IRC-Galleria

Isä osaa.Maanantai 14.04.2008 12:12

Maanantaiaamu. Vapaa maanantaiaamu. Enkä sitte saanu unta tän pidempään. Telkun ruudussa pyörii Green Dayn musavideokokoelma International Supervideos. Tällä hetkellä junnaa Brain Stew. Jeeaah...

Eilinen ilta meni mukavasti puoleenyöhön kiskoessa autoja pellosta. Nähkääs kun meillä on tuossa tuollainen pieni peltoläntti. Ja isällä oli joku aika sitten työmatkojen kulkua varten vanha, ruma, valkoinen citikka, jonka ainoa hyvä puoli oli että se kulutti alle 5 litraa sadalla. (Päästöistä ei sitten puhuta!)
Kun citikka köhäisi viimeisen kerran, isä ajoi sen pellolle viemästä arvokasta parkkeeraustilaa pieneltä etupihaltamme. Sinne jäi citikka. En tiedä mikä villitys isällä tuli juuri eilen saada se pois sieltä pellosta, mutta eipä sille tullut mieleen se tärkeä seikka että tässä on nyt satanut vettä viikon verran. Eihän se puolikuntoinen citikka omin voimin sieltä savisuosta jaksanut nousta. Mutta hei! Onneksi isillä on työsuhdeautona uudenkarhea Ford farkku! Hiiataanpa se pellolle ja kiskaistaan citikka ylös kuopastaan!

Mikä miehiä oikein vaivaa? Eikö oikeasti aivomehut sen vertaa liiku siellä päässä että osaisi laskea yhteen 1+1? Tässä tapauksessa siis sade+savi=mahdoton yhtälö mikäli autosi on juuttunut peltoon. Mielessä kävi kysäistä naapurinsedältä traktoria lainaan, mutta koska setä ei ollut kotona päätettiin uhkarohkeasti yrittää Fordilla vaan. Tulos?

Citikka ei liikkunut senttiäkään ja nyt oli Fordikin etuakselia myöten mudassa. Että sillä lailla. Koska farkku oli astetta painavampi auto, ei sitä saatu työntämällä irti. Ei muuta kuin kolmas auto paikalle! Äidillä on sellainen suloinen, myöskin valkoinen Daewoo Kalos. Kevyt ja pieni, sellainen naisten auto. Isä tamppasi peltoa ja tutki ympäristöä ja totesi, että kun kiertää molempien jo kiinni olevien autojen ympäri tuonne pitävämmälle maalle, niin kyllä se siitä lähtee. Yeah right! Painava, akselia myöten mutaan uponnut farkku lähtee, kun meidän äidin söpö pikkuauto vähän kiskaisee?

Isä ajoi Kalossia parikymmentä metriä suunnittelemaansa "turvallisempaa" reittiä ja siihen sekin sitten jäi. Hetken aikaa se sadatteli, oli sormi suussa ja sitten se vain käski meikää hakemaan Pösön paikalle. Pienen vastustelun sanasen lausuin ja uhkasin että sitä on sitten parempi olla upottamatta tai jää meikäläiseltä kouluun meno tiistaiaamuna. Hain Pösön, peruutin pellon reunaan. Yritettiin kiskaista Kalossi irti, mutta meinasi Pösö siinä samalla kaivautua omaan kuoppaansa. Löydettiin jonkin auton perästä lisää köyttä ja pidennettiin jo olemassaolevaa. Nyt Pösö ylettyi jo ihan hyvin pitävälle maalle. Kiskaisu! Ja solmu petti. Tehtiin pitävämpi solmu ja yritettiin uudestaan. Ja taas solmu petti. Meinasi nousta epätoivo kunnes meikälle muistui mieleen kuinka tehdään siansorkka. Siansorkka kestää! Viimeinen kiskaisu! Ja se irtosi kuin irtosikin!

Kalossi saatiin siis pelastettua, mutta Pösölle kasvoi häntä. Siansorkka nappasi aika lujasti perään kiinni eikä tahtonut aueta sitten millään. Niin että puukottaa se täytyy tänään.

Miehet. Jättäkää ajattelu naisille ja kysyy heiltä ennenkuin teette mitään, eikös joo?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.