IRC-Galleria

Lansetti_80

Lansetti_80

Erotu mASsASta.... :)

Selaa blogimerkintöjä

Blogi

« Uudemmat -
Adressit-svustoilla voi kirjoittaa alle seuraavan adressin: http://www.adressit.com/lohjan_kulttuuripaja_pelastaa_henkia

Olemme tuolla asialla liikkeellä, sillä Lohjan Kulttuuripajaa uhkaa lakkauttaminen, mikäli rahoitusta ei löydy Lohjan kaupungilta. Niinpä olemme kiitollisia siitä, mitä enemmän nimiä tulee adressiin. Tärkeintä tässä on nyt se, että voitaisiin säilyttää paikka lohjalaisille nuorille aikuisille kuntoutujille, jonne mennä päivisin.

Adressia saa jakaa SoMessa ja se on jopa suotavaa. :) Kiitoksia tuestanne. :)

Myllerrykseni Herra Aspergerin kanssaTiistai 18.03.2014 18:33

Lauantain Kulttuuri- ja taidepainoitteisessa vertaistukiryhmässä (15.03.2014) sain allaolevan tekstin aikaiseksi.


Myllerrykseni Herra Aspergerin kanssa
Elokuussa tulee kuusi vuotta täyteen, jolloin sain Asperger-diagnoosin ja olen omalla kohdallani tullut lähes sinuiksi diagnoosini kanssa. Olen siis naimisissa Herra Aspergerin kanssa.

Vielä takavuosina elin diagnoosimyllerryksessä, joka muistutti hiukan herkkulliselta Hesburgerin pehmytjäätelö-suklaaseokselta. Asiasta tulikin mieleeni, että Hesburgerissa ja Aspergerissa on yhtä monta tavua: Minulla on Hesburgerin syndrooma ja minä menen Aspergeriin syömään. Muistan vielä, kuinka joku aika sitten vihasin ihmisiä misantrooppisella ja väkivaltaisin tavoin: Minua ärsytti muiden ihmisten kaikenlainen tekeminen sekä tekemättömyys. Se lienet on ollutkin osa myllerrystä, mitä olen kokenut.

Koska alussa mainitsin olevani Herra Aspergerin kanssa naimisissa, niin ei tämä avioliitto aina ole ollut ruusuilla tanssimista. Herra Asperger tekee minulle välillä kiusaa; ellei hän langeta päähäni esimerkiksi erilaisia pakkoajatuksia, esimerkiksi tarkistuspakkoja, niin silloin hän ei anna minun toimia arjessa; eli hän toppailee minua toiminnaohjauksen ongelmilla. Silloin tulee vieläkin enemmän pakkoajatuksia siitä, miksi en toimi kunnolla esimerkiksi opiskelujeni suhteen. Nuo siis ovat asioita, jotka näkymättömässä kumppanissani ärsyttää.

Osaan kuitenkin tätä avioliittoa tarkastella myös positiivisessa valossa: Herra Asperger on tuonut minulle huomenlahjaksi sellaisia taitoja, joita välttämättä ”nentit” eivät voi kuvitellakaan osaavansa, kuten hyvää kirjoiustaitoa puujalkavitseineen, piirustus- ja maalaustaitoja omalla perspektiivillä sekä sekä musikaalisia lahjoja. Herra Asperger on antanut toisinaan minulle luvan olla omassa autistisessa kuplassa, jos haluan olla ihmishälinältä rauhassa. Minusta se on varsin mielenkiintoista tehdä arkisia seikkailuja sekä elää Herra Aspergerin kanssa sekalaisessa myllerryksessä kuin syksyn lehtien ja lehtipuhaltimen ilmavirran aiheuttamassa mylläkässä. Loppupeleissä tämä myllerrys Herra Aspergerin kanssa on mielenkiintoisen mukavaa.

