IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen
Vierailijoita LHC-kiihdytintä ihailemassa.

13.9. klo 14:13 Kreikkalainen krakkeriryhmä oli lähellä saada Cernin hiukkaskiihdyttimen hallintaansa.

Kreikkalaisryhmä pääsi Cernin verkon suojauksen läpi ja pääsi Compact Muon Solenoid Experimentiin CMS:ään. Ryhmä jätti sinne viestin, jossa luki: "GST: Greek Security Team. We are 2600 - dont mess with us.”

Cernin mukaan hyökkäyksestä ei jäänyt mitään haittaa.- Näyttää siltä, että he vain halusivat todistaa CMS:n alttiuden krakkeroinnille, Cernin tiedottaja James Gillies totesi Daily Telegraphille.

- Havaitsimme tunkeutumisyrityksen heti. Tietoverkkomme on monitasoinen: siihen kuuluu yleisverkko sekä paljon tarkemmin suojattu verkko, jolla hallitaan LHC-hiukkaskiihdytintä.

Vnunetin mukaan krakkerit olivat vain ”askeleen päässä” yhden LHC:n detektorin ohjausjärjestelmästä. Detektori on 12,5 tonnin painoinen magneetti, joka on kooltaan 21 metriä pitkä ja 15 metriä korkea.

- Uskomme, että krakkerit pääsivät Fermilabin Tevatronin järjestelmään. Kyseessä ei ollut suuri asia, se osoittaa ainoastaan, että aina on ihmisiä yrittämässä, eräs Cernin tutkija totesi.

Fermilabin Tevatron on Yhdysvalloissa toimiva, kilpaileva hiukkaskiihdytin.

Cern sanoi saaneensa valtavasti puheluita ja sähköpostia yleisöltä, joka pelkää LHC:n tuhoavan planeetan muodostamalla mustia aukkoja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.