olo. En edes tajunnut, että siksihän se kortti ei tietenkään toimi, ennen kuin Helsinki-Vantaalla automaatti ilmoitti, että liian monta väärää tunnuslukua. No, Sampon konttori oli onneksi auki, joten sain tiskiltä rahaa. Kerrankin on oltava tyytyväinen DanskeSampoon. Taisi pankkitoimihenkilö olla saanut liikaa negatiivista palautetta, sillä kiitettyäni palvelusta (kun olivat sunnuntaina auki!) vastaus oli, että välillä sitä "meidänkin palvelua" kiitetään. No, soitin asiakaspalveluun tänään, ja kortti toimii taas.

Nyt täytyy lähteä lounaalle. Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.