IRC-Galleria

Kesaminkki

Kesaminkki

I used to want you, now I don't want to

Emotional dyslexiaPerjantai 02.02.2007 01:43

Miten se onkin niin, että tietyt tyypit saavat ihmisessä esiin kummallisia piirteitä? Oon kai muistaakseni joskus jo kirjoittanutkin siitä, miten joissain seurueissa sitä aina tuntee itsensä liian kookkaaksi ja epäsopivaksi, jotenkin karkeatekoiseksi ja kömpelöksi? Ettei osaa kontrolloida naurunpurskahduksia, puhuu liian lujaan ääneen ja vääristä aiheista tai roiskuttaa vahingossa sylkeä innostuessaan?
Sitten on ihmisiä, jotka kaivaa ainakin musta esiin ihan silkkaa pahansuopuutta, pisteliäisyyttä ja kitkeriä piikkejä. Kyseisenkaltaisia ihmisiä on toistaiseksi havaittu vain muutama: yhteistä näille kaikille on melkoinen älylllinen kapasiteetti, kerkeä kieli ja jonkinlainen kilpailuasetelma. Ainakin aluksi pihvinä on siis vain verbaalinen nokittelu ja hyväntahtoinen mittely, mutta jossain vaiheessa peliä panokset kovenevat ja solvaukset syvenevät: tuon jälkeen seuraukset harvemmin ovat mitään lapsille sopivaa. Oon itsekin ihmetellyt näiden tiettyjen tyyppien valtaa mun ärsytyskeskukseen nähden, sillä harvoin mikään saa mua niin tolaltaan ja ilkeäksi kuin nämä henkilöt. Eikä sitä kykene myöskään järjellä selittämään saati laukaisemaan.
Sitten on ihmisiä, joiden seurassa haluaa aina käyttäytyä vain mahdollisimman hyvin, jotenkin antaa itsestään edullisimman mahdollisen vaikutelman olematta falski. Se toimii kyllä vähän niinkin, että jos joku on mulle kiltti, mäkin haluan olla sille mukava. Ja toisin päin.
Pointtina mulla tässä nyt onkin, että miten on: onko niin, että ihminen ei ole muuttumaton luonteeltaan, vain yksi ja samanlainen aina ja kaikille? Vai onko niin, että mulla on jokin merkillinen kameleonttisyndrooma (jonka kanssa en luojan kiitos tiettävästi ole yksin tässä maailmassa), jokin patologinen miellyttämisentarve, jonka johdosta en enää edes itse tiedä, minkäluonteinen mä oikeasti olen? Vai voiko olla molemmat yhtaikaa?
Huumorin suhteen tämä erilaisuus on vielä helpommin eriteltävissä. Tiedättehän, kun on niitä jotain haastatteluita, joissa kysytään että mikä sun mielestä on hauskaa ja minkälainen huumori uppoaa ja sitten ihmiset vastaa että tilannekomiikka tai olen äärimmäisen vahingoniloinen ihminen tai erityisesti pieruhuumorin ystävä tai jotain? No. Mulla on ystävä, jonka mielestä ehkä hauskinta ikinä on sanoilla kikkailu: väärinkuuleminen, sanojen merkityksen venyttäminen, totunnaisuuksien kyseenalaistaminen. Mulla on ystävä, joka rakastaa kääntää typerien ysäripoppibiisien lyriikoita suoraan suomeksi tyyliin "mitä kerrot isälle, se on onnenpyörä". Mulla on ystävä, jonka mielestä Idolsin alkukarsinnat on suurinta hupia. Mulla on ystävä, joka edelleen harrastaa jotain kainalopieruja, hassuja ilmeitä ja tv-sarjaimitointeja. Vain muutamia esimerkkejä mainitakseni. Mä nauran kaikkien kanssa ja kaikille, aivan yhtä sydämellisesti kuin nekin, aivan yhtä innoissani (okei, en Idolsille. Myötähäpeä ja -ahdistus vie ilon siitä touhusta). Enkä siis osaa luokitella huumorintajuani.
Minä. Minäminäminä. Minä.


Mulla ei oo aikaa olla kuka vaan,
joku sun kuka vaan

-Tiktak

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.