IRC-Galleria

Lansetti_80

Lansetti_80

Erotu mASsASta.... :)

Selaa blogimerkintöjä

Turvallisuus ja esteettömyys.Lauantai 17.04.2010 13:01

Mun mielestäni vartijoiden lakko kyllä aiheutti aikamoisen kaaoksen tuolla Stadissa. Kaikenlaiset pultsarit ja nuorisojengit olivat siellä kenties tappelemassa ja vetämässä kamojaan ja viinaa. Mun mielestä kyllä turvallisuuden tunne ja turvallisuuden luominen kuuluu siihen, että yhteiskunnasta voisi tulla esteetön, mutta kun ei. Se on niin helvetin vaikeeta, kun vartijoita ja poliiseja ei ole tarpeeksi, niin sitten vain täytyy kärvistellä. Inhoan yli kaiken kaikkee ruuhkaa ja sellaista, joka aiheuttaa minussa turvattomuuden tunteen ja ahdistuksen, mutta kun sinne himaankaan ei voi aina jäädä sen vuoksi, että pelkää. En voi sille mitään, että käteni menevät nyrkkiin ruuhkaisilla paikoilla ja joskus pelkään sitä, että ihan oikeasti tempaisen jotain tyyppiä päin näköä, jos se tulee liian lähelle mua.

Mun mielestä arvaamattomasti käyttäytyvät ihmiset luovat esteitä ihmisille. Varsinkin kosketusaistiyliherkille, ääniyliherkille ja hajuyliherkille. Myöskään en ymmärrä, miten nentit pystyvät olemaan jossakin kauheassa ruuhkabussissa ja ruuhkajunassa, kuin sillit suolassa. Mulle sellaiset ovat yhtä helvettiä ja pyrinkin yleensä liikkumaan siihen aikaan, kun ruuhkia ei ole. Onneksi sentään joillakin kerroilla on assejakin mukana, niin voi hyvin suojautua nenttimaailmalta ja keskustella ihmisten luomista esteistä. Esteettömyys ei yksin omaan tarkoita sitä, että pitäisi rakentaa liuskoja joka paikkaan, että pyörätuolipotilaat pääsisivät, vaan myöskin pitäisi olla aistillisestikin esteetöntä, mutta kun se on sula mahdottomuus ainakin Suomessa.

Lisäksi ihmisten asenneongelmat ja muut pahat nenttien taudit luovat esteitä ja turvattomuutta yhteiskunnassamme.
http://keskustelut.iltasanomat.fi/thread.jspa?threadID=24733 Eilen bongasin vuoden ensimmäisen koirankakkakeskustelun. Onkohan muut bongaillut jo niitä muista lehdistä? Toki ei minunkaan mielestäni koirankakat kuuluu kävelyreiteille, mutta ei myöskään muutkaan eritteet mihinkään vääriin paikkoihin. Vessanpönttöihin yrjöt ja muut jutut kyllä kuuluvat. Mun mielestäni vessoja pitäisi olla parinsadan metrin välein ja vieläpä ilmaisia. Tosin niiden siisteydestäkin pitäisi huolehtia. Minun oli pakko ottaa osaa tuohon keskusteluun myös, mutta modet siellä päässä eivät ole tarkistaneet tekstiäni. Nukkuvat tai ovat vastaanottamassa virpojia, koska onhan tänään palmusunnuntai. Olipa siellä samaisella keskustelupalstalla jokavuotinen virpomiskeskustelukin.

