IRC-Galleria

Lansetti_80

Lansetti_80

Erotu mASsASta.... :)

Selaa blogimerkintöjä

Hah, sainpas sen yhen kuivan rapisevan esseen valmiiks ja sen voiskin sitten huomisella palautella opettajalle ja niin. Toivottavasti ei tällä kertaa lennä takas mun reppuun yhtä hyvin, ku australialainen aboriginaalin bumerangi. &lt;virne&gt; Oli kyllä semmonen olo, ku olis oikeesti juonu jotain helvetin kuivaa, kuivaakin kuivempaa vähävolumista (siis ei sisällä viinaa, ku haisun verran) venäläistä valkoviiniä kolmen vartin pullollisen ykkösellä ja sen päätteeks syöny paketillisen Marie-keksejä. No, Marie-keksit on kyl vielä valitettavasti liian kosteita tuohon. Mikäköhän mahtais olla semmosta rapisevan kuivaa syötävää muu, ku hiekkapaperi ja ne Marie-keksit, joita voi syöttää vaikka papukaijalle tai koiralle? Huomenna toisaalta olis rästitentti, jos sinne kukin tahollaan hilaa takapuolensa ja rasittaa sitä minimissään puoli tuntia siellä ripisevän rapisevan kahisevassa luentosalissa, jossa on helvetin vaikee keskittyä mihinkään, ellei oo niitä apteekista ostettuja muutaman kymmenen sentin maksavia keltaisen värinsä vuoksi jo klassikoiksikin muodostuneita korvablugeja. Semmoset, ku laittaa korviinsa, ni sit kyllä tuntee sellasen aivan mielettömän paineen tunteen päässänsä. Siks mielummin ostais kunnolliset korvablugit, jotka ei oo niin epämiellyttävät korvissa. "Siks mieluummin maantiellä tanssin, kun metsien humina se soi. ...kulkurin valssiin, tule kanssani tyttö ohoi." <-- En muistanut sanoja kunnolla, mutta mieleen se vaan tuli jostain kumman syystä. <jännä> &lt;kolmi&gt; Sen voin sanoa, että mun kämpässä lentää Pörri ja Narri. Ne on talviuniltaan heränneitä kärpäsiä. &lt;virne&gt;

Ai niin. Mun piti tosiaan vielä mielenkiintoisuuden vuoksi kirjuustella kiusaamisesta ja kateudesta, kun kerran nekin asiat tuntuu olevan framilla aika silleen sopivasti, että ihmiset oppis jo vihdoin tajuamaan. Toisaalta sitä aimo aivo-oksennusta on varmasti odoteltukin, kun iltapäivällä niin lupasin. Siks toisekseen mun mielestä rietastelukin on kiusaamista. Mua vaan etoo, et jotkut tyypit rietastelee joillakin esmes seksiasioillaan. Toisaalta jotkut muutkin herkät asiat ja niiden pilaaminen rietastelulla saa oikeesti kuvotuksen nousemaan. Rietastelu on ehkä semmosten hyvien teknisten suoritusten hakevien tyyppien puuhaa ja tunteet niille on varmaan ihan erilainen huomioitava seikka, ku sen kohteeks joutuvalla ihmisellä. Ihan oikeesti, jos niinkun järjellisesti ajatellaan. Siks toisekseen vakavilla ja herkillä asioilla ei oikeesti pidä pelleillä ja ketään ei pidä painostaa semmosiin asioihin, jotka on ihan oikeesti vasten jonkun ihmisen vakaumusta. Siks toisekseen rietastelu on yks esimerkki siitä, miten ihminen voi näyttää pinnallisuutensa. Mut joo. &lt;kolmi&gt; Mä kyllä tykkään, ku asioista puhutaan nätillä kielenkäytöllä, mut en semmosella tosi alatyylisellä jutulla, miten rietastelussa juuri asiat ilmaistaan.

