IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen

Pirate Bayn hankintalistalla oma valtio.Perjantai 12.01.2007 16:54

The Pirate Bayn maailmanvalloitus näyttää olevan kurssillaan sillä Pirate Bay haluaa ostaa oman valtion.

Tällä hetkellä kiinnostuksen kohteena on Sealand, joka on ilmatorjuntatykin jalustalla sijaitseva "valtio" Britannian rannikolla.Oman valtion myötä varsinaisia tekijänoikeuslakeja ei olisi voimassa ja valtiosta onkin tarkoitus tehdä tiedostojen vaihtoon keskittyvien paratiisi.
Pirate Bay on aloittanut asiaan liittyvän varainkeruun, jossa lahjoittajille on luvassa Sealandin (tulevan piraattivaltion) kansalaisuus. Kansalaisille luvataan nopeita internetyhteyksiä ja VIP-oikeuksia Pirate Baylle. Sivulta löytyy myös foorumi, jossa voi keskustella Sealandin tulevaisuuden suunnitelmista.

Sealandin ostaminen saattaa kuitenkin olla hankalaa sillä kauppahinnaksi on väläytelty 750 miljoonaa euroa, joka on erittäin suurella todennäköisyydellä liian iso summa Pirate Baylle omasta valtiosta. Tähän on kuitenkin varauduttu varasuunnitelmalla, jos Sealandin ostaminen ei onnistu. Varasuunnitelmassa tarkoitus on ostaa jokin myynnissä olevista saarista ja tehdä tästä valtio. Piraattivaltion itsenäisyyden tunnustaminen voi kuitenkin olla monelle valtiolle ongelma, joten piraattivaltio jäänee pieniksi kummajaiseksi muiden pienten ja tunnustamattomien valtioiden joukkoon.

Lähteet:

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/8413.cfm
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=29324
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sealand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.