IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen
Kiista eteni jo ryhmäkanteeksi

Electronic Artsin uusi peli on osoittautunut melkoiseksi hitiksi, mutta peliä arvostellaan ankarasti sen drm-suojauksista. Nyt Eletronic Artsia vastaan on nostettu ryhmäkanne Spore-pelin suojauksista. Drm-suojaus ei ole yhtä ikävä kuin Sonyn viime vuoden cd-levyjen rootkit-drm-sopassa, mutta erillisen esto-ohjelman asennusta ei ole silti katsottu hyvällä.

Syyskuun 7. päivänä julkaistu Spore-peli on saavuttanut muutamassa viikossa miljoonan kappaleen myynnin. Pelin suojauksia kuitenkin arvosteltiin heti alussa voimakkaasti. Pelin asennuksen yhteydessä nimittäin asennetaan myös erillinen ohjelma, joka estää Sporen kopiointia.

Securerom-ohjelmaa syytetään luvattomaksi vakoilijaksi

Mukana tuleva Securerom-ohjelma asennetaan koneelle asiaa kunnolla kysymättä. Drm-suojausohjelma estää pelin asentamisen kolmea useammalle tietokoneelle. Arvostelun jälkeen Eletronic Arts tosin nosti konemäärän viiteen.

Arvostelu on johtanut myös ryhmäkanteeseen. Electronic Artsia syytetään ohjelman luvattomasta asentamisesta ja siitä, että Securerom-ohjelma lähettää tietoja luvatta valmistajalle. Syytteissä vedotaan myös siihen, että vaikka pelin poistaisi tietokoneelta, Securerom-ohjelma jää koneeseen, ja voi haitata sen toimintaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.