Täytyy sanoa, että Pasilassa on yks hissi, joka haisee pahalle. Siellä on ihmisen paskaa ja se on vielä tilsitty sinne hissiin, että joka paikka on siinä pari viikkoakin olleessa paskassa. Siellä ei käy siivoajia ollenkaan ilmeisesti, kun sen on vain annettu olla siellä hississä. Onneksi ysin ratikalle pääsee muutakin reittiä, kuin menemällä sieltä yläkautta. Joskin kulku on hitaampaa, kun pitää ylittää liikennevaloton suojatie Pasilassa. Tarvitsen ysin ratikkaa, kun menen Kuortaneenkadulle Autismisäätiölle. Se on muuttanut Elimäenkadulta sinne. Mun mielestä kaupassa pitäisi myydä ihmisillekin biohajoavia pusseja, jonne he voivat sitten tehdä tarpeensa tai oksentaa kenties. Yrjökaulurit ja paskapussit örveltäjille pitäisi jakaa tai myydä samalla tavalla, kuin kortsuja jaellaan rokkikonserteissa ja muissa häppeningeissä. Mua ärsyttää, kun kanssakulkijat aiheuttavat esteitä toisille käytöksellään. Eli siis, joko he ovat juovuksissa tai kamoissa, käyttäytyvät uhkaavasti, paskovat, kusevat ja oksentelevat sopimattomiin paikkoihin taikka sitten he eivät siivoa lemmikkiensä jätöksiä saati omiaan. Assien kanssa Facessa juuri keskustelin tuosta aiheesta, kun olin linkannut tuon koirankakkakeskustelun urlin sinne. :D

Eilen viettelin Earth Houria ja huomasin, ettei naapureissani juurikaan valoja sammuteltu eilen. Minä kuuntelin myös radiota ja pelasin Nintendo DS:ssää. Stadissakaan ei ollut keskustassa valot pois ja niin luki Hesarin sivuilla. Joka paikassa suurkaupungeissa oli kyllä valot pois ja se näkyi uutisissa myös.

Mukavinta tässä aamussa oli huomata, että Macin ja iPhonen kellot olivat menneet automaattisesti aikaan, niin ei tarvinnut niitä olla räpsimässä. Tosin nokialainen varakenkä piti sammuttaa ja laittaa päälle uudelleen, että se menisi aikaan. Nintendo DS:ssä on kesäaika ollut oikeastaan aina. :D Saapa vaan nähdä, koska ensimmäinen Tavaramarkkinoiden Kevät alkaa kuulumaan radiosta. Jos vaan jaksaa kuunnella mummoradiota, niin sieltä se ainakin tulee. Ja Abban Sommartiden.

Että tämmöttiä. :)

Kyllä.Keskiviikko 24.03.2010 14:53

SINÄ ..
.. 001. nimi → MeriHevonen
.. 002. syntymäpaikka → Lohjan aluesairaala
.. 003. siviilisääty → Sinkku ja vapaa. En halua sitoutua.
.. 004. horoskooppi → Jouskari.
.. 005. mies vai nainen → En tie.
.. 006. ala-aste → Toivonkadun koulu.
.. 007. yläaste → Anttilan yläaste.
.. 008. muu koulutus → Olen valmistunut paperi- ja kemianteollisuusalalta kemian prosessilaborantiksi vuonna 2000.
.. 009. silmien väri→ Ruskeet.
.. 010. hiusväri → Rotta tulee esiin.
.. 011. pitkät vai lyhyet → Lyhyet.
.. 012. hiljanen vai äänekäs → Joskus enemmän ja vähemmän äänessä.
.. 013. verkkarit vai farkut → Verkkarit.
.. 014. känny vai kamera → Kamera.
.. 015. terveysintoilija → Ei.
.. 016. paheet → Tupakointi ja suklaan syöminen.
.. 017. ootkos ihastunu tällä hetkellä → En.
.. 018. syöminen vai juominen → Vesi on hyvä.
.. 019. lävistyksiä → Rusto- ja kulmaläväri.
.. 020. tatskoja → Yksi ja ajattelin ottaa joskus lisää.
.. 021. vesi vai tuli → Tuli.

