IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen

Suomenkielinen Gates-huijaus liikkeelläPerjantai 08.08.2008 14:04

Uusi suomenkielinen ketjukirje lupaa, että Bill Gates jakaa omaisuuttaan, kunhan jaksaa lähettää samaa viestiä eteenpäin. Kertamaksulupaus yhdestä sähköpostista on joko 241 tai 250 euroa. Kyseessä on huijaus, joka on ollut vuosia liikkeellä englannin kielellä.

Ketjukirjeessä hanketta perustellaan Microsoftin ja AOL:n kokeella, jossa Microsoft pystyy seuraamaan kohteen viestiliikennettä kahden viikon ajan. Allekirjoittajana on Microsoftin puolelta Charles Bailey.

Käännöksessä ovat menneet puurot ja vellit sekaisin. Esimerkiksi kirjeen alussa puhutaan Microsoftista AOL:n rinnalla, mutta lopussa AOL:n kupeessa onkin Intel.

Huijauksen saaminen suomen kielelle voi olla rikollisten koe, jonka myötä saadaan hyväuskoiset suomalaiset maksamaan olemattomista lupauksista tai heidän tietokoneensa bottiverkkoon hyökkäämään rahoituslaitoksia vastaan.

Tässä viesti konaisuudessaan:

"Yleensä en lähettele eteenpäin tämän tyyppisiä sähköpostiviestejä, mutta tämän vastaanotin hyvältä ystävättäreltäni, joka on asianajaja ja näki tämän kiinnostavaksi mahdollisuudeksi. Hän kertoi, että tämä toimii! Meillä ei ole missään olosuhteissa mitään menetettävää.

Ystävättäreni kertoi: Olen asianajaja ja tunnen lakiasiat. Tämä on varma asia.

Rakkaat ystävät!

Tämä ei ole vitsi.

Bill Gates (Microsoftin omistaja) jakaa ulos omaisuuttaan.

Mikäli ette ota tätä viestiä tosissaan, tulette katumaan! Windows on edelleenkin eniten käytetty ohjelma. Microsoft ja AOL tekevät kokeilun tämän sähköisen viestin (e-mail beta-testi) avulla. Microsoft pystyy seuraamaan ohjelman käyttöä 2 viikon ajan, kun lähetät tämän viestin eteenpäin ystävillesi.

Jokaiselle henkilölle, joka lähettää tämän viestin eteenpäin, Microsoft maksaa 245 EUROA.

Jokaiselle henkilölle, joka vastaanottaa tämän viestin ja lähettää sen eteenpäin muille, Microsoft maksaa 243 EUROA.

Jokaiselle kolmannelle henkilölle, joka vastaanottaa tämän viestin, Microsoft maksaa 241 EUROA.

Lähimmän 2 viikkon aikana tulee Microsoft ottamaan sinuun yhteyttä vahvistaakseen osoitteesi, jotta sinulle voidaan lähettää shekki.

Ystävällisin terveisin

Charles Bailey
General Manager, Field Opérations.
1-800-842-2332 Ext. 1085 or
904/245-1085 or RNX 292-1085'

Ajattelin, että tämä on huijausta, mutta 2 viikon jälkeen vastaanotettuani ja edelleen lähetettyäni tämän viestin Microsoft otti minuun yhteyttä saadakseen osoitteeni ja vastaanotin 24.800 EURON shekin.

Sinun tulee lähettää tämä viesti ennen kuin kokeilu loppuu. Lähetä viesti niin monelle kuin mahdollista. Jos jollakulla on mahdollista tehdä tällaista, niin se on Bill Gates. Hänelle tämä lukeutuu mainoskuluihin.

Sinun pitäisi kyetä vastaanottamaan vähintään 10.000 EUROA.

Intel ja AOL neuvottelevat fuusioitumisesta, jonka ansiosta yhtiöstä tulee maailman suurin. Varmistaakseen, että he ovat käytetyin ohjelma jatkossakin, ovat Intel ja AOL tehneet tämän tapaisen kokeilun."


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.