IRC-Galleria

Kesaminkki

Kesaminkki

I used to want you, now I don't want to

Kotia on moni kuollu.Tiistai 02.10.2007 15:18

Mä nyt olen yrittänyt välttää tähän aiheeseen puuttumista viimeiseen saakka, koska se on ollut niin pinnalla ja kaikkien huulilla niin sanoakseni. Mutta nyt en enää voi. En enää, koska nyt Mainonnan eettinen neuvosto on antanut sitten painavan nyrkkinsä puhua ja langettanut tuomionsa.
Kyse on siis viimeaikaisista kampanjoista, joista tässä lähinnä käsitellään Dexterin ja Kännissä olet ääliö -setin mainontaa. Okei, mä JOTENKIN vielä ehkä pitkin hampain pystyn ymmärtämään, että se Dexterin "Mikään ei pysäytä sarjamurhaajaa kuin sarjamurhaaja"-mainos sai huomautuksen, olihan se melko groteski ja aika ällöttävä. Kuitenkin. Nykyäänhän tenaville opetetaan medianlukutaitoa melkein jo ala-asteella, ja jokainen normaaliälyllä varustettu ihminen kyllä ymmärtää, mihin tuolla mainoksella viitattiin ja mistä siinä oli kyse - ja että se on vain mainos fiktiivisestä sarjasta. Eikös?
Sen sijaan tämä Kännissä olet ääliö -läpänder. Hyvän asian puolestahan siinä kampanjoidaan, ja ne kadunvarsi- ja metrotunnelimainokset ovatkin varmasti kyllin radikaaleja purrakseen kohderyhmään, joka tämänpäiväisen Hesarin mukaan on 18-30-vuotiaat. Mutta se nettisivusto, jolla on niitä filmejä että miten hassusti ja nolosti voi käydä, jos dokaa. Lainaan suoraan Hesaria tässä: "Filmistä ei saa neuvoston mukaan yksiselitteistä kuvaa, että kyse olisi rikoksesta eli raiskauksesta, vaan pikemminkin humalaisten toilailusta. Filmiä ei voi neuvoston mukaan pitää eettisesti arvelluttavana, kun huomioidaan kampanjan tarkoitus ja käytetty media eli internet.". Näin. Eli taas naisten kannattais miettiä vähän tarkemmin, paljonko juo ja kenen kanssa lähtee ja kuinka lyhyessä hameessa niinkö? En missään nimessä kehota ketään tyhmyyksiin, harkitsemattomuuteen tai sellaiseen, mutta oisko kuitenkin niin, että vastuu hölmöilystä on molemmilla osapuolilla? Musta vois olla. Eikä tietty kandee dogabailaa ihan niin paljon, että joutuu kiipeliin.
Mä en myöskään kannata puhdasta anarkiaa, kaiken vapauttamista ja rajojen kaatamista. Mun mielestä vain oikeasti olis syytä vetää jonkinmoinen raja myös tuohon holhoamismentaliteettiin. Joo, laitetaan viinapulloihin varoitustarrat, koska ihan varmasti on olemassa vielä jengiä, joka ei pulloon tarttuessaan tiedä sitä vaaralliseksi. Joo, laitetaan syöpäkasvainten kuvia röökiaskeihin, koska myös tupakoinnin suhteen väki on niin kovin tietämätöntä, naiivia ja sinisilmäistä.
Come on, jengi. _Elämä_ on vaarallista. Kuka laittais sen kylkeen varoituksen?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.