IRC-Galleria

Kesaminkki

Kesaminkki

I used to want you, now I don't want to

Hyvää popkulttuuripäivää!Keskiviikko 14.11.2007 22:52

Mä hain tänään kaupasta kaksi uutuusäänitettä. Mä maksoin niistä täyden äänilevyn ohjevähittäismyyntihinnan, sillä a) en jaksanut alkaa etsiä niitä verkkokaupoista edullisemmalla ja odottaa sitä postitusta ja b) ne molemmat on kotimaisia ja näin ollen mun oman henkilökohtaisen piratismirajan laittomalla puolella. Tämä raja tosin jousti muutamia kuukausia sitten huolestuttavasti, luultavasti löyhämoraalisen seuran höltämänä, mutta olen pingottanut sen paikoilleen uudelleen, enkä mäkään osaa limbota niin alas tai vastaavasti loikata niin korkealle, että pääsisin ohittamaan sitä enää.
Kuulen jo malttamatonta kihinää ja supsutusta, joten päästän teidät piinasta: ostamani levyt olivat PMMP:n lastenlevy Puuhevonen sekä Leevi and the Leavingsille tehty tribuuttilevy Melkein vieraissa. Ensinmainittua olen ehtinyt kuunnella ensimmäisen kolmanneksen, enkä voi olla hymyilemättä leveästi. Niiden versio levyn nimibiisistä sekoittaa jotenkin hämmentävästi Martikan Toy Soldiersia ja taistolaislaulantaa, Jospas minä kissan saisin hyödyntää 60-70-luvun iskelmien egotrippihenkistä melankolista saundimaailmaa, Katinka kuulostaa narkoosissa olevien slaavilaisten itkijänaisten kepposelle ja Täti Monika on jonkinmoinen karnevalisoitu versio Kesäkavereista. Lisäksi, voi. Lisäksi sokerina pohjalla, pisteenä i:n päällä, kermana kakussa, rusinana pullassa, kirsikkana... öö, drinkissä (miksi melkein kaikki vastaavat analogiat ovat muuten leivonta-aiheisia?) ne ovat laittaneet levylle sen mun Ohrwurm-nostalgiaherkistelyn Etkö ymmärrän... Jonka pakkasessa kylmettyneelle c-kasetille kuulostava taustasyntsa sekä nykivä 80-lukuinen Casion valmiskomppi kääntävät kyllä tämänkin kappaleen omituisesti vinoon.
Ja sitten. Kotiinpäästyäni olin epähuomiossa rusauttaa kynnykselle pudonneen paksuhkon kirjekuoren luttuun, kun en ekana tajunnut että mikä siellä odottaa. Mutta sepä täydensikin mun päivän kerrassaan mainiolla tavalla: Pelastajien ekan tuotantokauden dvd. Kunniapaikalle hyllyyn, luonnollisesti.
En varmaan malta katsoa edes Heroesia, kun vaan kuuntelen mun uusia aarteita.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.