EKAT ..
.. 023. eka pelko → Pimeä ja kovat äänet.
.. 024. eka paras kaveri → Varmaan Leena.
.. 025. eka palkinto → Kultaa hiihdossa ekaluokalla.
.. 026. eka ihastus → En viitsi mainita.
.. 027. eka lemmikki → Koiorat ja kissat.
.. 028. eka iso loma → Matka Singaporeen vuonna 1998.
.. 029. eka lempilaulaja/bändi → En nyt muista.
.. 030. ekat isot synttärit → Varmaan kaheksantoista.
.. 031. eka hiusten värjäys → Seiskalla, kun tukka värjättiin punaiseksi.
.. 032. eka jälki-istunto → Ysillä.
.. 033. eka lempiväri → Sininen.
.. 034. ekat treffit → Vuonna 2006.
.. 035. eka kerta → Pusuja vai?
.. 036. ekat kännit → SIlloin, kun täytin 18.
.. 037. eka toiveammatti → Poliisi.
.. 038. eka kerta kun kokeilit tupakkaa → Vasta sairaalassa viimevuonna.

VIIMEKSI:
.. 039. ostin → Suklaata.
.. 040. kuuntelin → Laurin laulajissa kivoja virsiä.
.. 041. söin → Söin sellasta jotain pahanmakuista kasvisjuttua.
.. 042. join → Alpro suklaata.
.. 043. pelasin → Super Mario Bross.
.. 045. suutuin → Eilen.
.. 046. kävin → Pyykkikoneella.
.. 047. mokasin → En muista.
.. 048. lauloin → Suihkussa.

TÄNÄÄN:
.. 049. ruoka → Se hirvee kookoskasvisjuttu.
.. 050. juoma → Alpro suklaa.
.. 051. alkoholi → En juo.
.. 052. seuraavaksi aion → Aspaan tekemään mokkapaloja.
.. 053. kuuntelen nyt → Linnunlaulua.
.. 054. suunnitelmissa → Lukea näytelmän vuorosanoja.
.. 055. odotan → Kesää.
.. 056. housuni → Ovat valkeat.
.. 057. paitani → Sairaalan hihaton t-paita.

TULEVAISUUS:
058. haluatko lapsia → En ikinä.
059. haluatko naimisiin → En koskaan.
060. tuleva toiveammatti → Lääkäri tai farmaseutti.

Rakas päiväkirja.Lauantai 20.03.2010 16:57

Nukuin puolille päivin suurinpiirtein. Oli vähän univelkaa. Frendin pitäis tulla kohta kylään ja äsken soitin entiselle opettajalleni.

Ensi kesän APD:tä odotellaan ja sitten pitäisi kaikenlaisia järjestelytouhuja tehdä tämän vuoden Empowerment-päivien suhteen.

Hohhoijaa. Ei taida nyt olla Lansetti juttutuulella.

Jee! o/ Keharit rulaa. :) 8)Keskiviikko 17.03.2010 00:36

http://www.puoltaja.fi/blogi/vahan-kunnioitusta-ensi-ilta-11-6 Kandee käydä lukee tgoi linkki ja sitten sieltä linkin alta subille traileria kattomaan. :)

Blögiiiiiii.......Tiistai 02.03.2010 00:12

Ihan, kuin ei olisi elämässä muuta sisältöä, kuin galtsun tai feisin blogi.

Kalenterin mukaan olisi jo kevät, mutta taivaalta tulee ties mitä juttuu ales tai ainakin täällä päässä.

Vanhempi systeri haki koiranpennun Hämeenlinnasta ja katoin feisissä kuvatkin siitä. On kyllä suloinen, kun mikä. Ihana karvaotus.

Onneksi tässä kuussa on se plussaa, että kesäaika tulee ja sommartiden varmaan huutaa joka talossa, ketkä nyt kesän tulosta on innostunut.

