IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen
Kuolevien ihmisten viimeisiä hetkiä esittelevän Viimeiset sanani -tv-sarjan esittäminen viivästyy. Syynä on se, että sarjan päähenkilöt ovat vielä elossa.

- Ohjelmaa ei voi ryhtyä esittämään ennen kuin kaikki ohjelman ihmiset ovat kuolleet. Se kuulostaa kauhealta, mutta se on totuus, kertoo tuotekehitystuottaja Outi Keskevaari ohjelman tuotantoyhtiöstä, kuopiolaisesta Susamurusta.

Keskevaari arvioi, että sarjaa esitetään televisiossa aikaisintaan 2010. Aiemmin tuotantoyhtiö ja ohjelman ostanut Yleisradion TV2 puhuivat ensi vuodesta.

Keskevaari kertoo, että ohjelman henkilöiden loppuelämän käänteitä on jo kuvattu, mutta uusiakin ihmisiä sarjaan kaivattaisiin. Ketä tahansa tv-sarjaan ei kuitenkaan voi ottaa mukaan.

- Sarjaan on ehdokkaita, mutta siinä pitäisi olla ihmisiä, joilla todella on kuolemantuomio päällä, Keskevaari kertoo.

- Ihmiset, joiden kanssa olemme tässä ohjelmassa jo olleet tekemisissä, ovat ihan viimeisillään, mutta yllättäen tulee jonkinlainen toipuminen, ja heille voi tulla viikkoja tai kuukausia lisää elinaikaa. Jos ihminen toipuu, se on tietenkin aivan ihana tapahtuma, mutta tässä sarjassa niin ei voi käydä.

Viimeiset sanani -sarjaan on jo valittu mukaan muutama 40-55-vuotias suomalainen, jotka sairastavat syöpää. He tietävät kuolevansa pian. Sarjan ideana on, että kustakin henkilöstä kuvataan puolen tunnin mittainen jakso. Mukana on myös lähiomaisia ja ystäviä. Jakso päättyy hautajaisiin ja tilanteeseen, jossa päähenkilön viimeiset sanat näytetään videokirjeen muodossa omaisille.

Ohjelmassa ei näytetä ihmisten fyysistä kuolinhetkeä.

TV2 kertoi tämän vuoden tammikuussa etsivänsä kuolevia ihmisiä uuteen tv-sarjaan. Sarjasta nousi välittömästi kohu, jota TV2 yritti rauhoitella kertomalla, ettei Viimeisissä sanoissa ole kyse tosi-tv:stä, vaan dokumentaarisesta ohjelmasta, jossa puhutaan asiallisesti kuolemasta.

johan on tekstiä ... hui hui

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.