IRC-Galleria

Kesaminkki

Kesaminkki

I used to want you, now I don't want to
Puhuttiin eilen mun yhden ystävän kanssa siitä, miten asiat usein saavat merkityksensä tässä maailmassa vastakohtiensa kautta. Ihan perustasolla siis niin, että monet jututhan on vaikkapa Aliaksessa helpoin selittää tyyliin "Ei kissa vaan...", "Ei lyhyt vaan...", "Aamun vastakohta". Mutta myös siten, että vähentääkö jonkun asian arvoa se, jos se ei voi olla kuin yhdellä lailla, siis että sillä ei ole vastakohtaa. Monesti ihmisten puheessahan vastakohta kyllä on olemassa, mutta sitä harvemmin sanotaan ääneen; ja kun sitten sanotaan, sillä on niin musertavaa painoarvoa että käyttö itsessään on harkittu täsmäase. Olipa monimutkaisesti sanottu. Esimerkkejä en voi laittaa, koska mulla on mielessä vain yksi, se jonka kohdalla tää koko juttu tuli mieleen, ja se on liian henkilökohtainen. Anteeks.

Tänään on taas juorulehtiviikon eka päivä. Näin vuodenvaihteen lähestyessä se on sitäkin hienompi hetki, koska lehtien mukana saattaa tulla bonuslahjoja, kuten kalenteri. Tieteen Kuvalehden (tuleeko meille töihin sekin?) mukana tuli Eläimellinen tyttö- ja poikakalenteri 2007, josta selvisivät mm. seuraavat kiintoisat kuriositeetit: tytönkorennot muodostavat paritellessaan sydämenmuotoisen kuvion; leppäkerttunaaras ei anna uroksen lähentelyn haitata elämäänsä vaan jatkaa tyynesti einestystä koiraan nylkyttäessä sen selässä; delfiiniuroot ovat valmiita parittelemaan aina, kaikkialla ja kaikkien kanssa (hmm, miks tää kuulostaa tutulle...?); merihevosilla naaraat viheltävät pitkin raittia uroitten huoltaessa jälkikasvun. Fasineeraavia detaljeja, eikö totta? Mun rahvaanomaisempaa puolta kuitenkin puhuttelee OHO!:n kalenteri vuodelle 2007: hienojen julkkispromokuvien lisäksi joka sivulla on kyseisen julkimon lausahdus suoraan lehden sivuilta. Kas näin:
"Minun on pakko ostaa astianpesukone, jotta keittiöön ei tarvitse mennä happinaamari päässä." Elina Nurmi, ex-missi (tammikuu). Ööh... sponssaako Fairy missejä? Ja jos ei vielä, voisiko yhteistyön aloittamista harkita?
"Olin missivuoteni aikoihin oikea ylensyöppö. Söin mitä sattuu enkä tehnyt mitään, makasin vain sohvalla." Suvi Tiilikainen, malli (syyskuu). Ymmärräthän varmaan Suvi itsekin, että tämän lausunnon jälkeen jokaikisen tervejärkisen naisen ainoa vaihtoehto on vihata sinua, syvästi, katkerasti ja parantumattomasti? Sitä paitsi: porkkanat, tölkkiananas ja styroksi eivät lukeudu kategoriaan "mitä sattuu", F.Y.I. vaan.
Ja vielä mun henkilökohtainen All-Time Favourite: "Se, että osaa soittaa kaikkia instrumentteja, ei tee ihmisestä kummoisempaa muusikkoa." Ninja Sarasalo, malli-laulaja (marraskuu). Eikö todella, Ninja? Mikä sitten tekee, kansainvälinen mallinura? Silmämeikkiä käyttävä poikaystävä? Kantsun ostarilla vietetty nuoruus?

Aika on hassu juttu. Joidenkin asioiden kohdalla muutama sekuntikin on tuskallinen ikuisuus, joka ei lopu koskaan. Esimerkkinä tästä vaikkapa askelkyykkyjen tekeminen, tai vessajonossa odottaminen. Niin tai kirkon penkissä istuminen. Sitten taas joidenkin asioiden kohdalla mikään ei riitä, sitä haluais ihan oikeasti pysäyttää ne kellot ja jäädä vain siihen. Mutta tota olis tietenkin suuruudenhullua ja kyltymätöntä sanoa ääneen, joten en sano vaan koetan ajatella että upeaa että niitä asioita ylipäänsä on olemassa. Ja koetan uskoa siihen myöskin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.