IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen
Trend Micro hälyttää Facebook-huijauksesta, jossa käyttäjiltä varastetaan tunnus ja salasana ilman, että he huomaavat mitään.

Huijaussivuston verkko-osoite on muuten sama kuin Facebook.com, mutta kirjoitusasu on Facezbook.

Kun väärälle sivustolle on joutunut, on huijauksen havaitseminen hyvin vaikeaa, sillä rikollisten tarjoama kirjautumissivu näyttää erittäin paljon todelliselta Facebookin kirjautumissivulta.

Huijauksen viimeistelee se, että käyttäjätunnuksensa (eli sähköpostiosoitteensa) ja salasanansa antava ohjautuu oikeaan Facebookiin - tietämättä sitä, että hänen tietonsa on juuri varastettu. Tietoja voidaan käyttää esimerkiksi roskapostin lähettämiseen.

Valitun kirjoitusasun, "Facezbook", tehokkuus mietityttää sikäli, että Z-kirjain on kaukana E- ja B-kirjaimista näppäimistöllä. Tällainen virhepainallus ei tunnu kovin todennäköiseltä. Mutta huijarit ilmeisesti luottavat osoitteensa leviävän verkkolinkkeinä, joita klikkaava ei ehkä lue osoitetta sen tarkemmin.

Kyseessä ei Googlen haun perusteella ole aivan uusi huijaus. Ilmoituksia asiasta löytyy ainakin elokuulta.

Viime aikoina sosiaalisia verkkopalveluja, kuten Facebookia, on muutenkin käytetty hyväksi esimerkiksi matojen levittämiseen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.