Yks asia mua vituttaa. Minkä vitun takia mun pikkuserkut yhdet eivät vinoile mun sisaruksille, mutta mulle ne vinoilee ja kun se ei rajoitu pelkästään feisiin, vaan sitä on myös puhelimessa. Oon sitten perkeleille lyönyt luurin korvaan, että se siitä keskustelusta. Ja toinen asia on tuleva bussilakko, joka korpee ihan sikana. Hankaloittaa mun Helsingin reissuja.

Kevät....Maanantai 22.02.2010 17:42

...on taas lähempänä, kuin koskaan. Aurinko, kun päätti retken. Siskoistaan jäi jälkeen hetken... Niin, siis aurinko kävi näytillä tänään. Mitäs sitten? Vihdoin ja viimein sain jatkopäätöksen Autismisäätiölle. Sitten toinen hyvä uutinen on se, ettei tarvitse uudelleen olla täyttämässä lippulappuja byrokraattilaan. <cool>

Ens viikolla on maaliskuu. Alkaa heti maanantaina. Joo. Sitten on hyvää tiedossa taas.

Facessa: Stalkkasin kaikki ällöt läpi huvikseni, keiden kanssa ne oikeen hengailee ja silleen. En mä sitten muuta stressiä tuosta asiasta ottanutkaan.

Veilä jotain paskan vääntämistä: Facessa riideltiin tai silleen oli semmosta ihme verbaalista nujaamista ja ehkä pientä vittuuilun poikastakin mua kohtaan. Yks tyyppi pyysi anteeksi, mutta toinen ei. En ole edes sen toisen kanssa puheväleissä. Se varotti vaan mua lankeamasta siihen ylpeyteen, että mul on diagnoosi. No. Ei voi sanoa muuta, kuin Normaali on ihmiselle sika. <vink>

Mä pääsin tänään...Sunnuntai 14.02.2010 15:35

ripille.
Barcelona 2008: Sagrada Familian ikkunamaalauksia.
<cool> Edit: Ai niin, viel yks: Jeesus on AINOA tie pelastukseen. Aamen. <hymy>
Ei se mitään. Niitä voi tehdä lisää, sanoo Raptori. No joo. Ollaan taas lähempänä kevättä ja kuukausi on jo puolessa. Sunnuntaina ystävänpäivä. Tänään perustin yhteisön: Mul on diagnoosi ja ylpeä siitä. Kandee liittyy. Siis se on semmonen nimeltään, kuin Mul on diagnoosi ja ylpeä siitä.

En mä sit tiiä, mitä pashkaa tänne muuta veivais. Ei oikeen toi verbaalinen tommonen mutteri taivu tai mitään. Äsh.

