IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen
Niillä jotka aloittavat alkoholin käyttämisen alle 15 vuoden ikäisenä, on selvästi suurempi riski tulla alkoholisteiksi kuin yli 18-vuotiaana alkoholin käytön aloittaneilla. Tulos ilmenee tutkimuksesta, joka perustuu yli 22 000 amerikkalaisen alkoholinkäyttäjän seurantaan.

Yhdysvaltain kansallisessa alkoholitutkimuskeskuksessa tehdyn tutkimuksen aineistona oli 22 300 aikuista, yli 18-vuotiasta amerikkalaista alkoholinkäyttäjää, joita seurattiin kolmen vuoden ajan. Heidät jaettiin kolmeen ryhmään alkoholinkäytön aloitusiän perusteella: alle 15-vuotiaana, 15-17-vuotiaana ja aikaisintaan 18-vuotiaana aloittaneisiin.

Alle 15 vuoden iässä aloittaneilla todennäköisyys tulla alkoholiriippuvaiseksi oli suurin; yli 18-vuotiaana aloittaneisiin verrattuna riski oli 50% suurempi. 15-17 vuoden iässä aloittaneilla riski oli jonkin verran korkeampi kuin 18-vuotiaana tai vanhempana aloittaneilla. Analyysissä otettiin huomioon joukko tekijöitä, joiden tiedetään vaikuttavan alkoholin käytön aloittamiseen kuten nuoruudessa käytetyn alkoholin määrä ja perheolot.

Kovin nuorena aloitetun alkoholinkäytön tiedetään ennestään olevan riski alkoholismin kehittymiselle, mutta vastaavaa seurantatutkimusta ei ole tehty. Alkoholinkäytön aloittaminen hyvin nuorena voi olla sattumaa, seurausta joutumisesta seuraan jossa sitä harrastetaan ilman että olisi itse keksinyt siihen ryhtyä.

Se että jää kiinni alkoholiin, voi tutkijoiden mukaan johtua epäkypsien aivojen kyvyttömyydestä suhteuttaa alkoholin tuottamaa välitöntä mielihyvää mahdollisen tulevan alkoholiriippuvaisuuden haittoihin. Mutta onko huono arviointikyky seuraus alkoholin jo aiheuttamista vaurioista vai onko juominen seuraus tavallista heikommasta arviointikyvystä? Siihen tutkimus ei anna vastausta. Amerikkalaistutkijat korostavat että alkoholinkäytön aloittamista kannattaa joka tapauksessa yrittää myöhentää.

(Radion tiedeuutiset, Alcoholism: Clinical & Experimental Research)

No jopas jotakin, on taas pitänyt käyttää rahat TODELLA hyödylliseen tutkimukseen...
Eikös tälläisen asian pitäis olla päivänselvää???

"sen minkä nuorena oppii, vanhana taitaa"

Houba Houba

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.