IRC-Galleria

Helppo päivä?Keskiviikko 10.06.2009 04:41

Tultiin juuri puoli tuntia sitten leiriläisten kanssa yömaastosta. Kaksi kertaa kilometrin mittainen matka kävellen, hevosta taluttaen. Ihan kiva iltalenkki. Väsyttää, juu... Nukkumaan aivankin juuri, kunhan saan asioitani hoideltua internetin avulla ensiksi.

Tänään piti olla suhteellisen helppo päivä muihin verrattuna. Tai niin olisi ainakin voinut luulla. Puolet päivän tunneista nimittäin olivat maastoja, joihin minun ei tarvitse osallistua. Vietin siis ensin vain aamupäivästä kolme tuntia kentän laidalla kiljuen lapsille. Tänään sainkin olla aika tiukkana, jotta lapset saisivat hevoset kunnolla kuriin ja nuhteeseen. Tuntien jälkeen yskin taas hiekkaa keuhkoistani. Iltapäivän sain otettua aika rennosti, mikä olikin ihan kivaa vaihtelua. Tein valmiiksi loppuviikon tuntilistoja sekä suunnittelin uusia aiheita teoriatunneille. Maastojen jälkeen pidin lapsille pikaisen puolen tunnin teorian hevosen juoksuttamisesta ja heti sen jälkeen säntäsin sytyttämään kaasupönikän voimalla toimivaa ulkotulta. Taisin ripseni käräyttää siinä sytyttäessä, humahti aika hyvin liekkiin se systeemi... Seuraavat kolme tuntia menivätkin muurinpohjalettuja paistellessa. No, ainakin tytöt olivat iloisia ja tyytyväisiä.

Sain tänään kuitenkin jälleen palkitsevia iloisia ilmeitä osakseni. Aamupäivällä eräs tyttö oli innoissaan kun uskalsi ratsastaa puomien yli, vaikka oli ensin pelännyt. Iltapäivän maastojen jälkeen pihassa pyöri monta iloista naamaa. Lettukestien aikana lauloimme yhdelle leiriläiselle, jolla sattui tänään olemaan synttärit ja juhlan kunniaksi paistoin tytölle sydämen muotoisen synttärisankarin erikoisletun. Ai että oli tyttönen hymyä täynnä. Ja yömaastosta olivat innoissaan tietysti kaikki, vaikka se olikin lyhyt lenkki pelkkää käyntiä...

Tämä tiistai oli ihan mahdottoman lämmin päivä ja auringonpaahde kiusasi ihoani, vaikka kuinka koetin aamulla levitellä aurinkorasvaa joka paikkaan. Noh, kaipa tämä tästä. Luojan kiitos loppuviikolle on taas luvattu vähän sadetta, niin ei kenttä sitten pölyä taas aivan yhtä kamalasti.



LEIRIVIIKKOJEN YLEISIMPIÄ SANONTOJANI TÄHÄN MENNESSÄ:

"Oot vaan tosi tosi tomerana, niin kyllä se siitä!"

"Lyö sitä raipalla. Ja käytä jalkaa!"

"Katsotaan..." (vastaus jokaiseen leiriläisen kysymykseen)

"Ohjaa, ohjaa! Ja katso minne oot menossa!"

"Se on semmonen peruskiltti. Ja tosi kiva!" (kuvaukseni lähes kaikista tallin hevosista)

"Ratsastaja määrää suunnan ja vauhdin!"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.