IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen
Elämäntapaliitto ry, Raittiuden Ystävät ry, Terveyden edistämisen keskus ry ja Terveys ry ovat tehneet oikeuskanslerille kantelun alkoholin pakkausmerkinnöistä.

Kantelun tehneet järjestöt katsovat, että alkoholilain 33b pykälän kumoaminen ei poista varoitusmerkintävelvollisuutta.

Järjestöt pyytävät oikeuskansleria tutkimaan, miten elintarvikelain ja pakkausmerkintäasetuksen merkinnät toteutuvat alkoholijuomien osalta, kun alkoholilain muutoksella poistettiin varoitusmerkintää edellyttänyt pykälä.

Elintarvikelain mukaan elintarvikkeen pakkauksessa, esitteessä, mainoksessa tai muulla tavalla markkinoinnin yhteydessä on elintarvikkeesta on annettava totuudenmukaiset ja lain 1 §:n 1, 3 ja 4 kohta huomioon ottaen riittävät tiedot.

Velvoite koskee valmistajaa, eikä siitä voi vapautua sillä, että yhteiskunta tarjoaa eri kanavia pitkin tietoa alkoholin vaaroista.

Pakkausmerkintäasetuksen 3§:n mukaan merkinnät on tehtävä helposti havaittavaan paikkaan käyttämällä selkeää kirjasintyyppiä ja riittävän suurikokoisia kirjasimia siten, että merkinnät ovat helposti luettavia ja ymmärrettäviä.

Jos normaalin näkökyvyn omaava kuluttaja ei pysty vaivatta havaitsemaan ja lukemaan varoitusmerkintöjä, tuote on määräysten vastainen pakkausmerkintöjen osalta.

jaahas ... tämmöstä :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.