Tulipahan palloiltua...Tiistai 18.03.2014 18:28

...pienen tauon jälkeen täällä IRC:ssä. :) Näemmä vielä tunnukset tännekin ovat säilyneet, vaikka enemmän oon Naamakirjassa. :)

Emppipäivät 2012 (Lisätty iPadista)Tiistai 25.09.2012 16:19

http://www.autismiliitto.fi/projektit/empowerment-projekti/empowerment-paivat_2012/

Tervetuloa Lohjalle Empowerment-päiville eli siis joka syksyisen autismiretriittiin, joka on siis tällä kertaa Lohjalla. :) Myös vapaaehtoisia kaivataan mukaan. Emppipäivillä on jokaiselle jotakin noissa ohjelmissa. Käykäähän kattomassa ylläolevaa linkkiä ja silleen.

Eipä mulla muuta. :)

:)Lauantai 02.06.2012 04:04

Onnea kaikille ammattiin valmistuville ja ylioppilaille. :)
Joo. Onhan se vähän semmosta. On tulehdusarvot, maksa-arvot, leukkarit ja trompparit koholla ja silleen. Onneksi sentään ei ole Kihniö tai muuta semmosta. Reumafaktorien tulokset tulee maanantaina ja sitten mietitään, että mitä tolle mun nilkkojen kipuilulle oikeen voidaan tehdä ja silleen.

Tänään loppus lukio tältä erää. Oli filsan tentti ja musta se kyllä olis ollu helppo, jos olisin tehny muuta tässä viime aikoina, ku räplänny iPadiä... Mut joo. Syksyllä uudelleen. :)

Jee!! :) (Lisätty iPadillä)Keskiviikko 30.05.2012 02:23

Emppipäiväjutut etenevät sika hyvin ja semmosta. :) Mulla on iPad. Sain mutsilta sen vanhan, ku se hommas iPad kakkosen. Tätä on kiva räveltää kans. Sit tietty Angry Birds on Padilla. Se Angry Birds on se Rio-versio, et siinä pitää vapauttaa noi papukaijat häkeistään noilla linnuilla. Se on tosi hauska peli ja semmosta.

Tänään mä olin mun koutsinkaa noissa palavereissä. Vammaissossussa ja sitte koululla kanssa ajatellen mun ens vuotta ja semmosta. Ne meni ihan mukavasti.

Tosin noi tenttijutut vähän huolettaa, et miten ne sitten oikeen menee ja silleen. Oon ollu meinaan vähän kipee. Mulla on nilkat v
Hän semmoiset ja sitte ne on kipeet. Tänään otettiin 5 tuubii vertakin. Niissä oli vieläpä reumafaktorin hakemista ja silleen ja sit viel jotakin munuais- ja maksa-arvojuttuja. Kahden viikon päästä tulee tulokset noista reumakokeista. Toivottavasti niissä ei oo mitään häikkää tai semmosta, ku mammalla oli reuma ja sitä kolotti kanssa luita ja niveliä, ku ilma muuttui taikka sit just pakkasella tai helteellä. Joo.

Vielä loppurutistus filosofiaa ja sit nukkumaan.

Hyvää yötä, hömpötit. :)

Blaah....Keskiviikko 16.05.2012 19:28

Kesälomaa odotellessa. Alkaa pikku hiljaa väsyttää tää rankka vuosi. Ulkona tosin on ollut kauniit ilmat ja semmosta. Edessä on yksi tenttikausi vielä ja sitten se alkaa olla tän vuoden osalta förbi.

Joops.Torstai 12.04.2012 17:50

Tämän tenttikauden viimeinen tentti on tänään. Uskontoa pitäis hallita jotenkin. :)

Naa....Keskiviikko 14.03.2012 16:07

En ole pitkään aikaan kurkkaillut, mitä galleriassa oikein tapahtuu. :) Pitäis jossakin välissä tilata sitä vippiaikaa tänne galleriaan, mutta en ole saanut aikaiseksi. Enemmän tulee pyörittyä facessa ja sen sellaista.
« Uudemmat -