Kiusaaminen yleensä on tosi naurettavaa. Sit, ku kiusaaja yleensä keksii ihan kummallisia syitä kiusata toista ihmistä. No, mitä oon maailmaakin tässä tutkiskellu, ni käytännössä katsoen kateus on semmonen yks systeemi kiusaamisen pohjarakenteina toimiva, jolla toinen ihminen saadaan pahalle mielelle ja sit mustamaalataan ja puhutaan sitä ihan kunnon merdee jonkun selän takana taikka muulla tavalla kiusataan. Esimerkiks imitoidaan uhria, sotketaan ja töhritään uhrin omaisuutta (säilytyslokeroa koulussa, aistiapuvälineitä rikotaan, vaatteita revitään), lyödään dörtsi boseen nokan edessä "sattumalta", nillitetään sitä samaa "kierosilmä"- ja "tärisevä spurgu"-juttua sun muuta... Miks jotkut oikeesti jaksaa? Mä en tajuu. Selittäkää te viisaammat. Ja minkäs se kiusattu oikeesti voi sille, että esimerkiks se vaan on hyvä koulussa ja osaa monenlaisia hommia tai että kiusatulla voi olla vaikka diabetes, jonka takia se leimautuu kouluyhteisössä narkkariks insuliinipistosten vuoksi. Jos joku on hyvä koulussa, ni siitä vaan voi ottaa mallia ja pyrkiä itse samaan kuitenkaan luomatta sen suurempia kilpailutilanteita. &lt;hymy&gt; Noin mä sen asian ainakin nään. No joo. Toi tilittäminen kiusaamismaailmasta oikeestaan painottuu tuonne koulukiusaamiseen enemmälti. Mä niin rakastan oikeesti puhua tosta aiheesta ensinnäkin siinä mielessä, että mä oon kokenu koulukiusaamista ja toisaalta mäkin haluaisin olla auttamassa kiusaamisen uhriksi joutuneita ihmisiä pääsemään kiusaamisesta ja sen aiheuttamista traumaattisista kokemuksista eroon.

Et semmonen. Kateudesta mun piti vielä laittaa jotain linkkuroita, jota maailmalta löysin, ku panin kuukkelikuun suhisemaan. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kateus <-- Tossa linkkurassa on silleen lyhykäisyydessään määritelty, mitä kateus on. http://www.uta.fi/lehdet/aviisi/1601/kateus.html & http://herkules.oulu.fi/isbn9514272293/html/c60.html <-- Noissa sitten on vähän enemmän matskua siitä, mitä kateus on ja mitä se oikeesti voi teettää. Kateus on kyl semmonen tauti, et se ihan oikeesti vie kalatkin vedestä ja sitte nyrpistellään toisille ihmisille ja vertaillaan itseään toisiin ihmisiin. Eiks vaan voida olla tyytyväisiä siihen, mitä itsellä on ja miten esimerkiks vaikkapa tulipalossa kotinsa menettänyttä ihmistä voidaan auttaa. Omista vähistäänkin voi sille apua tarvitsevalle antaa. Eihän oo vaikeeta? &lt;vink&gt; Mä en sisimmässäni silleen tiedä, mikä on kateus, koska mä ainakaan en ole kenellekään kateellinen. Tai ainakaan negatiivissävytteisellä tavalla. Toisaalta kateuskin voidaan jakaa kahteen väylään. Siihen mainitsemaani negatiiviseen, mutta myös positiiviseen. Se varmasti lukee jossakin noiden laittamieni linkkuroiden alla.

Vielä pureudun yhteen pikkuseikkaan, että nakerran sen kerta kaikkiaan: Se erilaisuuden hyväksyminen. Siis se on se juttu oikeesti. Joillekin voisin sitä teroitella tuossa, että se oikeesti uppois sinne lanttuun. Jos ei muuten, ni nuijalla sitten. Elikkäs tossa on esmes esmes... Yhdelle nimimerkillekin pureksittavaa. Sen verran kerron, että... No, enpäs kerrokaan. &lt;vink&gt; Ja huvittavaa on sanoa toista ihmistä rajoittuneeks, jos ite kattelee maailmaa mustavalkoisesti, että on ainoastaan yks oikee tapa ja dissaa homoja ja lesboja, vai mitä? Tiedät kyllä, että varmasti tunnistat.... &lt;vink&gt; Jo penskana opetetut käytöstavat ja muiden ihmisten huomioon ottaminen on jotain kultaa, samoin toisen ihmisen auttaminen.

No, oliko pinnallista tekstiä? Jos joitakin vituttaa ja hatuttaa se, että joku onnistuu laihduttamisessaan tai muussa jutussa, ni ite voi kyllä pyrkiä samaan ja kukaan ei oo kieltäny opiskelemasta. Senkun ottaa penkin takamuksen alle ja menee kouluun.

Tästä tais tulla mielenkiintoisin verbaalinen aivo-oksennus, minkä oon koskaan vuodattanu tänne. &lt;virne&gt; Mut mä en jaksa kertakaikkiaan tapella. Mä vaan haluan jubailla ihmisten kanssa ja tulla toimeen kaikkien kanssa.

Jeps. Eiköhän se ollu siinä. Voikaa hyvin ja ajatelkaa positiivisesti. Aurinkokin on tuossa päivänä muutamana pilkahdellu esiin ja syrjäyttää ton menneen talven harmauden sun muut. &lt;hymy&gt; Kaikkien pienien asioiden tekeminen saa ihmisen hyvälle mielelle. Ihan oikeesti. &lt;hymy&gt;

Mut nauttikaa tosissaan ja antakaa kaikkien kukkien kukkia. &lt;hymy&gt; Heippa. <viittaus>

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.