Mutta toivottavasti ensi kesänä on uusi Tapahtumien tori. :) Espalla siis. No, jos on niin be there!
001. haluaisitko vaihtaa oman nimesi?
- En.
002. lempinimesi?
- MeriHevonen
003. syntymäpäiväsi?
- 02.12.1980
004. oletko kesä?
- Juu.
005. oletko vasen- vai oikeakätinen?
- Oikeestaan nykyisellään olen hiukan molempikätinen.
006. lempijuomasi?
- FunLightin mansikka.
007. lempiruokasi?
- Jotain tofuu.
008. hiustesi väri?
- Hiiren väriset.
009. silmiesi väri?
- Ruskeet.
010. onko sinulla lävistyksiä?
- On. Kulma ja rusto. Oli ennen huuliläväri, mutta hammaslääkäri sanoi, etten saa pitää.
011. tatuointeja?
- Oikeessa nilkassa.
012. musiikkimakusi?
- Mitä nyt tuolta tulee.
013. 1000e vai oma tietokone?
- Ehkä tietsikka.
014. kammoat?
- Ahdistelevia ihmisiä. Nenttejä. <hymy>
015. rakastat?
- Luontoa ja eläimiä muun muassa. Suklaatakin.
016. toivot?
- Jospa vihdoin saisin Autismisäätiölle jatkopäätöksen tuossa. Ja että niin... Tulisi kesä.
017. ihailet?
- En tiedä.
018. paheesi?
- Tupakka.
019. hame vai housut?
- Housut.
020. oletko sarkastinen?
- Jollakin tapaa kyllä.
021. oletko kokeillut benjihyppyä?
- En.
022. waretatko?
- Ei oo limalankaa koneella. Kirjaston levyistä otan iTunesille musaa.
023. mitä muuttaisit itsessäsi?
- En kai mitään.
024. onko lasi puoliksi täysi vai puoliksi tyhjä?
- Täynnä.
025. tuleeko sinusta isona julkkis?
- Toivottavasti ei.
026. moneltako lähdet kouluun jos koulu alkaa kahdeksalta?
- Mihin kouluun? Oon sairaslomalla.
027. jos saisit ostaa mitä tahansa, mitä ostaisit?
- MacBook Pro.
028. ihanin lastenohjelma?
- Muumit.
029. sano jokin väri ja työkalu?
- Punainen ja lehtisaha.
030. oudoin syömäsi ruokalaji?
- Jotkut cannellonit, joissa oli jotain korvavaikun väristä töhkää sisällä.
031. kuinka kauan kulutat aikaa tietokoneella per päivä?
- As-palstalla viihdyn liiankin hyvin.
032. uskotko ufoihin?
- En. Okkultistista paskaa.
033. noloin tekosi?
- Sanotaanko suoraan: Täydessä 69:n dösässä matkalla Siioniin: "Heti, ku mä aloin käyttään Seroquellia, ni mun tisseihin alko kasvaan karvoja.". <virne> Mun serkku ja frendi häpes mua aivan uskomattomasti. <virne>
034. mikä esine olisit jos saisit valita?
- Purkinavaja taikka viggo.
035. kotipersoonasi?
- Kotini on linnani.
036. miltä se tuntuu?
- Ihanalle.
038. miljoona markkaa, 10 000 euroa vai kerrostaloasunto?
- 10 000 eetä olis ihan kiva raha.
039. upporikas sika vai rakastettu tyhjätasku?
- Upporikas.
040. tohelo, torvi, pölvästi vai idiootti?
- Tohelo.
041. rehellisyys, uskollisuus, itsevarmuus vai anteliaisuus?
- Rehellisyys.
042. millaisia ihmisiä voi kutsua ruusuksi?
- Jaa-a. Semmosia, joita on nyt no... Noissa mestoissa, joissa käyn.
043. koskenkorvaa, siideriä vai olutta?
- Hyvä erikoisolut Kaislassa tottakai.
044. mihin tarvitset vasenta kättäsi?
-Puhelimen pitämiseen, piirtämiseen, maalaamiseen ja tietty dataamiseen.
045. missä menee itsevarmuuden raja?
- En oikeen tiiä. Paremminkin vois kysyä, missä menee narsismin raja.
046. romanttinen kynttiläillallinen; kotona vai ravintolassa?
- Jossain ihanassa raflassa.
047. horjutko eniten kiivetessäsi vaiko alas tullessasi?
- Alas tullessa.
048. jos olisit rikollinen, mikä olisi ammattinimesi?
- Ei keksi.
049. kerran vuodessa, kerran kuukaudessa, kerran viikossa vai kerran päivässä?
