IRC-Galleria

Kesaminkki

Kesaminkki

I used to want you, now I don't want to
Mun unielämähän on tunnetusti varsin värikästä ja actionhenkistä. Yleensä ne unet ei myöskään ole ihan välittömästi tosielämän tapahtumien pohjalta tulkittavissa, eikä ne välttämättä edes symbolisesti viittaa mihinkään järkevään.
Mä myös näen paljon painajaisia. Niissä useinkaan itse tapahtumat eivät ole mitään järin pelottavia tai traagisia (no okei, joskus on. Olihan mulla se Näkijä-kausi, jolloin näin kaikkia kidutus- ja joukkoteurastusunia ja heräsin ääneen itkien...), mutta tunnelma on ihan käsittämättömän ahdistava ja monesti jotenkin tuskainen. Yhteistä niille on, että mä olen itse jotenkin vajavainen tai estynyt kyvyiltäni: en näe kunnolla, en pysty liikkumaan, en saa ääntä tulemaan, en osaakaan uida, kompuroin ja liukastelen, putoan... Ja koko ajan pahaenteinen tunnelma vain tiivistyy, vaikka näennäisesti kaikki olisikin hyvin. Mistä tämä kertoo? Mitä Freud tähän sanoisi?

Suomen kieli on ihmeellinen asia. Viittaussuhteet voi olla hyvinkin epäselviä, vaikka periaatteessa niiden pitäis olla kontekstin perusteella täysin yksiselitteisiä. Esimerkki: henkilö A lähettää henkilö B:lle tekstiviestin, jossa lukee (muun muassa) että "Mulla on ikävä sua.". Henkilö B vastaa viestiin "Niin mullakin!". Mitä henkilö B:llä siis itse asiassa onkaan ikävä? Henkilö A:ta? Itseään? Ihmistä, joka itse kerran oli? Jotain muuta, mitä? Visainen metafyysinen pähkinä näin viikon puoliväliin.

Mun tukka on nyt osittain sininen. Jostain syystä se tuntuu vaativan ihmisiä ottamaan kantaa: poikkeava väritys pitää huomioida jotenkin, ja siten palkita sen kantaja. Tämä on mielenkiintoinen ilmiö, sillä mä en oikeestaan koskaan ole ollut mikään perusbrunetti, mutten silti ole saanut oikeastaan koskaan näin paljon huomiota tuntemattomilta ihmisiltä. Ehkäpä tämä koetaan kannanotoksi tai provokaatioksi. Ehkä se vain näyttää niin upealle. Ehkä ihmisillä on virikkeet vähissä ja liikaa aikaa.


Epäiletkö milloinkaan että et jaksaisikaan niellä enempää?
Naruasi toivot köydeksi ja pettymykset riittää, riittää...

-PMMP

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.