- Niin, mitä?
050. mikä asia saa sinut lähes aina hymyilemään?
- Joku. Kevät.
051. ensimmäinen asia, joka tulee mieleen punaisesta väristä?
- MoccaMaster
052. ensimmäinen asia, joka tulee mieleen mustasta väristä?
- Masennus.
053. ensimmäinen asia, joka tulee mieleen vihreästä väristä?
- Kesä. Niin ja kirurginen osasto.
054. musta, hiukan ruskettunut vai kalman kalpea iho?
- Hiukan ruskettunut.
055. keskellä ei mitään vai kaiken keskellä?
-Välimaastosta.
057. miksi pöly ei ole vaaleanpunaista?
- Sitä kannattaa kysyä pölyjen asiantuntijalta.
058. millainen maailma olisi jos sinä olisit luonut sen?
- Neurovähemmistölle ja vammaisille ystävällinen.
059. uskotko ikuiseen rakkauteen?
- Tavallaan.
060. jos sinun olisi pakko tappaa jompikumpi vanhemmistasi, kumman tappaisit ja miten?
- En kumpaakaan.
061. miksi sinulla on silmät?
- Että näkisin jotain. Jotenkin tuo olisi looginen vastaus kaikkeen.
062. miksi luet näitä kysymyksiä?
- Koska mulla ei ole elämää. Ehkä. Tai no on oikeestaan. Ei mitään muutakaan järkevää, paitsi odotan kesää.
063. kuka sinä olet?
- AS-henkilö.
064. onko tässä mitään järkeä?
- Ehkä ei.
065. minkälainen ihminen kiinnittää huomiosi?
- Häiriökäyttäytyjä.
066. mitä ajattelet ihmisestä, jolla on turkoosit hiukset?
- Nauraisin.
067. mitä ajattelet sanasta elämä?
- Kaiken kattava kirjo.
068. oletko hyvä ystävä ja miksi?
- Olen. Osaan pitää salaisuudet huulieni takana.
069. miksi lumi on sinusta valkoista eikä ruskeaa?
- Siks, koska se on sadepisara jään muodossa.
070. miksi et halua olla teini-ihkudaapissis?
- No, ei vaan kiinnosta.
071. miten haluat mennä naimisiin?
- En mee koskaan.
072. oletko rakastunut ja mitä se on sinulle?
- En.
073. oletko iloinen vai rauhallinen?
- Rauhallinen.
074. miksi teit omat kotisivut?
- Ei oo semmosia.
075. miksi et pidä harmaan neljännestä sävystä?
- Siis mistä?
076. luuletko ihmisten pitävän sinusta siksi koska olet mukava vai siksi että olet nätti?
- Olen mukava.
077. millainen kännykkä sinulla on?
- iPhone.
078. alatko jo kyllästyä?
- Joo.
079. mistä olet riippuvainen?
- Suklaasta, hyvästä sikarista ja salmiakista.
080. minkä väriset piilolinssit ostaisit?
- Vihreet.
081. syötkö kiviä?
- En.
082. mitä ääniä kuulet nyt?
- NRJ:tä ja undulaattien laulamista.
083. milloin itkit viimeksi?
- On tästä aikaa.
084. milloin oksensit viimeksi?
- Ei jaksa muistaa.
085. seurusteletko?
- En.
086. oletko koskaan pettänyt tyttö/poikaystävääsi?
- En.
087. minkälaiset sukat sinulla on jalassasi?
- Paljasvarvas.
088. pelkäätkö pimeää?
- En.
089. saatko jalkasi niskan taakse?
- Melkein.
090. tiedätkö paljonko litra maitoa maksaa?
- Alle öröön ehkä jääpi.
091. laihdutatko?
- Yritän.
092. pidätkö itseäsi hyvännäköisenä?
- Sellaisena, kuin olen.
093. oletko salainen agentti?
- En.
094. haluaisitko tällä hetkellä suklaata?
- Kyllä.
095. lättyjä ja hilloa vai hilloja ja lättyä?
- Joo.
096. oletko henkisesti terve?
- Riippuu, miltä kannalta henkistä terveyttä katsellaan.
097. katso ikkunasta ulos. mitä näet?
- Lunta, taloja, lasten leikkipuiston, sähkötolpan ja autoja.
098. suututko helposti?
- Joskus ärähdän.
099. mikä on kaikkien pakkomielteidesi äiti?
- En osaa sanoa.
100. miltä nyt tuntuu?
- Jokseenkin venyneeltä.